Korku Ve Nefret Dili Kaybetti, Kazanan Millet Oldu

Politika 03.04.2019 - 19:34, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2059+ kez okundu.
 

Korku Ve Nefret Dili Kaybetti, Kazanan Millet Oldu

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi, “31 Mart Yerel Seçimlerini ülkemiz büyük bir demokratik olgunlukla gerçekleştirmiştir, mücadele eden ve kazanan tüm adayları kutlarım, her şeyden önce sandıklara ve demokrasiye sahip çıkan halkımız büyük bir teşekkürü hak etmektedir.” “Seçim sürecinde AKP iktidarının suni gündemine, toplumu germeye çalışan politikalarına rağmen, Milletimiz “Bekamızın” teminatı kardeşlik ve beraberlik duyguları içinde hareket ederek demokrasimize sahip çıktı, bu seçimin kaybedeni korku ve nefret dilidir. Kazananı ise Millet olmuştur. Toplumu korku ve nefret söylemleri ile yaftalamanın, gerçek gündemi saklamaya çalışmanın siyasal iktidara bir katkısı olmamıştır.” EKONOMİK KRİZİN FATURASINI VATANDAŞA YÜKLEYENLER, SEÇİMİN FATURASI İLE KARŞI KARŞIYA Türkiye’nin yaşadığı coğrafyada komşuları ile kıyaslandığında sağlıklı bir demokratik seçim kültürü olduğu gerçeğini hatırlatan CHP’li Zeybek, sandıktan çıkan sonuca herkesin saygı duyması gerektiğini belirtti. Açıklamalarına şu şekilde devam eden Zeybek, “Yaşanan ekonomik krizi ciddiye almayan AKP iktidarının günü kurtarmaya yönelik çabalarının faturası vatandaşa çıkmaktadır. Kararlı, üretime yönelik ve kamu harcamalarında israftan kaçınan bir ekonomik yaklaşımı benimsemeyen AKP’ye milli irade sandıkta ekonomik krizin faturasını kesmiştir. Üretim maliyetleri altında ezilen ve ürünlerinden para kazanamayan çiftçiler, siftah yapmadan dükkânlarını kapatan esnaf, saatlerce çalışıp emeğinin karşılığını alamayan işçiler, artan maliyetler yüzünden kapanan işyeri sahipleri, işini kaybeden ve sayıları üç buçuk milyon olan işsizler, geleceklerinden kaygı duyan gençler, ekonomik krizin faturasını ödemek zorunda kalan vatandaşlar sandıkta demokratik haklarını kullanarak sorumluluktan kaçan AKP iktidarına ders vermişlerdir.” UZLAŞMA KÜLTÜRÜ EGEMEN OLACAK Millet İttifakı’nın kazandığı illerde yaşanan uzlaşma kültürünün tüm Türkiye’ye örnek olacağını vurgulayan Zeybek, parti farkı gözetmeksizin kazanan tüm belediye başkanlarının önünde kentleri için güzel bir uzlaşma kültürü örneği olduğunu vurguladı. Yerelden başlayacak hizmet ayrımı gözetmeyecek bu uzlaşma kültürünün, genelde hukukun üstünlüğü, yaşam tarzlarına saygılı, toplumsal barışın sağlandığı ve devamında ekonomik kalkınmayı getireceğini belirten CHP’li Zeybek, son olarak açıklamalarında Antalya’daki seçim sonuçlarına değinerek, “ Adaylarımız rant için değil, halk için belediyecilik sözü verdi ve halkımızın oyları ile kazandı. Antalya’nın katledilen doğasına, küstürülen insanına borcumuz var, Antalyalılarla birlikte yeniden üreten, doğasına sahip çıkan, birlikte kazanan ve kardeşçe yaşanan bir dünya markası Antalya için hep birlikte dünden daha fazla çalışacağız.” dedi.      

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi, “31 Mart Yerel Seçimlerini ülkemiz büyük bir demokratik olgunlukla gerçekleştirmiştir, mücadele eden ve kazanan tüm adayları kutlarım, her şeyden önce sandıklara ve demokrasiye sahip çıkan halkımız büyük bir teşekkürü hak etmektedir.”

“Seçim sürecinde AKP iktidarının suni gündemine, toplumu germeye çalışan politikalarına rağmen, Milletimiz “Bekamızın” teminatı kardeşlik ve beraberlik duyguları içinde hareket ederek demokrasimize sahip çıktı, bu seçimin kaybedeni korku ve nefret dilidir. Kazananı ise Millet olmuştur. Toplumu korku ve nefret söylemleri ile yaftalamanın, gerçek gündemi saklamaya çalışmanın siyasal iktidara bir katkısı olmamıştır.”

EKONOMİK KRİZİN FATURASINI VATANDAŞA YÜKLEYENLER, SEÇİMİN FATURASI İLE KARŞI KARŞIYA

Türkiye’nin yaşadığı coğrafyada komşuları ile kıyaslandığında sağlıklı bir demokratik seçim kültürü olduğu gerçeğini hatırlatan CHP’li Zeybek, sandıktan çıkan sonuca herkesin saygı duyması gerektiğini belirtti. Açıklamalarına şu şekilde devam eden Zeybek, “Yaşanan ekonomik krizi ciddiye almayan AKP iktidarının günü kurtarmaya yönelik çabalarının faturası vatandaşa çıkmaktadır. Kararlı, üretime yönelik ve kamu harcamalarında israftan kaçınan bir ekonomik yaklaşımı benimsemeyen AKP’ye milli irade sandıkta ekonomik krizin faturasını kesmiştir. Üretim maliyetleri altında ezilen ve ürünlerinden para kazanamayan çiftçiler, siftah yapmadan dükkânlarını kapatan esnaf, saatlerce çalışıp emeğinin karşılığını alamayan işçiler, artan maliyetler yüzünden kapanan işyeri sahipleri, işini kaybeden ve sayıları üç buçuk milyon olan işsizler, geleceklerinden kaygı duyan gençler, ekonomik krizin faturasını ödemek zorunda kalan vatandaşlar sandıkta demokratik haklarını kullanarak sorumluluktan kaçan AKP iktidarına ders vermişlerdir.”

UZLAŞMA KÜLTÜRÜ EGEMEN OLACAK

Millet İttifakı’nın kazandığı illerde yaşanan uzlaşma kültürünün tüm Türkiye’ye örnek olacağını vurgulayan Zeybek, parti farkı gözetmeksizin kazanan tüm belediye başkanlarının önünde kentleri için güzel bir uzlaşma kültürü örneği olduğunu vurguladı. Yerelden başlayacak hizmet ayrımı gözetmeyecek bu uzlaşma kültürünün, genelde hukukun üstünlüğü, yaşam tarzlarına saygılı, toplumsal barışın sağlandığı ve devamında ekonomik kalkınmayı getireceğini belirten CHP’li Zeybek, son olarak açıklamalarında Antalya’daki seçim sonuçlarına değinerek, “ Adaylarımız rant için değil, halk için belediyecilik sözü verdi ve halkımızın oyları ile kazandı. Antalya’nın katledilen doğasına, küstürülen insanına borcumuz var, Antalyalılarla birlikte yeniden üreten, doğasına sahip çıkan, birlikte kazanan ve kardeşçe yaşanan bir dünya markası Antalya için hep birlikte dünden daha fazla çalışacağız.” dedi.      

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.