Kreş öğrencilerinden Otizm Farkındalığı

Belediyeler 01.04.2022 - 18:36, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2676+ kez okundu.
 

Kreş öğrencilerinden Otizm Farkındalığı

Döşemealtı Belediyesi Ekolojik Kreş öğrencileri, “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” nedeniyle otizme dikkat çekmek için etkinlik düzenledi.
Döşemealtı Belediyesi Ekolojik Kreş öğrencileri, “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” nedeniyle otizme dikkat çekmek için etkinlik düzenledi.  “Otizm Hastalık değil, farklılıktır” pankartları açan, minik öğrenciler gökyüzüne yüzlerce mavi balon bıraktı. GÖKYÜZÜNE EL SALLADILAR Antalya’nın ilk Türkiye’de ise örnek gösterilen Döşemealtı Belediyesi Ekolojik Kreş öğrencileri 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” nedeniyle  bu yılda farkındalık etkinliği düzenledi. Bu güne özel mavi kıyafetler giyen okul bahçesinde gün boyunca otizm farkındalığı için atölye çalışmaları yapan minikler havaya bıraktıkları mavi balonlara uzun süre el sallayarak gökyüzünde süzülmelerini izledi. ONLARIN YANINDAYIZ Her yıl olduğu gibi bugün de “Otizmin farkındayız, onların yanındayız” parolasıyla etkinlik düzenleyen Ekolojik Kreş eğitmenleri, otizmin çocukluk döneminde başlayan ve kişinin hayatı boyunca tüm yaşam kalitesini etkileyen, sözel ve davranışsal bir bozukluk çeşidi olduğuna vurgu yaparak, kişinin kaliteli bir hayat sürdürmesini ve toplum içinde sosyalleşmesini engelleyen etkilerini en aza indirmek için farkındalık etkinliklerinin önemine dikkat çekti.
Döşemealtı Belediyesi Ekolojik Kreş öğrencileri, “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” nedeniyle otizme dikkat çekmek için etkinlik düzenledi.

Döşemealtı Belediyesi Ekolojik Kreş öğrencileri, “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” nedeniyle otizme dikkat çekmek için etkinlik düzenledi. 

“Otizm Hastalık değil, farklılıktır” pankartları açan, minik öğrenciler gökyüzüne yüzlerce mavi balon bıraktı.

GÖKYÜZÜNE EL SALLADILAR

Antalya’nın ilk Türkiye’de ise örnek gösterilen Döşemealtı Belediyesi Ekolojik Kreş öğrencileri 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” nedeniyle  bu yılda farkındalık etkinliği düzenledi. Bu güne özel mavi kıyafetler giyen okul bahçesinde gün boyunca otizm farkındalığı için atölye çalışmaları yapan minikler havaya bıraktıkları mavi balonlara uzun süre el sallayarak gökyüzünde süzülmelerini izledi.

ONLARIN YANINDAYIZ

Her yıl olduğu gibi bugün de “Otizmin farkındayız, onların yanındayız” parolasıyla etkinlik düzenleyen Ekolojik Kreş eğitmenleri, otizmin çocukluk döneminde başlayan ve kişinin hayatı boyunca tüm yaşam kalitesini etkileyen, sözel ve davranışsal bir bozukluk çeşidi olduğuna vurgu yaparak, kişinin kaliteli bir hayat sürdürmesini ve toplum içinde sosyalleşmesini engelleyen etkilerini en aza indirmek için farkındalık etkinliklerinin önemine dikkat çekti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.