Küçük Esnafın “Ayrımcılık” İsyanı

Ekonomi 31.03.2021 - 16:58, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 3045+ kez okundu.
 

Küçük Esnafın “Ayrımcılık” İsyanı

Gelir Kaybı Desteğinin, hafta sonu kısıtlamalı boyunca esnafa verilmeye devam etmesi gerektiğini belirten Antalya Fotoğrafçılar, Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Bayrak, soruyor:
Gelir Kaybı Desteğinin, hafta sonu kısıtlamalı boyunca esnafa verilmeye devam etmesi gerektiğini belirten Antalya Fotoğrafçılar, Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Esnaf Odası Başkanı  Mehmet Bayrak, soruyor: Biz esnafın kepengi kapalıyken 3 Harfli marketler 365 gün açık. Virüs sadece küçük esnaftan mı bulaşıyor?   Antalya Fotoğrafçılar, Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Esnaf Odası Başkanı  Mehmet Bayrak, Son alınan pandemi önlemlerinin, daha önce de olduğu gibi küçük esnafı vuracağını söyledi. Hükümetin, vatandaşın süreci en az zararla atlatması için çalışmalar yaptığını hatırlatan Başkan Bayrak, Sosyal medya hesabında paylaştığı açıklamada “Biliyoruz bu durum olağanüstü bir durum. 83 milyon bir olup topyekûn mücadele etmeliyiz. Ancak; Alınan önlemlerde küçük esnaf çok büyük sıkıntı yaşadı. Görünen o ki yaşamaya devam edecek” dedi.  Esnafın, devletin sağladığı 25.000 + 25.000TL pandemi kredisi, kira desteği, gelir kaybı desteği ve Halkbank kredilerinin ertelenmesi ile biraz olsun nefes aldığını kaydeden bayrak, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Ancak geldiğimiz noktada, son açıklanan tedbirlere baktığımızda; olan yine küçük esnafa olacak gibi. Bilindiği gibi “hafta sonu” dediğimiz Cumartesi- Pazar günleri, bazı aylarda 8, bazı aylarda 10 gün olarak gerçekleşir. Yani ayın üçte biri küçük esnaf kapalı. Lakin; Kira aynı, masraf aynı ama kazanç aynı değil. Buna küçük esnafın temel müşteri kitlesini oluşturan dar ve orta gelirli ailelerin son bir yılda yaşadığı gelir kaybını da eklediğinizde tablo daha da kararıyor.”                                                                                                                   Gelir Kaybı Desteğinin, hafta sonu kısıtlamaları boyunca esnafa verilmeye devam etmesi gerektiğini belirten Başkan Mehmet Bayrak, “Biz esnafın kepengi kapalıyken 3 Harfli marketler 365 gün açık. Virüs sadece küçük esnaftan mı bulaşıyor? Ya hafta sonları “3 Harfli” marketler de dahil tamamen kapatılsın, ya da 3 Harfli marketlerin gıda ve temizlik malzemesi dışında ürün satması yasaklansın. Haksız rekabete dur denilmesini istiyoruz. Salgın süresince kira stopajlarından esnafların muaf tutulması ve salgın süresince vergi ve SGK yapılandırma taksitlerinin ertelenmesi, zor günler yaşayan esnafımızı bir nebze olsun rahatlatacaktır” diye konuştu. 
Gelir Kaybı Desteğinin, hafta sonu kısıtlamalı boyunca esnafa verilmeye devam etmesi gerektiğini belirten Antalya Fotoğrafçılar, Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Bayrak, soruyor:

Gelir Kaybı Desteğinin, hafta sonu kısıtlamalı boyunca esnafa verilmeye devam etmesi gerektiğini belirten Antalya Fotoğrafçılar, Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Esnaf Odası Başkanı  Mehmet Bayrak, soruyor: Biz esnafın kepengi kapalıyken 3 Harfli marketler 365 gün açık. Virüs sadece küçük esnaftan mı bulaşıyor?  

Antalya Fotoğrafçılar, Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Esnaf Odası Başkanı  Mehmet Bayrak, Son alınan pandemi önlemlerinin, daha önce de olduğu gibi küçük esnafı vuracağını söyledi. Hükümetin, vatandaşın süreci en az zararla atlatması için çalışmalar yaptığını hatırlatan Başkan Bayrak, Sosyal medya hesabında paylaştığı açıklamada “Biliyoruz bu durum olağanüstü bir durum. 83 milyon bir olup topyekûn mücadele etmeliyiz. Ancak; Alınan önlemlerde küçük esnaf çok büyük sıkıntı yaşadı. Görünen o ki yaşamaya devam edecek” dedi. 

Esnafın, devletin sağladığı 25.000 + 25.000TL pandemi kredisi, kira desteği, gelir kaybı desteği ve Halkbank kredilerinin ertelenmesi ile biraz olsun nefes aldığını kaydeden bayrak, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Ancak geldiğimiz noktada, son açıklanan tedbirlere baktığımızda; olan yine küçük esnafa olacak gibi. Bilindiği gibi “hafta sonu” dediğimiz Cumartesi- Pazar günleri, bazı aylarda 8, bazı aylarda 10 gün olarak gerçekleşir. Yani ayın üçte biri küçük esnaf kapalı. Lakin; Kira aynı, masraf aynı ama kazanç aynı değil. Buna küçük esnafın temel müşteri kitlesini oluşturan dar ve orta gelirli ailelerin son bir yılda yaşadığı gelir kaybını da eklediğinizde tablo daha da kararıyor.”                                                                                                                  

Gelir Kaybı Desteğinin, hafta sonu kısıtlamaları boyunca esnafa verilmeye devam etmesi gerektiğini belirten Başkan Mehmet Bayrak, “Biz esnafın kepengi kapalıyken 3 Harfli marketler 365 gün açık. Virüs sadece küçük esnaftan mı bulaşıyor? Ya hafta sonları “3 Harfli” marketler de dahil tamamen kapatılsın, ya da 3 Harfli marketlerin gıda ve temizlik malzemesi dışında ürün satması yasaklansın. Haksız rekabete dur denilmesini istiyoruz. Salgın süresince kira stopajlarından esnafların muaf tutulması ve salgın süresince vergi ve SGK yapılandırma taksitlerinin ertelenmesi, zor günler yaşayan esnafımızı bir nebze olsun rahatlatacaktır” diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.