Manavgat’a Yeni Hastane

Sağlık 23.07.2019 - 20:36, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 4508+ kez okundu.
 

Manavgat’a Yeni Hastane

Manavgat’a yeni yapılması planlanan hastane, yatırım programına alındı.
174 yatak nitelikli olmak üzere 229 yatak ile B grubu rolünde 9.791 metrekare toplam kapalı alanda hizmet veren Manavgat Devlet Hastanesi 1985 yılında inşa edilmiş, ek bina ise 2015 yılında hizmete açılmıştı. Ancak her geçen yıl hastaneye müracaat ve tıbbi müdahale sayısında büyük ölçüde artış görülmesi, nüfus artışı oranında 10.000 kişiye düşen yatak sayısında azalmanın yaşanması, Bakanlığımız kalite ve kalkınma standartları doğrultusunda mevcut hastanenin hem fiziki hem de teknolojik olarak yetersiz kalması nedeniyle Manavgat ilçemize yeni bir hastane ihtiyacı doğmuştur. Ayrıca 2018 yılı Manavgat nüfusu 230.597 olup her yıl yaklaşık 10 artış yaşanmakta ve Manavgat Nehri, dünyaca ünlü Manavgat Şelalesi, Oymapınar ve Manavgat Barajları, Side Antik Kenti, plajları ve tarihi mekanları ile tercih edilen turizm bölgesi olması nedeniyle yaz dönemine ait nüfusu ise 400-500 bin değerine ulaşmaktadır. Manavgat Devlet Hastanesi haricinde yerli /yabancı vatandaşın hizmet alabileceği en yakın hastane yaklaşık 65 km uzaklıkta bulunan Alanya ALKÜ Eğitim Araştırma Hastanesidir. Sağlık ihtiyacı olanlara daha nitelikli sağlık hizmeti sunmak, sağlık hizmetini iyileştirmek, sağlık turizmi vizyonuna yakışır bir hastaneye kavuşmak ve önümüzdeki yıllar nüfus artış hızına uygun teknolojik ve modern hizmet alt yapısını oluşturabilmek için yetersiz olan mevcut hastanenin yatak sayısının 229’dan 400 yatak kapasitene çıkartılması yönünde Sağlık Bakanlığına yaptığımız teklif üzerine yeni hizmet binası yatırım programına alındı. Bakanlığımız yatırım programına alınan ve mevcut hastanenin 100 yataklı, yeni hastanenin de 300 yataklı olarak toplamda 400 yatak kapasitesi ile hizmet vermesi planlanan Manavgat Devlet Hastanesinin arsa plan tadilatı yapılmış, imar planının tamamlanmasının ardından proje ve inşaat ihalesi çalışmalarına başlanacaktır. Hastanenin en kısa zamanda tamamlanması ve hizmete açılması planlanıyor. 400 yataklı hastanenin ilimize kazandırılmasında desteklerini esirgemeyen ve çok önemli katkı sağlayan başta Sağlık Bakanımız olmak üzere Dışişleri Bakanımıza, Antalya Milletvekillerimize ve Antalya Valimize şükranlarımı sunarım.
Manavgat’a yeni yapılması planlanan hastane, yatırım programına alındı.

174 yatak nitelikli olmak üzere 229 yatak ile B grubu rolünde 9.791 metrekare toplam kapalı alanda hizmet veren Manavgat Devlet Hastanesi 1985 yılında inşa edilmiş, ek bina ise 2015 yılında hizmete açılmıştı.

Ancak her geçen yıl hastaneye müracaat ve tıbbi müdahale sayısında büyük ölçüde artış görülmesi, nüfus artışı oranında 10.000 kişiye düşen yatak sayısında azalmanın yaşanması, Bakanlığımız kalite ve kalkınma standartları doğrultusunda mevcut hastanenin hem fiziki hem de teknolojik olarak yetersiz kalması nedeniyle Manavgat ilçemize yeni bir hastane ihtiyacı doğmuştur.

Ayrıca 2018 yılı Manavgat nüfusu 230.597 olup her yıl yaklaşık 10 artış yaşanmakta ve Manavgat Nehri, dünyaca ünlü Manavgat Şelalesi, Oymapınar ve Manavgat Barajları, Side Antik Kenti, plajları ve tarihi mekanları ile tercih edilen turizm bölgesi olması nedeniyle yaz dönemine ait nüfusu ise 400-500 bin değerine ulaşmaktadır.

Manavgat Devlet Hastanesi haricinde yerli /yabancı vatandaşın hizmet alabileceği en yakın hastane yaklaşık 65 km uzaklıkta bulunan Alanya ALKÜ Eğitim Araştırma Hastanesidir.

Sağlık ihtiyacı olanlara daha nitelikli sağlık hizmeti sunmak, sağlık hizmetini iyileştirmek, sağlık turizmi vizyonuna yakışır bir hastaneye kavuşmak ve önümüzdeki yıllar nüfus artış hızına uygun teknolojik ve modern hizmet alt yapısını oluşturabilmek için yetersiz olan mevcut hastanenin yatak sayısının 229’dan 400 yatak kapasitene çıkartılması yönünde Sağlık Bakanlığına yaptığımız teklif üzerine yeni hizmet binası yatırım programına alındı.

Bakanlığımız yatırım programına alınan ve mevcut hastanenin 100 yataklı, yeni hastanenin de 300 yataklı olarak toplamda 400 yatak kapasitesi ile hizmet vermesi planlanan Manavgat Devlet Hastanesinin arsa plan tadilatı yapılmış, imar planının tamamlanmasının ardından proje ve inşaat ihalesi çalışmalarına başlanacaktır.

Hastanenin en kısa zamanda tamamlanması ve hizmete açılması planlanıyor. 400 yataklı hastanenin ilimize kazandırılmasında desteklerini esirgemeyen ve çok önemli katkı sağlayan başta Sağlık Bakanımız olmak üzere Dışişleri Bakanımıza, Antalya Milletvekillerimize ve Antalya Valimize şükranlarımı sunarım.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.