Manavgat’ın Özlemi Olan OSB Kuruluyor

Ekonomi 23.05.2019 - 23:22, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 3061+ kez okundu.
 

Manavgat’ın Özlemi Olan OSB Kuruluyor

Manavgat ekonomisini çeşitlendirecek OSB için ilk adım
MATSO tarafından kurulması için yıllardır çalışma yürütülen OSB için ilk adım atıldı. Manavgat Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit ve MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Antalya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’ne OSB’nin kurulması için müracaat etti. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) tarafından yıllardır kurulması için mücadele verilen kentin ekonomisinin çeşitlenmesine katkı sağlayacak Manavgat Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’nin kurulması için yer sorunun çözülmesinin ardından ilk adım atıldı. Manavgat Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit ile birlikte MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Antalya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne müracaat ettiler. Kaymakam Yiğit ve Başkan Boztaş OSB kurulumu için, Antalya Valiliği Yatırım İzleme Daire Başkanlığı (YİKOB), Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Manavgat Belediyesi olur yazısı, bölge planları, raporlar ve Organize Sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 125 yatırımcının talep forumları ile birlikte dilekçeyi Antalya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mahmut Kaplan’a teslim ettiler. Müdür Kaplan, Kaymakam Yiğit ve Başkan Boztaş’a hayırlı olması dileğinde bulundu.  “OSB’nin kurulması üretim, istihdam ve ihracata katkı sağlar” MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat’ın hayali ve özlemi olan OSB’nin kurulması için ilk adımı atıklarını belirterek Manavgat Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit ile birlikte Antalya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne müracaat ettikleri söyledi. Kentin ekonomisini çeşitlendirerek güçlendirmek amacıyla birçok çalışma yaptıklarını hatırlatan Boztaş, bunlardan birisinde Manavgat OSB’nin kurulması için yıllardır gösterdikleri çaba olduğunu hatırlattı. Göreve gelmelerinin ardından OSB’yi şehre kazandırarak ekonomisin çeşitlenmesi ve istihdamın artması için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade eden Boztaş, “İlçeye OSB kurulması ile şehrimiz ekonomisi çeşitlenecek, üretim, istihdam ve ihracata katkı sağlayacaktır. Üretimin artması ile ilçe ekonomisinin daha da güçlenecektir. OSB’nin kentimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 6000 istihdam öngörülüyor OSB müracaat edilmeden önce yatırımcılardan ön talep formu aldıklarını kaydeden Boztaş, “Ön talebe çeşitli sektörlerden 125 yatırımcımız müracaat etti. Öngörülen istihdam sayısı 6000 kişi, talep edilen arsa büyüklüğü 1.078.000 metrekare, öngörülen kapalı alan 543.430 metrekaredir” diye konuştu.
Manavgat ekonomisini çeşitlendirecek OSB için ilk adım

MATSO tarafından kurulması için yıllardır çalışma yürütülen OSB için ilk adım atıldı. Manavgat Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit ve MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Antalya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’ne OSB’nin kurulması için müracaat etti.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) tarafından yıllardır kurulması için mücadele verilen kentin ekonomisinin çeşitlenmesine katkı sağlayacak Manavgat Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’nin kurulması için yer sorunun çözülmesinin ardından ilk adım atıldı. Manavgat Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit ile birlikte MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Antalya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne müracaat ettiler. Kaymakam Yiğit ve Başkan Boztaş OSB kurulumu için, Antalya Valiliği Yatırım İzleme Daire Başkanlığı (YİKOB), Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Manavgat Belediyesi olur yazısı, bölge planları, raporlar ve Organize Sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 125 yatırımcının talep forumları ile birlikte dilekçeyi Antalya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mahmut Kaplan’a teslim ettiler. Müdür Kaplan, Kaymakam Yiğit ve Başkan Boztaş’a hayırlı olması dileğinde bulundu.

 “OSB’nin kurulması üretim, istihdam ve ihracata katkı sağlar”

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat’ın hayali ve özlemi olan OSB’nin kurulması için ilk adımı atıklarını belirterek Manavgat Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit ile birlikte Antalya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne müracaat ettikleri söyledi. Kentin ekonomisini çeşitlendirerek güçlendirmek amacıyla birçok çalışma yaptıklarını hatırlatan Boztaş, bunlardan birisinde Manavgat OSB’nin kurulması için yıllardır gösterdikleri çaba olduğunu hatırlattı. Göreve gelmelerinin ardından OSB’yi şehre kazandırarak ekonomisin çeşitlenmesi ve istihdamın artması için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade eden Boztaş, “İlçeye OSB kurulması ile şehrimiz ekonomisi çeşitlenecek, üretim, istihdam ve ihracata katkı sağlayacaktır. Üretimin artması ile ilçe ekonomisinin daha da güçlenecektir. OSB’nin kentimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

6000 istihdam öngörülüyor

OSB müracaat edilmeden önce yatırımcılardan ön talep formu aldıklarını kaydeden Boztaş, “Ön talebe çeşitli sektörlerden 125 yatırımcımız müracaat etti. Öngörülen istihdam sayısı 6000 kişi, talep edilen arsa büyüklüğü 1.078.000 metrekare, öngörülen kapalı alan 543.430 metrekaredir” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.