Manavgat MATSO Turizm Fakültesi’nde Turizm Haftası Etkinliği

Sağlık 25.04.2019 - 21:56, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1964+ kez okundu.
 

Manavgat MATSO Turizm Fakültesi’nde Turizm Haftası Etkinliği

Akdeniz Üniversitesi Manavgat MATSO Turizm Fakültesi’nde Dünya Turizm Haftası kapsamında “İspanya ve Türkiye Turizmi Üzerine Karşılaştırmalı Genel Bir Değerlendirme” konusunun ele alındığı konferans düzenlendi.
Konferans, Madrid Compultense Üniversitesi (Compultense University of Madrid), Ticaret ve Turizm Fakültesi (Faculty of Commerce and Tourism) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Francis Blasco Lopez’in etkili sunumu ile gerçekleştirildi. Türkiye’de geçirdiği süre boyunca aldığı tüm hizmetlerden çok memnun kaldığını belirterek sunumuna başlayan Prof. Dr. Francis Blasco, İspanya ile Türkiye’nin turizm kaynakları yönünden benzerliğine dikkat çekti. İspanya’nın turizmde markalaşma sürecinde gastronomi, kültürel kaynaklar, güneş ve sahiller olarak dört temel özelliğinin ön plana çıkarıldığını belirten Blasco, Türkiye’nin de turizm sektörünü temel alarak rekabetçi niteliklerini net bir şekilde belirlemesi gerektiğini ve bu nitelikleri dünyaya gösterme yönünde çaba sarf etmesi gerektiğini vurguladı. Manavgat’ı çok sevdiğini ve mutlaka yeniden geleceğini söyleyerek konuşmasını sonlandıran Blasco, burada geçirdiği zaman içindeki izlenimlerine dayanarak Türkiye’nin İspanya’da var olan her türlü çekiciliğe sahip olduğunu ve yüksek kaliteli turizm hizmeti verildiğini belirtti. Konferans sonunda Manavgat MATSO Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacer Bakır Sert, Prof. Dr. Francis Blasco Lopez’e teşekkür belgesi ve yöresel hediyeler takdim ederken, kendisini Manavgat’a davet eden Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Uslu’ya da ayrıca teşekkür etti.
Akdeniz Üniversitesi Manavgat MATSO Turizm Fakültesi’nde Dünya Turizm Haftası kapsamında “İspanya ve Türkiye Turizmi Üzerine Karşılaştırmalı Genel Bir Değerlendirme” konusunun ele alındığı konferans düzenlendi.

Konferans, Madrid Compultense Üniversitesi (Compultense University of Madrid), Ticaret ve Turizm Fakültesi (Faculty of Commerce and Tourism) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Francis Blasco Lopez’in etkili sunumu ile gerçekleştirildi. Türkiye’de geçirdiği süre boyunca aldığı tüm hizmetlerden çok memnun kaldığını belirterek sunumuna başlayan Prof. Dr. Francis Blasco, İspanya ile Türkiye’nin turizm kaynakları yönünden benzerliğine dikkat çekti.

İspanya’nın turizmde markalaşma sürecinde gastronomi, kültürel kaynaklar, güneş ve sahiller olarak dört temel özelliğinin ön plana çıkarıldığını belirten Blasco, Türkiye’nin de turizm sektörünü temel alarak rekabetçi niteliklerini net bir şekilde belirlemesi gerektiğini ve bu nitelikleri dünyaya gösterme yönünde çaba sarf etmesi gerektiğini vurguladı.

Manavgat’ı çok sevdiğini ve mutlaka yeniden geleceğini söyleyerek konuşmasını sonlandıran Blasco, burada geçirdiği zaman içindeki izlenimlerine dayanarak Türkiye’nin İspanya’da var olan her türlü çekiciliğe sahip olduğunu ve yüksek kaliteli turizm hizmeti verildiğini belirtti.

Konferans sonunda Manavgat MATSO Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacer Bakır Sert, Prof. Dr. Francis Blasco Lopez’e teşekkür belgesi ve yöresel hediyeler takdim ederken, kendisini Manavgat’a davet eden Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Uslu’ya da ayrıca teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.