Manavgatlı İş İnsanlarını Salgın Bile Durduramadı

Ekonomi 27.01.2021 - 20:00, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 3043+ kez okundu.
 

Manavgatlı İş İnsanlarını Salgın Bile Durduramadı

Manavgat’ta 2020 yılında salgına rağmen şirket kuruluşunda ve ihracatta artış oldu
Manavgat’ta 2020 yılında salgına rağmen şirket kuruluşunda ve ihracatta artış oldu MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, MATSO Ocak Ayı Meclis Toplantısında yaptığı konuşmada yılda 4 milyar dolardan fazla gelir elde edilen Manavgatta2020 yılında bütün dünyayı etkisi altına alan covid 19 salgını ile birlikte turizm gelirlerinde yüzde 77.5 düşüş yaşanmasına rağmen yeni kurulan firma sayısında yüzde 8.5 artış, ihracatta yüzde 19.1 atış yaşandığını söyledi. MATSO Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı video konferans yöntemi ile Meclis Başkanı Ömer Kasapoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.  Toplantıda gündem maddeleri görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. MATSO Meclis Toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş,  Oda olarak gerçekleştirilen faaliyetler ve ekonomik gelişmelere yönelik değerlendirmelerde bulundu. Bu rakamlar Manavgat ekonomisinin dinamik olduğunu ticaretin aktif olduğunu gösteriyor 2020 yılında 2019 yılına oranla kurulan firma sayılarında artış kapanan firma sayılarında ise azalma olduğunu kaydeden Başkan Boztaş, bunun Manavgat ekonomisinin dinamik olduğunu, ticaretin aktif olduğunu gösteren en belirgin özelliklerinden birisi olduğunun altını çizdi. Başkan Boztaş,  “Odamız 2020 yılında 2019 yılı ile kıyasladığımızda üye sayısında yani yeni kurulan firma sayısında yüzde 8.5 artış oldu. Terkinlerde yani firma kapanmasında ise yüzde 17.06 bir azalma oldu. Bu sevindirici bir olaydır. Firma kuruluşlarında 81 ilden 52 ili geri bırakmış durumdayız” dedi.  Boztaş, Yapı ruhsatlarında ise yüzde 61.6 artış, iskan ruhsatlarında ise yüzde 9.7 bir artış olduğunu kaydetti. İhracatta yüzde 19.1 artış oldu İhracat rakamlarında 2019 yılına göre 2020 yılında Manavgat’ta yüzde 19.1 artış olduğunun altını çizen Başkan Boztaş, “ Antalya da yüzde 5.6, Türkiye ise yüzde 6.3 azalma olduğunu söyledi. Manavgat iş dünyasını tebrik etti Manavgat iş dünyasını tebrik eden Başkan Boztaş, 2021 yılında daha fazla  istihdam daha  fazla  ihracat sağlayacağımız  umuduyla  tüm Manavgat   iş dünyamızı  tebrik eder hayırlı ve  sağlıklı  bir  yıl dilerim” dedi. 2021 yılında turizmden çok umutluyuz 2020 yılında bir önceki yıla göre turizm rakamlarında yüzde 77.5 gerileme olduğunu ifade eden Başkan Boztaş,  seyahat acenteleri,  turizm firmaları ve erken rezervasyonlardan 2021 yılının turizm ve bölgemiz açısından çok iyi olmasını beklediklerini söyledi. Sezonun Nisan gibi başlamasını beklediklerini belirten Boztaş,  “bu yüzde 77.5 gerilemeye 2021 yılında kapatacağımızı düşünüyoruz. 2022 yılında para kazanmaya başlayıp yaraların tamamen sarıla bileceği düşünüyoruz.  2021 yılının bölgemiz ekonomisi açısından, sağlık açısından hayırlı bir yıl olmasını ve güzel bir yıl olmasını diliyorum” diye konuştu.
Manavgat’ta 2020 yılında salgına rağmen şirket kuruluşunda ve ihracatta artış oldu

Manavgat’ta 2020 yılında salgına rağmen şirket kuruluşunda ve ihracatta artış oldu

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, MATSO Ocak Ayı Meclis Toplantısında yaptığı konuşmada yılda 4 milyar dolardan fazla gelir elde edilen Manavgatta2020 yılında bütün dünyayı etkisi altına alan covid 19 salgını ile birlikte turizm gelirlerinde yüzde 77.5 düşüş yaşanmasına rağmen yeni kurulan firma sayısında yüzde 8.5 artış, ihracatta yüzde 19.1 atış yaşandığını söyledi.

MATSO Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı video konferans yöntemi ile Meclis Başkanı Ömer Kasapoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.  Toplantıda gündem maddeleri görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. MATSO Meclis Toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş,  Oda olarak gerçekleştirilen faaliyetler ve ekonomik gelişmelere yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Bu rakamlar Manavgat ekonomisinin dinamik olduğunu ticaretin aktif olduğunu gösteriyor

2020 yılında 2019 yılına oranla kurulan firma sayılarında artış kapanan firma sayılarında ise azalma olduğunu kaydeden Başkan Boztaş, bunun Manavgat ekonomisinin dinamik olduğunu, ticaretin aktif olduğunu gösteren en belirgin özelliklerinden birisi olduğunun altını çizdi.

Başkan Boztaş,  “Odamız 2020 yılında 2019 yılı ile kıyasladığımızda üye sayısında yani yeni kurulan firma sayısında yüzde 8.5 artış oldu. Terkinlerde yani firma kapanmasında ise yüzde 17.06 bir azalma oldu. Bu sevindirici bir olaydır. Firma kuruluşlarında 81 ilden 52 ili geri bırakmış durumdayız” dedi. 

Boztaş, Yapı ruhsatlarında ise yüzde 61.6 artış, iskan ruhsatlarında ise yüzde 9.7 bir artış olduğunu kaydetti.

İhracatta yüzde 19.1 artış oldu

İhracat rakamlarında 2019 yılına göre 2020 yılında Manavgat’ta yüzde 19.1 artış olduğunun altını çizen Başkan Boztaş, “ Antalya da yüzde 5.6, Türkiye ise yüzde 6.3 azalma olduğunu söyledi.

Manavgat iş dünyasını tebrik etti

Manavgat iş dünyasını tebrik eden Başkan Boztaş, 2021 yılında daha fazla  istihdam daha  fazla  ihracat sağlayacağımız  umuduyla  tüm Manavgat   iş dünyamızı  tebrik eder hayırlı ve  sağlıklı  bir  yıl dilerim” dedi.

2021 yılında turizmden çok umutluyuz

2020 yılında bir önceki yıla göre turizm rakamlarında yüzde 77.5 gerileme olduğunu ifade eden Başkan Boztaş,  seyahat acenteleri,  turizm firmaları ve erken rezervasyonlardan 2021 yılının turizm ve bölgemiz açısından çok iyi olmasını beklediklerini söyledi. Sezonun Nisan gibi başlamasını beklediklerini belirten Boztaş,  “bu yüzde 77.5 gerilemeye 2021 yılında kapatacağımızı düşünüyoruz. 2022 yılında para kazanmaya başlayıp yaraların tamamen sarıla bileceği düşünüyoruz.  2021 yılının bölgemiz ekonomisi açısından, sağlık açısından hayırlı bir yıl olmasını ve güzel bir yıl olmasını diliyorum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.