MATSO’dan Restoran ve Kafeler Açılsın Talebi

Ekonomi 12.01.2021 - 21:35, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2714+ kez okundu.
 

MATSO’dan Restoran ve Kafeler Açılsın Talebi

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, MATSO olarak TOBB ve Cumhurbaşkanlığına resmi yazı ile restoran kafe gibi işletmelerde pandemi kuralları çerçevesinde HES Kodu kullanılarak tekrar açılması yönünde talepte bulunduklarını söyledi.
MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş,  MATSO olarak TOBB ve Cumhurbaşkanlığına resmi yazı ile restoran kafe gibi işletmelerde pandemi kuralları çerçevesinde HES Kodu kullanılarak tekrar açılması yönünde talepte bulunduklarını söyledi. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş ve 17. Meslek grubu (Restoran, lokanta, kafe vb.) üyeleri ve yönetim kurulu ile toplantı düzenlendi. Toplantının ardından açıklama yapan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Oda üyelerinden restoran, lokanta, kafe vb. işletmelerin HES kodu ile açılması yönünde yoğun talepler geldiğini söyledi. Konuyu 17. Meslek komitesi ve yönetim kurulunda görüştükten Cumhurbaşkanlığına ve Türkiye Odalar ve Borsalar yazı yazarak talep bulunduklarını söyledi. Başkan Boztaş, yaptığı açıklamada restoran, kafe ve pastane gibi gastronomi sektöründeki işletmelerin durumunun içler açısı olduğunu belirterek pandeminin ilk başladığı dönem ve bu dönemde işyerlerinin kapalı olmasından dolayı büyük bir sıkıntı içerisinde olduklarını söyledi. Yaptıkları toplantıda sorunları tespit ettiklerini kaydeden Boztaş, “bu konuları yönetim kurulumuzda resmi yazı haline getirerek  TOBB nezdinde Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a resmi yazılarımız hazırladık ve gönderdik ” dedi. SORUNLARI 5 ANA KONUDA TOPLADILAR Üyelerden gelen sorun ve talepleri 5 ana konuda topladıklarını ifade eden Başkan Boztaş, şunları söyledi. 1-HES kodu sorgulaması ile işyerlerine müşteri kabul edilmesini talep ediyoruz 2- Kapasitelerinin yarısı oranında müşteri kabul etme talebi 3- Sektördeki iş insanlarımız, işyerlerinin kapalı olmasından dolayı biriken kira borçları,  ve SGK borçlarının devlet tarafından ödenmesi talep ediyor 4- Personellere nakit desteği talebi. Personellerimiz hakikaten içler acısı durumda. Hayatlarını idame ettirebilme noktasında ihtiyaçları var. Sektördeki işletmelerimiz çalışanlarına devlet tarafından nakit desteği verilmesini talep ediyor. 5- Lokanta, restoran, kafe gibi yeme içme sektörünü yönelik sicile bakılmaksızın2019 yılı cirolarına bakılarak bir kredi verilmesi sağlanmalı. Sektörde bulunan işletmelerimizin çoğunluğunun bu dönemde ödemelerini yapamadıkları için sicilleri bozuldu bu nedenle 2019 yılındaki resmi cirolarına bakılarak uzun vadeli ve düşük faizli kredi desteği verilmesi talepleri var.
MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, MATSO olarak TOBB ve Cumhurbaşkanlığına resmi yazı ile restoran kafe gibi işletmelerde pandemi kuralları çerçevesinde HES Kodu kullanılarak tekrar açılması yönünde talepte bulunduklarını söyledi.

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş,  MATSO olarak TOBB ve Cumhurbaşkanlığına resmi yazı ile restoran kafe gibi işletmelerde pandemi kuralları çerçevesinde HES Kodu kullanılarak tekrar açılması yönünde talepte bulunduklarını söyledi.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş ve 17. Meslek grubu (Restoran, lokanta, kafe vb.) üyeleri ve yönetim kurulu ile toplantı düzenlendi. Toplantının ardından açıklama yapan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Oda üyelerinden restoran, lokanta, kafe vb. işletmelerin HES kodu ile açılması yönünde yoğun talepler geldiğini söyledi. Konuyu 17. Meslek komitesi ve yönetim kurulunda görüştükten Cumhurbaşkanlığına ve Türkiye Odalar ve Borsalar yazı yazarak talep bulunduklarını söyledi.

Başkan Boztaş, yaptığı açıklamada restoran, kafe ve pastane gibi gastronomi sektöründeki işletmelerin durumunun içler açısı olduğunu belirterek pandeminin ilk başladığı dönem ve bu dönemde işyerlerinin kapalı olmasından dolayı büyük bir sıkıntı içerisinde olduklarını söyledi. Yaptıkları toplantıda sorunları tespit ettiklerini kaydeden Boztaş, “bu konuları yönetim kurulumuzda resmi yazı haline getirerek  TOBB nezdinde Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a resmi yazılarımız hazırladık ve gönderdik ” dedi.

SORUNLARI 5 ANA KONUDA TOPLADILAR

Üyelerden gelen sorun ve talepleri 5 ana konuda topladıklarını ifade eden Başkan Boztaş, şunları söyledi.

1-HES kodu sorgulaması ile işyerlerine müşteri kabul edilmesini talep ediyoruz

2- Kapasitelerinin yarısı oranında müşteri kabul etme talebi

3- Sektördeki iş insanlarımız, işyerlerinin kapalı olmasından dolayı biriken kira borçları,  ve SGK borçlarının devlet tarafından ödenmesi talep ediyor

4- Personellere nakit desteği talebi. Personellerimiz hakikaten içler acısı durumda. Hayatlarını idame ettirebilme noktasında ihtiyaçları var. Sektördeki işletmelerimiz çalışanlarına devlet tarafından nakit desteği verilmesini talep ediyor.

5- Lokanta, restoran, kafe gibi yeme içme sektörünü yönelik sicile bakılmaksızın2019 yılı cirolarına bakılarak bir kredi verilmesi sağlanmalı.

Sektörde bulunan işletmelerimizin çoğunluğunun bu dönemde ödemelerini yapamadıkları için sicilleri bozuldu bu nedenle 2019 yılındaki resmi cirolarına bakılarak uzun vadeli ve düşük faizli kredi desteği verilmesi talepleri var.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.