MATSO Üreticilerin Yanında

Ekonomi 19.01.2021 - 20:35, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2598+ kez okundu.
 

MATSO Üreticilerin Yanında

MATSO yönetimi, ürünlerini soğuk havadan korumak amacıyla seralarında nöbet tutan örtü altı muz üreticilerini seralarında ziyaret ederek mücadelelerinde yanlarında oldular
MATSO yönetimi, ürünlerini soğuk havadan korumak amacıyla seralarında nöbet tutan örtü altı muz üreticilerini seralarında ziyaret ederek mücadelelerinde yanlarında oldular Meteorolojiden yapılan zirai don uyarısının ardından Türkiye’nin en önemli örtü altı muz yetiştiriciliği merkezi olan Manavgat’ta soğuk hava ve dondan ürünlerinin zarar görmemesi için üreticiler tarafından geceleri nöbet tutmaya başlandı. Muz seralarında aşırı soğuklarda sıcaklıklar düşmeye başlayınca üreticiler tarafından müdahale edilerek ısıtma ve nemlendirme sistemleri devreye sokuluyor.  Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kurt ve Meclis Üyesi Mustafa Yaman ile birlikte ürünlerini soğuk hava ve dondan korumak için muz seralarında nöbet tutan üreticileri ziyaret ederek  onların mücadelesine ortak oldular.  Üreticilere kolaylıklar dileyen Başkan Boztaş ve beraberindeki heyet Gündoğdu, Çolaklı, Evrenseki, Ilıca, Yeniköy, Sarılar, Sülek ve Doğançam mahallerindeki seraları ziyaret ederek üreticilerle sohbet ettiler. Ürecilerimizin mücadelelerinde yanlarında olmak istedik MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Boztaş, Manavgat’ta iş insanlarının son 5 yılda örtü altı muz yetiştiriciliğine çok büyük yatırımlar yaptığını belirterek 20 bin dönüm alana yaklaştığını söyledi. Son 2 gündür yaşanan zirai don ve aşırı soğuklara karşı bölgedeki tüm muz seralarında ürünleri korumak için mücadele veriliyor. Üreticilerimiz ve yatırımcılarımızı bu mücadelelerinde yanlarında bulunarak, kendilerine moral desteği vermek istedik. Biz istihdama ve üretime katkı yapan iş insanlarımızın ve üreticilerimizin her zaman yanındayız yanında olmaya ve onlara destek olmaya devam edeceğiz” dedi. Manavgat Muzu ithal muzdan daha kaliteli Manavgat Muzunun aromasının ile ithal muzdan daha kaliteli ve dayanıklı bir muz olduğunu kaydeden Başkan Boztaş, kentte yetiştirilen muzun artık tüm Türkiye’de aranır hale geldiğini söyledi. Uzun yollardan gelen ithal muzun daha uzun ömrü olması için çeşitli işlemlerden geçtiğine vurgu yapan Başkan Boztaş Manavgat muzunun daha sağlıklı olduğunu belirtti.
MATSO yönetimi, ürünlerini soğuk havadan korumak amacıyla seralarında nöbet tutan örtü altı muz üreticilerini seralarında ziyaret ederek mücadelelerinde yanlarında oldular

MATSO yönetimi, ürünlerini soğuk havadan korumak amacıyla seralarında nöbet tutan örtü altı muz üreticilerini seralarında ziyaret ederek mücadelelerinde yanlarında oldular

Meteorolojiden yapılan zirai don uyarısının ardından Türkiye’nin en önemli örtü altı muz yetiştiriciliği merkezi olan Manavgat’ta soğuk hava ve dondan ürünlerinin zarar görmemesi için üreticiler tarafından geceleri nöbet tutmaya başlandı. Muz seralarında aşırı soğuklarda sıcaklıklar düşmeye başlayınca üreticiler tarafından müdahale edilerek ısıtma ve nemlendirme sistemleri devreye sokuluyor.  Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kurt ve Meclis Üyesi Mustafa Yaman ile birlikte ürünlerini soğuk hava ve dondan korumak için muz seralarında nöbet tutan üreticileri ziyaret ederek  onların mücadelesine ortak oldular.  Üreticilere kolaylıklar dileyen Başkan Boztaş ve beraberindeki heyet Gündoğdu, Çolaklı, Evrenseki, Ilıca, Yeniköy, Sarılar, Sülek ve Doğançam mahallerindeki seraları ziyaret ederek üreticilerle sohbet ettiler.

Ürecilerimizin mücadelelerinde yanlarında olmak istedik

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Boztaş, Manavgat’ta iş insanlarının son 5 yılda örtü altı muz yetiştiriciliğine çok büyük yatırımlar yaptığını belirterek 20 bin dönüm alana yaklaştığını söyledi. Son 2 gündür yaşanan zirai don ve aşırı soğuklara karşı bölgedeki tüm muz seralarında ürünleri korumak için mücadele veriliyor. Üreticilerimiz ve yatırımcılarımızı bu mücadelelerinde yanlarında bulunarak, kendilerine moral desteği vermek istedik. Biz istihdama ve üretime katkı yapan iş insanlarımızın ve üreticilerimizin her zaman yanındayız yanında olmaya ve onlara destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Manavgat Muzu ithal muzdan daha kaliteli

Manavgat Muzunun aromasının ile ithal muzdan daha kaliteli ve dayanıklı bir muz olduğunu kaydeden Başkan Boztaş, kentte yetiştirilen muzun artık tüm Türkiye’de aranır hale geldiğini söyledi. Uzun yollardan gelen ithal muzun daha uzun ömrü olması için çeşitli işlemlerden geçtiğine vurgu yapan Başkan Boztaş Manavgat muzunun daha sağlıklı olduğunu belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.