Matso, Üyelerinin Sorunlarını İlgili Mercilere İletiyor

Ekonomi 09.04.2020 - 19:53, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 3081+ kez okundu.
 

Matso, Üyelerinin Sorunlarını İlgili Mercilere İletiyor

MATSO Koronavirüs (Covid 19) salgını nedeni ile yaşanan kriz nedeniyle üyelerinin sorunlarını maddeler haline getirerek ilgili mercilere iletilmek üzere TOBB ve CK’ya yazılı olarak bildirildi.
Manavgat ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Koronavirüs (Covid 19) salgını nedeni ile yaşanan krizin ardından hemen harekete geçerek üyelerinin sorunlarını en aza indirmek amacıyla birçok çalışma gerçekleştirdi.  Üyelerinin sorunlarını SMS ve mail yöntemi ile toplayan MATSO, üyelerinden gelen talepleri yönetim kurulu ve komite başkanları toplantısında değerlendirdikten sonra maddeler halinde karar aldı. Alınan kararlar MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş imzası ile ilgili mercilere iletilmek üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve CK Enerji Akdeniz Elektrik’e yazılı olarak bildirildi. MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş yaptığı açıklamada Koronavirüs (Covid 19) nedeniyle toplumun tüm kesimlerine yayılmaması için hükümetin aldığı kararları desteklerini belirterek alınan kararların faydalı olmasının yanı sıra ekonomik açıdan sıkıntılara da neden olduğunu söyledi. Boztaş,  “Üyelerimizin sıkıntılarının en aza indirilmesi amacıyla çaba gösteriyoruz. Üyelerimizden gelen talepleri maddeler haline getirerek ilgili mercilere iletilmek üzere üst kuruluşumuz olan TOBB ve ayrıca üyelerimizin enerji konusunda yaşadıkları sıkıntıları CK Enerji Akdeniz Elektrik’e yazılı olarak bildirdik. Bu süreçte iletmiş olduğumuz tüm sorunlar ile yakından ilgilenen TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hiarcıklıoğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Sorunlarımızı bakanlarımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız ile ileterek çözüm içi çaba gösteriyor” dedi. KORONOVİRÜS SALGININ EKONOMİYE OLAN ETKİLERİN AZALTILMASI İÇİN AŞAĞIDAKİ MADDELER HALİNDEKİ TALEPLERİMİZİ TOBB VE CK’YA İLETTİK. 1-Her türlü e-hacizlerin kaldırılması 2-Vergi ve SGK primlerinin turizm bölgelerinde 2021 yılına ertelenmesi 3-sicil affının uygulanması 4-Kısa çalışma ödeneğinin bütün sektörler için uygulanması 5-KGF taneminatlı kredilerden çok sayıda işletmenin yararlanabilmesi 6-Asgari 3 ay süre ile elektrik faturalarının tahakkuk ettirilmemesi 7- 3 ay sonra tahakkuk ettirilecek fatura bedelinin vade farksız 6 takside bölünerek sonraki 6 aylık faturaların üzerine eklenmesi 8-Elektrik faturasını ödememeye bağlı olarak elektriklerin kesilmemesi  9-Kamuoyunda gündeme gelen son 2 yıllık tüketim ortalamaları ile tahakkuk yapılması uygulamasından vazgeçilmesi. 10-Asgari 3 ay süre ile telefon ve internet faturalarının tahakkuk ettirilmemesi 11- 3 ay sonra tahakkuk ettirilecek fatura bedelinin vade farksız 6 takside bölünerek sonraki 6 aylık faturaların üzerine eklenmesi 12-Faturasını ödememeye bağlı olarak telefon ve internetler kullanımlarının kesilmemesi
MATSO Koronavirüs (Covid 19) salgını nedeni ile yaşanan kriz nedeniyle üyelerinin sorunlarını maddeler haline getirerek ilgili mercilere iletilmek üzere TOBB ve CK’ya yazılı olarak bildirildi.

Manavgat ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Koronavirüs (Covid 19) salgını nedeni ile yaşanan krizin ardından hemen harekete geçerek üyelerinin sorunlarını en aza indirmek amacıyla birçok çalışma gerçekleştirdi.  Üyelerinin sorunlarını SMS ve mail yöntemi ile toplayan MATSO, üyelerinden gelen talepleri yönetim kurulu ve komite başkanları toplantısında değerlendirdikten sonra maddeler halinde karar aldı. Alınan kararlar MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş imzası ile ilgili mercilere iletilmek üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve CK Enerji Akdeniz Elektrik’e yazılı olarak bildirildi.

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş yaptığı açıklamada Koronavirüs (Covid 19) nedeniyle toplumun tüm kesimlerine yayılmaması için hükümetin aldığı kararları desteklerini belirterek alınan kararların faydalı olmasının yanı sıra ekonomik açıdan sıkıntılara da neden olduğunu söyledi.

Boztaş,  “Üyelerimizin sıkıntılarının en aza indirilmesi amacıyla çaba gösteriyoruz. Üyelerimizden gelen talepleri maddeler haline getirerek ilgili mercilere iletilmek üzere üst kuruluşumuz olan TOBB ve ayrıca üyelerimizin enerji konusunda yaşadıkları sıkıntıları CK Enerji Akdeniz Elektrik’e yazılı olarak bildirdik. Bu süreçte iletmiş olduğumuz tüm sorunlar ile yakından ilgilenen TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hiarcıklıoğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Sorunlarımızı bakanlarımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız ile ileterek çözüm içi çaba gösteriyor” dedi.

KORONOVİRÜS SALGININ EKONOMİYE OLAN ETKİLERİN AZALTILMASI İÇİN AŞAĞIDAKİ MADDELER HALİNDEKİ TALEPLERİMİZİ TOBB VE CK’YA İLETTİK.

1-Her türlü e-hacizlerin kaldırılması

2-Vergi ve SGK primlerinin turizm bölgelerinde 2021 yılına ertelenmesi

3-sicil affının uygulanması

4-Kısa çalışma ödeneğinin bütün sektörler için uygulanması

5-KGF taneminatlı kredilerden çok sayıda işletmenin yararlanabilmesi

6-Asgari 3 ay süre ile elektrik faturalarının tahakkuk ettirilmemesi

7- 3 ay sonra tahakkuk ettirilecek fatura bedelinin vade farksız 6 takside bölünerek sonraki 6 aylık faturaların üzerine eklenmesi

8-Elektrik faturasını ödememeye bağlı olarak elektriklerin kesilmemesi

 9-Kamuoyunda gündeme gelen son 2 yıllık tüketim ortalamaları ile tahakkuk yapılması uygulamasından vazgeçilmesi.

10-Asgari 3 ay süre ile telefon ve internet faturalarının tahakkuk ettirilmemesi

11- 3 ay sonra tahakkuk ettirilecek fatura bedelinin vade farksız 6 takside bölünerek sonraki 6 aylık faturaların üzerine eklenmesi

12-Faturasını ödememeye bağlı olarak telefon ve internetler kullanımlarının kesilmemesi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.