Mayder Etkinlikleri Yurt Dışından Takdir Topluyor

Kültür-Sanat 12.07.2019 - 10:07, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2982+ kez okundu.
 

Mayder Etkinlikleri Yurt Dışından Takdir Topluyor

Manavgat Kültür ve Yaşam Derneği ile Manavgat Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen geleneksel Sokak Festivali geçtiğimiz günlerde kalabalık katılımla Side’de gerçekleşmişti.
Çeşitli etkinliklerin yer aldığı sokak festivali üç gün devam etmiş festival kapsamında  Rusya Vladimir sehri den Şan grubu ve dans grubu 3-15 yaş arasında çocuklar Antalya Ukrayna kültür derneği, "Bereginya" koro, Olesya Mercan  şefi, Kemerden ve Alanya'dan dans grupları "İmproviz" ve "Alara- dans" ekiplaeri ile birlikte çok sayıda davetlinin katılımı ile muhteşem bir sokak festivali düzenlenmişti. Antalya Manavgat Side Alanya solistler, hepsi uluslararası yarışmalarda derece ve Gran Prix almıştır. Tüm yabancı dillerde şarkılar söylenmiş, İngilizce, Türkçe, Rusça, Beyaz Rusça, Ukraynaca, İspanyolca, italyanca Başkortostan'dan  gelen küçük kemancı, Beyaz Rusya dan küçük şarkıcı, Moldovya dan genç yetenekli solist izleyenleri büyülemişti. Tüm bunların yanı sıra Manavgat tan en profesyonel dans ve jimnastik okulları katılmış. Reverans spor ve jimnastik kulübü, Svetlana Bilgez çocuk dans grubunun eşliğinde sokak festivali düzenlenmişti. Başarılı bir festival sonrası geçtiğimiz günlerde Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür merkezinde ödül töreni düzenlenerek festivale katkı sağlayanlara madalya ve plaketleri verildi. Rusya’dan festivale katkı sağlayan okul ise Mayder başkanı Ezgi Bahçealtı’na güzel bir festival düzenledikleri için özel teşekkür plaketi gönderdi. MAYDER Başkanı Ezgi Bahçealtı, geleneksel Sokak Festivali’nin Manavgat Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirdiklerini,yabancı gelinlerin katıldığı festivalde Türk gelenek, örf ve adetleri ile yerleşik yabancıların dostluğunun bir kez daha perçinleşmesinden büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Bahçealtı, dans, folklor gösterilerinin yanı sıra kurulan stantlarda elişi yürek birlikteliği ile sanatsal etkinliklerin yer aldığını belirterek şöyle konuştu; “Geleneksel sokak festivali etkinliklerimiz Manavgat Belediyesi işbirliği Side Meydanı’nda gerçekleştirdik. Yerleşik yabancı dostlarımız bu festivalde çeşitli etkinliklerle izleyenlerin takdirini topladı. Tüm Manavgatlı ve Sideli dostlarımıza bu etkinliğimize katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Amacımız Manavgat ve bölgesini sanatsal workshop merkezi yapıp dünyanın dört bir yanından sanat ve sanatla ilgilenen insanları buraya getirmek. Bu konuda bize sonsuz destek olan  Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve belediye yetkililerine teşekkür ederiz ” dedi
Manavgat Kültür ve Yaşam Derneği ile Manavgat Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen geleneksel Sokak Festivali geçtiğimiz günlerde kalabalık katılımla Side’de gerçekleşmişti.

Çeşitli etkinliklerin yer aldığı sokak festivali üç gün devam etmiş festival kapsamında  Rusya Vladimir sehri den Şan grubu ve dans grubu 3-15 yaş arasında çocuklar Antalya Ukrayna kültür derneği, "Bereginya" koro, Olesya Mercan  şefi, Kemerden ve Alanya'dan dans grupları "İmproviz" ve "Alara- dans" ekiplaeri ile birlikte çok sayıda davetlinin katılımı ile muhteşem bir sokak festivali düzenlenmişti.

Antalya Manavgat Side Alanya solistler, hepsi uluslararası yarışmalarda derece ve Gran Prix almıştır. Tüm yabancı dillerde şarkılar söylenmiş, İngilizce, Türkçe, Rusça, Beyaz Rusça, Ukraynaca, İspanyolca, italyanca Başkortostan'dan  gelen küçük kemancı, Beyaz Rusya dan küçük şarkıcı, Moldovya dan genç yetenekli solist izleyenleri büyülemişti.

Tüm bunların yanı sıra Manavgat tan en profesyonel dans ve jimnastik okulları katılmış. Reverans spor ve jimnastik kulübü, Svetlana Bilgez çocuk dans grubunun eşliğinde sokak festivali düzenlenmişti.

Başarılı bir festival sonrası geçtiğimiz günlerde Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür merkezinde ödül töreni düzenlenerek festivale katkı sağlayanlara madalya ve plaketleri verildi.

Rusya’dan festivale katkı sağlayan okul ise Mayder başkanı Ezgi Bahçealtı’na güzel bir festival düzenledikleri için özel teşekkür plaketi gönderdi.

MAYDER Başkanı Ezgi Bahçealtı, geleneksel Sokak Festivali’nin Manavgat Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirdiklerini,yabancı gelinlerin katıldığı festivalde Türk gelenek, örf ve adetleri ile yerleşik yabancıların dostluğunun bir kez daha perçinleşmesinden büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Bahçealtı, dans, folklor gösterilerinin yanı sıra kurulan stantlarda elişi yürek birlikteliği ile sanatsal etkinliklerin yer aldığını belirterek şöyle konuştu; “Geleneksel sokak festivali etkinliklerimiz Manavgat Belediyesi işbirliği Side Meydanı’nda gerçekleştirdik. Yerleşik yabancı dostlarımız bu festivalde çeşitli etkinliklerle izleyenlerin takdirini topladı. Tüm Manavgatlı ve Sideli dostlarımıza bu etkinliğimize katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Amacımız Manavgat ve bölgesini sanatsal workshop merkezi yapıp dünyanın dört bir yanından sanat ve sanatla ilgilenen insanları buraya getirmek. Bu konuda bize sonsuz destek olan  Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve belediye yetkililerine teşekkür ederiz ” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.