Mehmet Başaran’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Politika 09.01.2021 - 18:49, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2986+ kez okundu.
 

Mehmet Başaran’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

İyi Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, basının toplumun sesi olma işlevini yerine getirebilmesinin basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin kaldırılmasına bağlı olduğunu belirterek, “Gazetecilerin çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi, haklar
İyi Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, basının toplumun sesi olma işlevini yerine getirebilmesinin basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin kaldırılmasına bağlı olduğunu belirterek, “Gazetecilerin çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi, haklarının güvenceye alınması, görevlerini rahat bir ortamda yapabilmelerini sağlayacaktır. Gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” diye konuştu. İyi Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' dolayısıyla yayınladığı mesajında, çoğulcu ve katılımcı demokrasinin temel ögelerinden olan basının, demokratik düzenin sağlıklı işlemesi yönünden vazgeçilmez bir işleve sahip olduğunu belirtti. Basın özgürlüğünün ise, düşünce ve anlatım özgürlüğünü tamamlayan ve onun kullanılmasını sağlayan bir özgürlük olduğunu vurgulayan Başkan Başaran, "Haber verme, denetim ve eleştiri yapma, kamuoyunu bilgilendirme ve oluşturma, kurumlarla bireyler arasında bilgi akışı sağlama, toplumun çıkarlarını koruma, özgür tartışma ortamı yaratarak toplumsal bilinci güçlendirme, toplumu eğitme ve düşünce dünyasını zenginleştirme gibi yaşamsal sorumlulukları bulunan basın, bu yönüyle kamusal görev yapmaktadır" dedi. Öte yandan, basın çalışanlarının da haklarına sahip çıkmalarının, etik değerleri her koşulda gözetmelerinin, medya gücünü amaç dışı kullanmak isteyenlere karşı duyarlı olmaları gerektiğine belirten Başaran, "Basın çalışanlarının her zaman sorumluluklarını sorunlarından üstün tutma, mesleğinin taşıdığı önemin bilinciyle hareket etme anlayışından ödün vermeyeceklerine inanıyoruz. Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren basın çalışanlarını saygıyla anıyor, tüm basın çalışanlarına esenlikler diliyorum" diye konuştu.
İyi Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, basının toplumun sesi olma işlevini yerine getirebilmesinin basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin kaldırılmasına bağlı olduğunu belirterek, “Gazetecilerin çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi, haklar

İyi Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, basının toplumun sesi olma işlevini yerine getirebilmesinin basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin kaldırılmasına bağlı olduğunu belirterek, “Gazetecilerin çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi, haklarının güvenceye alınması, görevlerini rahat bir ortamda yapabilmelerini sağlayacaktır. Gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.

İyi Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' dolayısıyla yayınladığı mesajında, çoğulcu ve katılımcı demokrasinin temel ögelerinden olan basının, demokratik düzenin sağlıklı işlemesi yönünden vazgeçilmez bir işleve sahip olduğunu belirtti. Basın özgürlüğünün ise, düşünce ve anlatım özgürlüğünü tamamlayan ve onun kullanılmasını sağlayan bir özgürlük olduğunu vurgulayan Başkan Başaran, "Haber verme, denetim ve eleştiri yapma, kamuoyunu bilgilendirme ve oluşturma, kurumlarla bireyler arasında bilgi akışı sağlama, toplumun çıkarlarını koruma, özgür tartışma ortamı yaratarak toplumsal bilinci güçlendirme, toplumu eğitme ve düşünce dünyasını zenginleştirme gibi yaşamsal sorumlulukları bulunan basın, bu yönüyle kamusal görev yapmaktadır" dedi. Öte yandan, basın çalışanlarının da haklarına sahip çıkmalarının, etik değerleri her koşulda gözetmelerinin, medya gücünü amaç dışı kullanmak isteyenlere karşı duyarlı olmaları gerektiğine belirten Başaran, "Basın çalışanlarının her zaman sorumluluklarını sorunlarından üstün tutma, mesleğinin taşıdığı önemin bilinciyle hareket etme anlayışından ödün vermeyeceklerine inanıyoruz. Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren basın çalışanlarını saygıyla anıyor, tüm basın çalışanlarına esenlikler diliyorum" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.