Memur-Sen’den Online 1 Mayıs

Asayiş 30.04.2021 - 17:44, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2005+ kez okundu.
 

Memur-Sen’den Online 1 Mayıs

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayışla açıklama yapan Memur-Sen Antalya İl Başkanı Ünal Hisarkaya, “1 Mayıs mücadele, dayanışma günü olduğu kadar aynı zamanda bir barış günüdür” dedi.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayışla açıklama yapan Memur-Sen Antalya İl Başkanı Ünal Hisarkaya, “1 Mayıs mücadele, dayanışma günü olduğu kadar aynı zamanda bir barış günüdür” dedi. Korona virüs gölgesinde 2.kez kutlanan 1 Mayıs’ta Memur-Sen olarak online kongre gerçekleştirdiklerini dile getiren Hisarkaya, “1 Mayıs mücadele, dayanışma günü olduğu kadar aynı zamanda bir barış günüdür. Barış ve dayanışma gününde bir yer için kıyametleri koparmak, meydanları kutsal, kutsal olmayan diye ayırmak doğru bir yaklaşım değildir. Nevruz düne kadar bir korku aracı olarak kullanılıyordu, bugün nevruz ateşinin üzerinden bakanlar, valiler ve emniyet müdürleri atlamaktadır. Neşe ve barış içerisinde kutlanmaktadır. 1 Mayıs`ta çalışanlar, işverenler, politikacılar başta olmak üzere herkes tarafından birlikte barış içinde kutlanabilir” ifadelerine yer verdi. 1 Mayıs`ta hem sendikacılığın, hem ülkenin hem de dünyanın sorunlarının ele alındığı, tartışıldığı, çözümlerin ortaya konduğu, projelerin üretildiği bir gün olarak değerlendirdiklerini belirten Başkan Ünal Hisarkaya, “1 Mayıs`ı sadece alanlarda kutlamaya hapsetmek, kutlanmaya başladığı günden beri aynı tarz eylem ve ritüellerle kutlamak sendikal üretimsizliğin göstergesidir. Kutlamalar panel, sempozyum, piknik, yardımlaşma kampanyaları, ziyaretler, anmalar gibi sosyal etkinliklerle zenginleştirilmelidir. Türkiye`nin yarınlarını aydınlatacak yol haritalarının oluşturulduğu ve toplumun değişik kesimlerini birbirinden uzaklaştıran değil yaklaştıran etkinliklerin damgasını vurduğu günlere dönüştürülmelidir. Bizler de Memur-Sen olarak üç gün süren 1 Mayıs kongresi gerçekleştiriyoruz. Pandemi gölgesinde olmamız demek 1 Mayıs’ı kutlamayacağız ya da illa meydanlarda kutlayacağız anlamına gelmemektedir” şeklinde konuştu.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayışla açıklama yapan Memur-Sen Antalya İl Başkanı Ünal Hisarkaya, “1 Mayıs mücadele, dayanışma günü olduğu kadar aynı zamanda bir barış günüdür” dedi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayışla açıklama yapan Memur-Sen Antalya İl Başkanı Ünal Hisarkaya, “1 Mayıs mücadele, dayanışma günü olduğu kadar aynı zamanda bir barış günüdür” dedi.

Korona virüs gölgesinde 2.kez kutlanan 1 Mayıs’ta Memur-Sen olarak online kongre gerçekleştirdiklerini dile getiren Hisarkaya, “1 Mayıs mücadele, dayanışma günü olduğu kadar aynı zamanda bir barış günüdür. Barış ve dayanışma gününde bir yer için kıyametleri koparmak, meydanları kutsal, kutsal olmayan diye ayırmak doğru bir yaklaşım değildir. Nevruz düne kadar bir korku aracı olarak kullanılıyordu, bugün nevruz ateşinin üzerinden bakanlar, valiler ve emniyet müdürleri atlamaktadır. Neşe ve barış içerisinde kutlanmaktadır. 1 Mayıs`ta çalışanlar, işverenler, politikacılar başta olmak üzere herkes tarafından birlikte barış içinde kutlanabilir” ifadelerine yer verdi.

1 Mayıs`ta hem sendikacılığın, hem ülkenin hem de dünyanın sorunlarının ele alındığı, tartışıldığı, çözümlerin ortaya konduğu, projelerin üretildiği bir gün olarak değerlendirdiklerini belirten Başkan Ünal Hisarkaya, “1 Mayıs`ı sadece alanlarda kutlamaya hapsetmek, kutlanmaya başladığı günden beri aynı tarz eylem ve ritüellerle kutlamak sendikal üretimsizliğin göstergesidir. Kutlamalar panel, sempozyum, piknik, yardımlaşma kampanyaları, ziyaretler, anmalar gibi sosyal etkinliklerle zenginleştirilmelidir. Türkiye`nin yarınlarını aydınlatacak yol haritalarının oluşturulduğu ve toplumun değişik kesimlerini birbirinden uzaklaştıran değil yaklaştıran etkinliklerin damgasını vurduğu günlere dönüştürülmelidir. Bizler de Memur-Sen olarak üç gün süren 1 Mayıs kongresi gerçekleştiriyoruz. Pandemi gölgesinde olmamız demek 1 Mayıs’ı kutlamayacağız ya da illa meydanlarda kutlayacağız anlamına gelmemektedir” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.