Midyecilere Sıkı Denetim

Sağlık 03.07.2019 - 00:53, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2596+ kez okundu.
 

Midyecilere Sıkı Denetim

Antalya’da midye dolma üreten ve satan işletmeler ile seyyar satıcılar denetlendi.
 Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada “Yaz mevsiminin gelmesi ve turizm sezonunun başlamasıyla yerli ve yabancı misafirlerin daha sağlıklı gıdaya ulaşabilmeleri için denetimlerimiz yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Tarımın başkenti, turizmin lokomotifi olan ilimizde özellikle yaz aylarında yoğun bir insan trafiği yaşanmaktadır. Bu trafiğin sonucu olarak gıda sirkülasyonu bir hayli fazla olmaktadır. İl müdürlüğü olarak denetimlerimize yıl boyu devam ediyor yaz aylarında da denetimlerimizi artırarak sürdürüyoruz. Yaz mevsiminin favori gıdalarından biri olan ve birçok insan tarafından sevilerek tüketilen midye uygun koşullar altında hazırlanmadığı takdirde insan sağlığını olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Bu kapsamda il müdürlüğümüz gıda mühendislerince midye dolma satan işletme ve seyyar satıcılar yoğun bir şekilde denetlenmektedir. Özellikle Muratpaşa, Konyaaltı ilçelerimizde Kaleiçi, Yat Limanı ve sahil bandında denetimlerimizi yoğunlaştırıyoruz. Sadece satıcılar değil üreticileri de sıkı bir şekilde denetliyoruz.
Antalya’da midye dolma üreten ve satan işletmeler ile seyyar satıcılar denetlendi.

 Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada “Yaz mevsiminin gelmesi ve turizm sezonunun başlamasıyla yerli ve yabancı misafirlerin daha sağlıklı gıdaya ulaşabilmeleri için denetimlerimiz yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Tarımın başkenti, turizmin lokomotifi olan ilimizde özellikle yaz aylarında yoğun bir insan trafiği yaşanmaktadır. Bu trafiğin sonucu olarak gıda sirkülasyonu bir hayli fazla olmaktadır. İl müdürlüğü olarak denetimlerimize yıl boyu devam ediyor yaz aylarında da denetimlerimizi artırarak sürdürüyoruz.

Yaz mevsiminin favori gıdalarından biri olan ve birçok insan tarafından sevilerek tüketilen midye uygun koşullar altında hazırlanmadığı takdirde insan sağlığını olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Bu kapsamda il müdürlüğümüz gıda mühendislerince midye dolma satan işletme ve seyyar satıcılar yoğun bir şekilde denetlenmektedir. Özellikle Muratpaşa, Konyaaltı ilçelerimizde Kaleiçi, Yat Limanı ve sahil bandında denetimlerimizi yoğunlaştırıyoruz. Sadece satıcılar değil üreticileri de sıkı bir şekilde denetliyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.