Milletvekili Dr. Çokal Şehir Vergisi Konusunda Atılacak Adımları Sonuna Kadar Desteklerim

Politika 06.07.2019 - 00:36, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 3073+ kez okundu.
 

Milletvekili Dr. Çokal Şehir Vergisi Konusunda Atılacak Adımları Sonuna Kadar Desteklerim

İYİ Parti Milletvekili Dr. Tuba Vural Çokal, dünyanın bir çok ülkesinde turistlerden alınan şehir vergisinin ülkemizde de kanunlaşarak uygulanmaya başlanması gerektiğini söyledi. Dr. Çokal kendisinin de konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisinde gündeme getireceğini ve şehir vergisi ile ilgili adımları atacağını kaydetti. İYİ Parti Antalya Milletvekili Dr. Tuba Vural Çokal, turistlerden şehir vergisi alınmasını öneren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e destek verdi. Konu ile ilgili üzerine düşen her türlü adımı atacağını dile getiren Dr. Çokal “Bana göre çok geç kalmış bir konu. Bu nedenle gerekli çalışmalara bir an önce başlamalıyız. Her ortamda şehirlerin ve esnafın turizmden yeteri kadar pay alamadığını dile getiren bir siyasetçi olarak, şehir vergisinin bir an önce kanunlaşması için üzerime düşen adımları atacağım. Sayın Muhittin Böcek ile de en kısa zamanda bu konuyu görüşerek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi alacağım” dedi. TURİST OTELDEN ÇIKMIYOR Ülkemize gelen turist sayısı her geçen gün artsa da bu sayının ekonomiye katkısının istenilen düzeyde olmadığını ifade eden Milletvekili Dr. Çokal “ Gelen Turist artıyor ama gezen turist sayısı her geçen gün azalıyor. Her şey dahil sistemi ile turist otelden dışarı adımını atmadan ülkesine geri dönüyor. Turizm kentleri turisti görmüyor. Turistlerin şehir ekonomisine katkısı olmadığı gibi yerel yönetimlerin çok daha fazla alt yapı çalışması ve çevre düzenlemesi yapması gerektiği için yükünü arttırıyor” diye konuştu. Dr. Çokal sözlerini şöyle sürdürdü; “Düşünün her yıl hiçbir vergi almadığınız, şehrinizin ekonomisine yeteri kadar etki etmeyen milyonlarca turistin konakladığı bölgeler için atık su, kanalizasyon, katı atık, deniz ve sahil temizliği, çevre düzenlemesi, ulaşım gibi onlarca hizmeti yapıyorsunuz. Tüm bunları da şehrin bütçesinden karşılıyorsunuz. Bu durumun bütçeye olan yükünü siz tahmin edin. Hem turizm bölgelerine çok daha büyük yatırımlar yapabilmek hem de şehrin ekonomik yükünü azaltabilmek için şehir vergisini kanunlaştırmalıyız” OTELERE ÇAĞRI YAPTI Antalya’da bir çok otelin vergi merkezinin farklı şehirlerde olduğunu dile getiren Dr. Tuba Vural Çokal “ Bir de otellerin vergilerini bulundukları şehirlere ödememesi konusu var. Bir çok otelin vergi merkezi İstanbul gibi şehirlerde. Bu demek oluyor ki bu otellerin vergileri de şehir ekonomisine katkı sağlamıyor. Ben tüm otel işletmecilerine sesleniyorum. Oteliniz hangi şehir de ise vergi merkezi orası olsun. Daha fazla turist gelsin diye canla başla çalışan o şehrin insanları kazansın” dedi.

İYİ Parti Milletvekili Dr. Tuba Vural Çokal, dünyanın bir çok ülkesinde turistlerden alınan şehir vergisinin ülkemizde de kanunlaşarak uygulanmaya başlanması gerektiğini söyledi. Dr. Çokal kendisinin de konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisinde gündeme getireceğini ve şehir vergisi ile ilgili adımları atacağını kaydetti.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Dr. Tuba Vural Çokal, turistlerden şehir vergisi alınmasını öneren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e destek verdi. Konu ile ilgili üzerine düşen her türlü adımı atacağını dile getiren Dr. Çokal “Bana göre çok geç kalmış bir konu. Bu nedenle gerekli çalışmalara bir an önce başlamalıyız. Her ortamda şehirlerin ve esnafın turizmden yeteri kadar pay alamadığını dile getiren bir siyasetçi olarak, şehir vergisinin bir an önce kanunlaşması için üzerime düşen adımları atacağım. Sayın Muhittin Böcek ile de en kısa zamanda bu konuyu görüşerek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi alacağım” dedi.

TURİST OTELDEN ÇIKMIYOR

Ülkemize gelen turist sayısı her geçen gün artsa da bu sayının ekonomiye katkısının istenilen düzeyde olmadığını ifade eden Milletvekili Dr. Çokal “ Gelen Turist artıyor ama gezen turist sayısı her geçen gün azalıyor. Her şey dahil sistemi ile turist otelden dışarı adımını atmadan ülkesine geri dönüyor. Turizm kentleri turisti görmüyor. Turistlerin şehir ekonomisine katkısı olmadığı gibi yerel yönetimlerin çok daha fazla alt yapı çalışması ve çevre düzenlemesi yapması gerektiği için yükünü arttırıyor” diye konuştu.

Dr. Çokal sözlerini şöyle sürdürdü; “Düşünün her yıl hiçbir vergi almadığınız, şehrinizin ekonomisine yeteri kadar etki etmeyen milyonlarca turistin konakladığı bölgeler için atık su, kanalizasyon, katı atık, deniz ve sahil temizliği, çevre düzenlemesi, ulaşım gibi onlarca hizmeti yapıyorsunuz. Tüm bunları da şehrin bütçesinden karşılıyorsunuz. Bu durumun bütçeye olan yükünü siz tahmin edin. Hem turizm bölgelerine çok daha büyük yatırımlar yapabilmek hem de şehrin ekonomik yükünü azaltabilmek için şehir vergisini kanunlaştırmalıyız”

OTELERE ÇAĞRI YAPTI

Antalya’da bir çok otelin vergi merkezinin farklı şehirlerde olduğunu dile getiren Dr. Tuba Vural Çokal “ Bir de otellerin vergilerini bulundukları şehirlere ödememesi konusu var. Bir çok otelin vergi merkezi İstanbul gibi şehirlerde. Bu demek oluyor ki bu otellerin vergileri de şehir ekonomisine katkı sağlamıyor. Ben tüm otel işletmecilerine sesleniyorum. Oteliniz hangi şehir de ise vergi merkezi orası olsun. Daha fazla turist gelsin diye canla başla çalışan o şehrin insanları kazansın” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.