Minik Bilim Kahramanları, Bahçeşehir Koleji Lara Kampüsü’nde, Buluştu

22.04.2019 - 15:02, Güncelleme: 22.11.2022 - 03:42 3312+ kez okundu.
 

Minik Bilim Kahramanları, Bahçeşehir Koleji Lara Kampüsü’nde, Buluştu

Dünyanın en büyük çocuk organizasyonlarından biri olarak gösterilen ve Türkiye'de "Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor" ismiyle gerçekleştirilen First Lego LeagueJr. Türkiye Fuarı Bahçeşehir Koleji Lara Kampüsü'nde gerçekleştirildi.
Bilim Kahramanları Derneği tarafından bu yıl "Görevimiz Ay" temasıyla düzenlenen fuarda minik mucitler Ay'da yaşamanın zorluklarını keşfederek çözüm önerileri tasarladı. First Lego LeagueJr. Fuarı'nda, Antalya, Isparta, Alanya, Manavgat ve Kumluca’daki okullarından 6-10 yaş arası öğrencilerin oluşturduğu 18 takım yarıştı. Bilim Kahramanları Derneği Program Sorumlusu, Pınar AYÖZ fuarın açılış konuşmasını yaparak, çocukların günlük hayatta karşılarına çıkabilecek sorunlara karşı araştırma, hayal gücü ile eleştirel düşünme yetilerini geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Düzenlenen fuarların çocukların gelişimine katkı sağladığını anlatan Pınar AYÖZ, "Çocukların küçük yaşlarda bilim ve teknolojiyle buluşmasını sağlamak için gönüllülerimizle birlikte çaba sarf ediyoruz. 6-10 yaş arası çocuklara yönelik yaptığımız bu programı, bu yıl açılan Bahçeşehir Lara Kampüsü’müzde yapıyoruz.  Katılıma olan ilgi, coşku, bilim adına heyecan verici ve benzersiz. Bu programa tüm dünyada, 55 ülkeden 126 binden fazla çocuk katılıyor. Bu yılki tema "Görevimiz Ay". Bu tema kapsamında çocuklar Ay'da bir yaşam alanı oluşturdular. Ay'da yaşanması durumunda havayı, suyu ve enerjiyi nasıl depolarız, yaşam alanımızda nasıl kullanırız bunları keşfettiler." ifadelerini kullandı. Bahçeşehir Koleji Lara Kampüs’ü Müdürü Ömer Tuna ise "Bilim kahramanlarımızın yetişmesine ve ülkemizin gelişmesine önemli katkılarda bulunan tüm destekçilerimiz ile takım koçlarımıza, çalışanlarımıza ve gönüllülerimize, ayrıca kurucularımız, Hüseyin Sarı, Kadir Sarı ve Koordinatörümüz Sevilay Balcı’ya teşekkürlerimi sunarım” dedi. Tuna, bundan sonraki senelerde de robotik kodlama ve teknolojiyi yakından takip edebilme adına çalışmalarımıza devam edeceğiz şeklinde konuştu. Açılış programının ardından minik mucitler juri üyelerine projelerini anlattı. Yarışmaya katılan okulların hepsi farklı kategorilerde, Usta Yazılımcı Ödülü, Akıllı Modelimizin İnanılmaz Hareketi Ödülü, Bomba Fikirler Ödülü, En İyi Sunum Ödülü, Olağan üstü Takım Çalışması ödülü gibi birçok özel ödül almaya hak kazandılar.
Dünyanın en büyük çocuk organizasyonlarından biri olarak gösterilen ve Türkiye'de "Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor" ismiyle gerçekleştirilen First Lego LeagueJr. Türkiye Fuarı Bahçeşehir Koleji Lara Kampüsü'nde gerçekleştirildi.

Bilim Kahramanları Derneği tarafından bu yıl "Görevimiz Ay" temasıyla düzenlenen fuarda minik mucitler Ay'da yaşamanın zorluklarını keşfederek çözüm önerileri tasarladı.

First Lego LeagueJr. Fuarı'nda, Antalya, Isparta, Alanya, Manavgat ve Kumluca’daki okullarından 6-10 yaş arası öğrencilerin oluşturduğu 18 takım yarıştı.

Bilim Kahramanları Derneği Program Sorumlusu, Pınar AYÖZ fuarın açılış konuşmasını yaparak, çocukların günlük hayatta karşılarına çıkabilecek sorunlara karşı araştırma, hayal gücü ile eleştirel düşünme yetilerini geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Düzenlenen fuarların çocukların gelişimine katkı sağladığını anlatan Pınar AYÖZ, "Çocukların küçük yaşlarda bilim ve teknolojiyle buluşmasını sağlamak için gönüllülerimizle birlikte çaba sarf ediyoruz. 6-10 yaş arası çocuklara yönelik yaptığımız bu programı, bu yıl açılan Bahçeşehir Lara Kampüsü’müzde yapıyoruz.  Katılıma olan ilgi, coşku, bilim adına heyecan verici ve benzersiz. Bu programa tüm dünyada, 55 ülkeden 126 binden fazla çocuk katılıyor. Bu yılki tema "Görevimiz Ay". Bu tema kapsamında çocuklar Ay'da bir yaşam alanı oluşturdular. Ay'da yaşanması durumunda havayı, suyu ve enerjiyi nasıl depolarız, yaşam alanımızda nasıl kullanırız bunları keşfettiler." ifadelerini kullandı.

Bahçeşehir Koleji Lara Kampüs’ü Müdürü Ömer Tuna ise "Bilim kahramanlarımızın yetişmesine ve ülkemizin gelişmesine önemli katkılarda bulunan tüm destekçilerimiz ile takım koçlarımıza, çalışanlarımıza ve gönüllülerimize, ayrıca kurucularımız, Hüseyin Sarı, Kadir Sarı ve Koordinatörümüz Sevilay Balcı’ya teşekkürlerimi sunarım” dedi. Tuna, bundan sonraki senelerde de robotik kodlama ve teknolojiyi yakından takip edebilme adına çalışmalarımıza devam edeceğiz şeklinde konuştu. Açılış programının ardından minik mucitler juri üyelerine projelerini anlattı.

Yarışmaya katılan okulların hepsi farklı kategorilerde, Usta Yazılımcı Ödülü, Akıllı Modelimizin İnanılmaz Hareketi Ödülü, Bomba Fikirler Ödülü, En İyi Sunum Ödülü, Olağan üstü Takım Çalışması ödülü gibi birçok özel ödül almaya hak kazandılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.