MMO’dan Periyodik Kontrol Temel Eğitimi

Asayiş 19.06.2019 - 21:28, Güncelleme: 22.11.2022 - 03:42 1856+ kez okundu.
 

MMO’dan Periyodik Kontrol Temel Eğitimi

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şubesi, düzenlediği 'Periyodik Kontrol Muayene Personeli Temel Eğitimi’ne hız kesmeden devam ediyor.
Makine Yüksek Mühendisi Ahmet Tekin tarafından Makina Mühendisleri Odası Antalya Şube eğitim salonlarında gerçekleştirilen eğitimler kapsamında vinç, kule vinç, mobil vinç, iş makinaları, transpalet, araç kaldırma lifti, topraklama ve paratoner sistemleri, platform, basınçlı kaplar, buhar kazanı, sıcak su kazanı, hidrofor, boyler, kompresör, hava tankı gibi sistemlerin periyodik kontrollerinin nasıl yapılacağı konusunda kursiyerlere eğitim veriliyor. Kimler katılabilir? Eğitimlere Makina Mühendislerinin yanı sıra, Metalurji ve Malzeme Mühendisleri, İnşaat Mühendisleri, Gemi İnşaat Mühendisleri,  Elektrik Mühendisleri, Mimarlar, İnşaat, Yapı, Elektrik, Makina veya Metal Bölümü mezunu Teknik Öğretmenler, İnşaat, Elektrik, Makina Teknikerleri veya Yüksek Teknikerleri de katılabiliyor. Yasal Zorunluluk Makina Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, periyodik kontrollerin yasal zorunluluk olduğuna vurgu yaparak, “İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği gereği kontrol yapacak kişiler de bu eğitime katılmak zorunda. İş kazalarının önüne geçmek, makine ve cihazların güvenli olarak kullanılmasını sağlamak, verimli çalışma koşullarını düzenlemek, makinelerin ömrünün uzamasına katkıda bulunmak, çevre kirliliğinin önüne geçebilmek ve verimli üretim sağlamak adına bu eğitim ve kursları son derece önemsiyoruz" dedi. Eğitimler Devam Edecek Daha önce 3 gruba bu eğitimi verdiklerini belirten MMO Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, eğitimlerde ‘Programın Anlatılması, MMO Yönetmelikleri, Etik, Mevzuat Eğitimi, Temel Elektrik Eğitimi, Temel Hidrolik-Pnömatik Eğitimi, Periyodik Kontroller İçin İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi, Periyodik Kontrollerde Kullanılan Ölçüm Donanımları Eğitimi, İş Ekipmanları Muayene Tekniklerine Sistematik Yaklaşım ve Raporlama' konu başlıkları ele alınıyor. Meslektaşlarımızın kurslara olan ilgisi son derece yüksek. Üyelerimize ve kamuoyuna yönelik eğitimler yapılan planlama doğrultusunda devam edecek” diye konuştu.
Makina Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şubesi, düzenlediği 'Periyodik Kontrol Muayene Personeli Temel Eğitimi’ne hız kesmeden devam ediyor.

Makine Yüksek Mühendisi Ahmet Tekin tarafından Makina Mühendisleri Odası Antalya Şube eğitim salonlarında gerçekleştirilen eğitimler kapsamında vinç, kule vinç, mobil vinç, iş makinaları, transpalet, araç kaldırma lifti, topraklama ve paratoner sistemleri, platform, basınçlı kaplar, buhar kazanı, sıcak su kazanı, hidrofor, boyler, kompresör, hava tankı gibi sistemlerin periyodik kontrollerinin nasıl yapılacağı konusunda kursiyerlere eğitim veriliyor.

Kimler katılabilir?

Eğitimlere Makina Mühendislerinin yanı sıra, Metalurji ve Malzeme Mühendisleri, İnşaat Mühendisleri, Gemi İnşaat Mühendisleri,  Elektrik Mühendisleri, Mimarlar, İnşaat, Yapı, Elektrik, Makina veya Metal Bölümü mezunu Teknik Öğretmenler, İnşaat, Elektrik, Makina Teknikerleri veya Yüksek Teknikerleri de katılabiliyor.

Yasal Zorunluluk

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, periyodik kontrollerin yasal zorunluluk olduğuna vurgu yaparak, “İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği gereği kontrol yapacak kişiler de bu eğitime katılmak zorunda. İş kazalarının önüne geçmek, makine ve cihazların güvenli olarak kullanılmasını sağlamak, verimli çalışma koşullarını düzenlemek, makinelerin ömrünün uzamasına katkıda bulunmak, çevre kirliliğinin önüne geçebilmek ve verimli üretim sağlamak adına bu eğitim ve kursları son derece önemsiyoruz" dedi.

Eğitimler Devam Edecek

Daha önce 3 gruba bu eğitimi verdiklerini belirten MMO Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, eğitimlerde ‘Programın Anlatılması, MMO Yönetmelikleri, Etik, Mevzuat Eğitimi, Temel Elektrik Eğitimi, Temel Hidrolik-Pnömatik Eğitimi, Periyodik Kontroller İçin İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi, Periyodik Kontrollerde Kullanılan Ölçüm Donanımları Eğitimi, İş Ekipmanları Muayene Tekniklerine Sistematik Yaklaşım ve Raporlama' konu başlıkları ele alınıyor. Meslektaşlarımızın kurslara olan ilgisi son derece yüksek. Üyelerimize ve kamuoyuna yönelik eğitimler yapılan planlama doğrultusunda devam edecek” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.