Muratpaşa’da 8 Mart Hazırlıkları Tamam

Belediyeler 01.03.2019 - 23:48, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2489+ kez okundu.
 

Muratpaşa’da 8 Mart Hazırlıkları Tamam

Muratpaşa Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadınlarla oluşturacağı dev Türkiye haritasının genel provası Muratpaşa Kent Meydanı’nda gerçekleşti. Yaşlı Evleri, Değirmenönü Kültür Merkezi ve daha birçok noktada devam eden provalara katılan kadınlar son hazırlıklarını yaptı. Kadına yönelik şiddete, küçük yaşta evliliklere karşı verdiği mücadele ve kadının toplumsal statüsünü güçlendirmek amacıyla yürüttüğü çalışmalarla Türkiye’nin kadın çalışmaları alanında öncü kurumlarından biri olan Muratpaşa Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü hazırlıklarını tamamladı. Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde dev bir Türkiye haritası oluşturulup bir Burdur – Teke yöresi türküsü olan Erik Dalı oynayacak kadınların Yaşlı Evleri, Değirmenönü Kültür Merkezi, Kadın Danışma Merkezlerinde devam eden provaları Muratpaşa Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen genel provayla sona erdi. Genel provaya o dakikada Kent Meydanı’nın yakınında olan kadınlar da katılırken Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın eşi Ümran Uysal da provada yer aldı.   Başkan Uysal, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde yapılacak etkinliğin Türkiye’nin birlik ve beraberliği ve dayanışmasına dikkat çekip haksızlıklara karşı gösterilecek tepkinin ifadesi olacağını söyledi. Etkinliğin her kadının katılımına açık olduğunu belirten Başkan Uysal, “Provalarda yer alsın almasın, 8 Mart’ta kadınlar için, kadınlar adına bir sözü olan herkes o gün büyük Türkiye’nin bir parçası olarak haritamızda yer alabilir” dedi.

Muratpaşa Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadınlarla oluşturacağı dev Türkiye haritasının genel provası Muratpaşa Kent Meydanı’nda gerçekleşti. Yaşlı Evleri, Değirmenönü Kültür Merkezi ve daha birçok noktada devam eden provalara katılan kadınlar son hazırlıklarını yaptı.

Kadına yönelik şiddete, küçük yaşta evliliklere karşı verdiği mücadele ve kadının toplumsal statüsünü güçlendirmek amacıyla yürüttüğü çalışmalarla Türkiye’nin kadın çalışmaları alanında öncü kurumlarından biri olan Muratpaşa Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü hazırlıklarını tamamladı.

Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde dev bir Türkiye haritası oluşturulup bir Burdur – Teke yöresi türküsü olan Erik Dalı oynayacak kadınların Yaşlı Evleri, Değirmenönü Kültür Merkezi, Kadın Danışma Merkezlerinde devam eden provaları Muratpaşa Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen genel provayla sona erdi. Genel provaya o dakikada Kent Meydanı’nın yakınında olan kadınlar da katılırken Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın eşi Ümran Uysal da provada yer aldı.  

Başkan Uysal, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde yapılacak etkinliğin Türkiye’nin birlik ve beraberliği ve dayanışmasına dikkat çekip haksızlıklara karşı gösterilecek tepkinin ifadesi olacağını söyledi. Etkinliğin her kadının katılımına açık olduğunu belirten Başkan Uysal, “Provalarda yer alsın almasın, 8 Mart’ta kadınlar için, kadınlar adına bir sözü olan herkes o gün büyük Türkiye’nin bir parçası olarak haritamızda yer alabilir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.