Muratpaşa’da İyiye Ve Güzele Doğru

Gündem 28.05.2019 - 13:54, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2902+ kez okundu.
 

Muratpaşa’da İyiye Ve Güzele Doğru

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Cumhuriyet ve Muratpaşa mahallelerinde düzenlenen iftarda “Yaptığımız bütün hizmetlerin, asfalttan tutun da iftar beraberliğimize kadar, hepsinin amacı Muratpaşa’mızda insanlık değerlerini ve yaşam koşullarını iyiye, güzele doğru geliştirmekti. Biz bunu büyük oranda başarıyoruz” diye konuştu. Muratpaşa Belediyesi’nin Ramazan ayında kurduğu iftar sofralarında mahalleliler, komşular buluşmaya devam ediyor. Bugüne kadar ilçenin 14 farklı noktasında düzenlenen iftarda komşularıyla bir araya gelen Başkan Uysal, bu kez Muratpaşa ve Cumhuriyet mahalleleri sakinleriyle bir araya geldi. Çarşamba pazarının kurulduğu kapalı pazar yerinde düzenlenen iftar programı eski Antalya Milletvekili İbrahim Demir’in İslam tarihi üzerine sohbetiyle başladı.  “İslam alemi, ne yazık ki, günümüzde çok büyük bir krizden geçiyor. Müslüman alemi olarak büyük sıkıntılar içindeyiz. Müslüman ülkelerinin hiç birisi çağdaş manada gelişmiş, kalkınmış değil. Bilgi ve eğitim seviyeyi yeterli değil. Müslüman Müslümanı öldürüyor. Libya’da, Suriye’de, Yemen’de Afganistan’da olup bitenleri üzüntüyle izliyor, acısını yaşıyoruz. Peki, bu neden böyle, sorumlusu kim?” diye soran Demir, cevapların İslam tarihi içinde bulunabileceğini aktardı. Demir’in konuşmasının ardından hep birlikte edilen dualarla oruçlar açılırken Başkan Uysal, iftarın ardından yaptığı konuşmada ise şunları söyledi: “Bütün yaptığımız şeyler, bütün hizmetlerimiz hepsi sizlerin vergisiyle, sizlerin varlığıyladır. Ayrıca Muratpaşa’mızda sevgi, saygı, hoşgörü ortamını oluşturduğunuz için teşekkür ediyorum. Bizim mücadelemiz devam ediyor. Sevgiden, saygıdan yayana mücadelemizi veriyoruz. Yaptığımız bütün hizmetlerin, asfalttan tutun da iftar beraberliğimize kadar, hepsinin amacı Muratpaşa’mızda insanlık değerlerini ve yaşam koşullarını iyiye, güzel doğru geliştirmekti. Biz bunu büyük oranda başarıyoruz. Her birbirimiz, birbirimizi seviyor ve sayıyoruz. Çocuklarımıza da bu insanlık kültürünü aktarmaya devam ediyoruz.”

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Cumhuriyet ve Muratpaşa mahallelerinde düzenlenen iftarda “Yaptığımız bütün hizmetlerin, asfalttan tutun da iftar beraberliğimize kadar, hepsinin amacı Muratpaşa’mızda insanlık değerlerini ve yaşam koşullarını iyiye, güzele doğru geliştirmekti. Biz bunu büyük oranda başarıyoruz” diye konuştu.

Muratpaşa Belediyesi’nin Ramazan ayında kurduğu iftar sofralarında mahalleliler, komşular buluşmaya devam ediyor. Bugüne kadar ilçenin 14 farklı noktasında düzenlenen iftarda komşularıyla bir araya gelen Başkan Uysal, bu kez Muratpaşa ve Cumhuriyet mahalleleri sakinleriyle bir araya geldi.

Çarşamba pazarının kurulduğu kapalı pazar yerinde düzenlenen iftar programı eski Antalya Milletvekili İbrahim Demir’in İslam tarihi üzerine sohbetiyle başladı.  “İslam alemi, ne yazık ki, günümüzde çok büyük bir krizden geçiyor. Müslüman alemi olarak büyük sıkıntılar içindeyiz. Müslüman ülkelerinin hiç birisi çağdaş manada gelişmiş, kalkınmış değil. Bilgi ve eğitim seviyeyi yeterli değil. Müslüman Müslümanı öldürüyor. Libya’da, Suriye’de, Yemen’de Afganistan’da olup bitenleri üzüntüyle izliyor, acısını yaşıyoruz. Peki, bu neden böyle, sorumlusu kim?” diye soran Demir, cevapların İslam tarihi içinde bulunabileceğini aktardı.

Demir’in konuşmasının ardından hep birlikte edilen dualarla oruçlar açılırken Başkan Uysal, iftarın ardından yaptığı konuşmada ise şunları söyledi:

“Bütün yaptığımız şeyler, bütün hizmetlerimiz hepsi sizlerin vergisiyle, sizlerin varlığıyladır. Ayrıca Muratpaşa’mızda sevgi, saygı, hoşgörü ortamını oluşturduğunuz için teşekkür ediyorum. Bizim mücadelemiz devam ediyor. Sevgiden, saygıdan yayana mücadelemizi veriyoruz. Yaptığımız bütün hizmetlerin, asfalttan tutun da iftar beraberliğimize kadar, hepsinin amacı Muratpaşa’mızda insanlık değerlerini ve yaşam koşullarını iyiye, güzel doğru geliştirmekti. Biz bunu büyük oranda başarıyoruz. Her birbirimiz, birbirimizi seviyor ve sayıyoruz. Çocuklarımıza da bu insanlık kültürünü aktarmaya devam ediyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.