Proje Hazırlama, Yazma ve Yürütme İlgili Eğitici Eğitimi

Sağlık 29.04.2019 - 21:11, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2704+ kez okundu.
 

Proje Hazırlama, Yazma ve Yürütme İlgili Eğitici Eğitimi

2023’e kadar yurtiçi tıbbi cihaz ve tıbbi malzeme ihtiyacının yüzde 20’sinin, ilaç ihtiyacının ise yüzde 60’ının yerli üretimle karşılanması hedefleniyor
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’na yapılan başvuru sonucu İl Sağlık Müdürlüğümüz Sağlık Hizmetlerinde Ar-Ge Faaliyetleri Kapasite Geliştirme Projesi desteği aldı. Bu önemli destekle birlikte ulusal ve uluslararası çağrılara yönelik proje hazırlama, yazma ve yürütme ile ilgili eğitici eğitimi ihtiyacı doğdu. Bu kapsamda; Antalya Sağlık Müdürlüğü, SBÜ Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Atatürk Devlet Hastanesinden 20 Ar-Ge çalışanı ve bilim insanına verilecek ve iki gün sürecek eğitici eğitimi bugün başladı. Kalkınmada önemli faktörlerden biri olan bilim ve teknolojide ilerleme, dünyadaki güç dengelerini de belirlemektedir. Bilim ve teknoloji çalışmalarına ve bunun en önemli girdisi olan Ar-Ge faaliyetlerine daha çok yatırım yapan ülkeler, bugün dünyada daha fazla söz sahibi olmaktadır. Ülkelerin Ar-Ge harcamalarının Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GSYİH) içerisindeki payı, gelişmişlik seviyelerinin belirlenmesinde kullanılan temel ölçütlerden birisidir. 2023 yılında Türkiye’nin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmesi ve belirlenen ulusal hedeflere ulaşılabilmesi için daha yoğun Ar-Ge ve yenilik faaliyetleri yürütülmesi bir zorunluluktur. Ülkelerin gelişmişlik düzeylerini ölçmede kullanılan göstergeler içerisinde sağlık göstergeleri de önemli bir gösterge olarak kabul edilmektedir. Gelişmiş ülkelerde sağlık alanında Ar-Ge faaliyetleri, toplam Ar-Ge faaliyetleri içinde önemli bir yere sahiptir. Teknolojik gelişme sağlık sektörünü doğrudan etkilemektedir. Sağlık teknolojisi, gerçekleştirilen Ar-Ge faaliyetleriyle sürekli ve hızlı bir şekilde gelişmektedir. 2023’e kadar yurtiçi tıbbi cihaz ve tıbbi malzeme ihtiyacının yüzde 20’sinin, ilaç ihtiyacının ise yüzde 60’ının yerli üretimle karşılanması Sağlık Bakanlığının hedefleri arasındadır. Hastanelerin her yıl yapacağı yeni Ar-Ge çalışmaları ile bölgeye AB fonlarından önemli bir miktarda para girecektir. Aynı zamanda sağlık alanında yapılan yeni çalışmalar, buluşlar ve teknolojik gelişmeler dışa bağımlılığı azaltacak ve Ar-Ge çalışmaları sonucunda elde edilen katma değeri yüksek ürünler aracılığıyla ekonomik büyüme ve bölgesel kalkınma sağlanacaktır.
2023’e kadar yurtiçi tıbbi cihaz ve tıbbi malzeme ihtiyacının yüzde 20’sinin, ilaç ihtiyacının ise yüzde 60’ının yerli üretimle karşılanması hedefleniyor

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’na yapılan başvuru sonucu İl Sağlık Müdürlüğümüz Sağlık Hizmetlerinde Ar-Ge Faaliyetleri Kapasite Geliştirme Projesi desteği aldı. Bu önemli destekle birlikte ulusal ve uluslararası çağrılara yönelik proje hazırlama, yazma ve yürütme ile ilgili eğitici eğitimi ihtiyacı doğdu. Bu kapsamda; Antalya Sağlık Müdürlüğü, SBÜ Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Atatürk Devlet Hastanesinden 20 Ar-Ge çalışanı ve bilim insanına verilecek ve iki gün sürecek eğitici eğitimi bugün başladı.

Kalkınmada önemli faktörlerden biri olan bilim ve teknolojide ilerleme, dünyadaki güç dengelerini de belirlemektedir. Bilim ve teknoloji çalışmalarına ve bunun en önemli girdisi olan Ar-Ge faaliyetlerine daha çok yatırım yapan ülkeler, bugün dünyada daha fazla söz sahibi olmaktadır. Ülkelerin Ar-Ge harcamalarının Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GSYİH) içerisindeki payı, gelişmişlik seviyelerinin belirlenmesinde kullanılan temel ölçütlerden birisidir. 2023 yılında Türkiye’nin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmesi ve belirlenen ulusal hedeflere ulaşılabilmesi için daha yoğun Ar-Ge ve yenilik faaliyetleri yürütülmesi bir zorunluluktur.

Ülkelerin gelişmişlik düzeylerini ölçmede kullanılan göstergeler içerisinde sağlık göstergeleri de önemli bir gösterge olarak kabul edilmektedir. Gelişmiş ülkelerde sağlık alanında Ar-Ge faaliyetleri, toplam Ar-Ge faaliyetleri içinde önemli bir yere sahiptir. Teknolojik gelişme sağlık sektörünü doğrudan etkilemektedir. Sağlık teknolojisi, gerçekleştirilen Ar-Ge faaliyetleriyle sürekli ve hızlı bir şekilde gelişmektedir.

2023’e kadar yurtiçi tıbbi cihaz ve tıbbi malzeme ihtiyacının yüzde 20’sinin, ilaç ihtiyacının ise yüzde 60’ının yerli üretimle karşılanması Sağlık Bakanlığının hedefleri arasındadır. Hastanelerin her yıl yapacağı yeni Ar-Ge çalışmaları ile bölgeye AB fonlarından önemli bir miktarda para girecektir. Aynı zamanda sağlık alanında yapılan yeni çalışmalar, buluşlar ve teknolojik gelişmeler dışa bağımlılığı azaltacak ve Ar-Ge çalışmaları sonucunda elde edilen katma değeri yüksek ürünler aracılığıyla ekonomik büyüme ve bölgesel kalkınma sağlanacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.