PTT Çalışanlarına Müjde

Ekonomi 05.02.2021 - 20:28, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2745+ kez okundu.
 

PTT Çalışanlarına Müjde

Antalya Birlik Haber-Sen Şube Başkanı Mitat Karaca, mali sorumluluk tazminatlarından oluşan mağduriyetleri sona erdirdiklerini söyledi
Antalya Birlik Haber-Sen Şube Başkanı Mitat Karaca, mali sorumluluk tazminatlarından oluşan mağduriyetleri sona erdirdiklerini söyledi ve “23.07.2019 tarihli “Mali Sorumluluklar ve Kasa İşlemleri Prosedürü” isimli genel yazının ekinde yer alan Ek-1 maddesi şu an için yürürlüğü durdurulmuştur” dedi. Başkan Karaca, “PTT A.Ş.’nin 23.07.2019 tarihli “Mali Sorumluluklar ve Kasa İşlemleri Prosedürü” isimli genel yazısı ekinde yer alan Ek-1 “Mali Sorumluluk Personel Listesi”nin iptali ve yürütülmesinin durdurulmasına yönelik açmış olduğumuz dava neticelenmiştir. Danıştay 12. Dairesinde görülen dava neticesinde mahkeme yürütmeyi durdurma kararı almıştır” ifadelerini kullandı. SEVİNDİRİCİ HABER GELDİ Birlik Haber-Sen Genel Merkezi olarak yayımlanan “Mali Sorumluluklar ve Kasa İşlemleri Prosedürü” isimli yazının yayımlandığı andan itibaren gerekli görüşmeler ve çalışmalar yapıldığını fakat görüşmeler neticesiz kalmış ve hizmet kolu çalışanlarımız adına bir mağduriyet oluştuğunun altını çizen Başkan Mitat Karaca, “Yazının Ek-1 bölümünün dışında kalan çalışanlar görev alanlarında yaptığı iş ve işlemlere rağmen haklarından mahrum bırakılmışlardır. Birlik Haber-Sen ise hizmet kolu çalışanlarının ve üyelerinin menfaatleri doğrultusunda konuyu adli mercilere taşımak zorunda kalmış; Danıştay 12. Dairesinde görülen dava sonucunda PTT A.Ş. çalışanları adına sevindirici haber gelmiştir” diyerek müjdeyi verdi. KAYBETTİKLERİ HAKLARINA KAVUŞACAKLAR “Karar sonucunda 23.07.2019 tarihli “Mali Sorumluluklar ve Kasa İşlemleri Prosedürü” isimli genel yazının ekinde yer alan Ek-1 maddesi şu an için yürürlüğü durdurulmuştur” diyen Başkan Karaca, “Haklarından mahrum kalan PTT A.Ş. çalışanları karar sonucunda kaybettikleri haklarına kavuşacaklardır. Bunun yanı sıra yazının yayımlandığı günden itibaren ücret ödemelerinde konuyla ilgili kesinti yaşayan çalışanların ücretleri de geçmişe yönelik olarak hesaplanarak ödemesinin yapılması gerekmektedir. Bu kararla birlikte 23.07.2019 tarihinden önce Mali Sorumluluk Tazminatı alanlar geçmişe dönük olarak bu haklarından yeniden yararlanmaya başlayacaklardır” açıklamasında bulundu. BİRLİĞİMİZDEN ALDIĞIMIZ GÜÇLE Antalya Birlik Haber-Sen Şube Başkanı Mitat Karaca son olarak, “Bizler Birlik Haber-Sen olarak sonuca ulaştırdığımız bu dava ile bir kez daha üyelerimizin ve tüm çalışanların fayda ve menfaatleri doğrultusunda durduğumuzu göstermiş bulunuyoruz. Emek ve alınteri döken üyelerimiz için sahada sadece çamur atanlar yerine, birliğimizden aldığımız güçle mücadelemize devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
Antalya Birlik Haber-Sen Şube Başkanı Mitat Karaca, mali sorumluluk tazminatlarından oluşan mağduriyetleri sona erdirdiklerini söyledi

Antalya Birlik Haber-Sen Şube Başkanı Mitat Karaca, mali sorumluluk tazminatlarından oluşan mağduriyetleri sona erdirdiklerini söyledi ve “23.07.2019 tarihli “Mali Sorumluluklar ve Kasa İşlemleri Prosedürü” isimli genel yazının ekinde yer alan Ek-1 maddesi şu an için yürürlüğü durdurulmuştur” dedi.

Başkan Karaca, “PTT A.Ş.’nin 23.07.2019 tarihli “Mali Sorumluluklar ve Kasa İşlemleri Prosedürü” isimli genel yazısı ekinde yer alan Ek-1 “Mali Sorumluluk Personel Listesi”nin iptali ve yürütülmesinin durdurulmasına yönelik açmış olduğumuz dava neticelenmiştir. Danıştay 12. Dairesinde görülen dava neticesinde mahkeme yürütmeyi durdurma kararı almıştır” ifadelerini kullandı.

SEVİNDİRİCİ HABER GELDİ

Birlik Haber-Sen Genel Merkezi olarak yayımlanan “Mali Sorumluluklar ve Kasa İşlemleri Prosedürü” isimli yazının yayımlandığı andan itibaren gerekli görüşmeler ve çalışmalar yapıldığını fakat görüşmeler neticesiz kalmış ve hizmet kolu çalışanlarımız adına bir mağduriyet oluştuğunun altını çizen Başkan Mitat Karaca, “Yazının Ek-1 bölümünün dışında kalan çalışanlar görev alanlarında yaptığı iş ve işlemlere rağmen haklarından mahrum bırakılmışlardır. Birlik Haber-Sen ise hizmet kolu çalışanlarının ve üyelerinin menfaatleri doğrultusunda konuyu adli mercilere taşımak zorunda kalmış; Danıştay 12. Dairesinde görülen dava sonucunda PTT A.Ş. çalışanları adına sevindirici haber gelmiştir” diyerek müjdeyi verdi.

KAYBETTİKLERİ HAKLARINA KAVUŞACAKLAR

“Karar sonucunda 23.07.2019 tarihli “Mali Sorumluluklar ve Kasa İşlemleri Prosedürü” isimli genel yazının ekinde yer alan Ek-1 maddesi şu an için yürürlüğü durdurulmuştur” diyen Başkan Karaca, “Haklarından mahrum kalan PTT A.Ş. çalışanları karar sonucunda kaybettikleri haklarına kavuşacaklardır. Bunun yanı sıra yazının yayımlandığı günden itibaren ücret ödemelerinde konuyla ilgili kesinti yaşayan çalışanların ücretleri de geçmişe yönelik olarak hesaplanarak ödemesinin yapılması gerekmektedir. Bu kararla birlikte 23.07.2019 tarihinden önce Mali Sorumluluk Tazminatı alanlar geçmişe dönük olarak bu haklarından yeniden yararlanmaya başlayacaklardır” açıklamasında bulundu.

BİRLİĞİMİZDEN ALDIĞIMIZ GÜÇLE

Antalya Birlik Haber-Sen Şube Başkanı Mitat Karaca son olarak, “Bizler Birlik Haber-Sen olarak sonuca ulaştırdığımız bu dava ile bir kez daha üyelerimizin ve tüm çalışanların fayda ve menfaatleri doğrultusunda durduğumuzu göstermiş bulunuyoruz. Emek ve alınteri döken üyelerimiz için sahada sadece çamur atanlar yerine, birliğimizden aldığımız güçle mücadelemize devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.