Rafet Zeybek Basın Özgürlüğü Tehlikede

Politika 23.05.2019 - 01:08, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2914+ kez okundu.
 

Rafet Zeybek Basın Özgürlüğü Tehlikede

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, birkaç gün arayla darp edilen gazeteciler Ergin Çevik ve İdris Özyol’a yapılan çirkin saldırıları verdiği soru önergesi ile Meclis gündemine taşıdı. CHP’li Zeybek yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi; “ 20 Mayıs 2019 tarihinde gazeteci Ergin Çevik’e saldıran kişiler kimlerdir? Saldırıyı azmettirenler kimlerdir? Gazeteci Ergin Çevik’e saldıran kişiler hakkında emniyet ve adli makamlar tarafından hangi işlemler yapılmıştır? 15 Mayıs 2019 tarihinde gazeteci İdris Özyol’a saldıran kişilere yönelik Emniyet Kuvvetleri ve adli makamlar tarafından hangi işlemler yapılmıştır? Saldırıyı azmettirenler kimlerdir? 2002-2019 yılları arasında şiddete maruz kalan gazeteci ve medya çalışanı sayısı nedir?” Soru önergesine dair yaptığı yazılı açıklamada CHP’li Zeybek şu ifadeleri kullandı. “Ankara’da gazeteci Yavuz Selim Demirağ’ın uğradığı saldırı, Antalya’nın tecrübeli gazetecilerinden İdris Özyol geçtiğimiz hafta çalıştığı gazetenin çıkışında saldırıya uğradı. Gazetecilere yönelik son çirkin saldırı ise yine Antalya’da geçtiğimiz gün gazeteci Ergin Çevik’e yönelikti. Çevik’e düzenlenen saldırı gazetecilere yönelik yaşanan şiddet sarmalının ne yazık ki son örneğidir. Ergin Çevik ve İdris Özyol’a yapılan son saldırı göstermiştir ki basın özgürlüğü artık tehlikededir. Gazetecilere yapılan saldırıların failleri zaman kaybedilmeden adalete hesap vermelidir. Her vatandaş bu saldırıyı yapanların yanına kar kalmadığını görmelidir, bu saldırıları yapanların “nasıl olsa serbest bırakacaklar” düşüncesi yıkılmalı, yargıya güven tekrar tesis edilmelidir.     GAZETECİLERE SALDIRILAR ORGANİZE Mİ? Ülkemizde gazetecilere ve siyasilere yapılan saldırıların artık münferit olaylar değil, organize bir saldırı olduğu bilinmelidir, yaşanan saldırılar siyasal iktidarın yarattığı kutuplaştırma siyasetinin bir sonucudur. Hukukun üstünlüğünü hiçe sayarak, şiddeti meşrulaştıranlara rağmen basın özgürlüğünü savunacağız.”

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, birkaç gün arayla darp edilen gazeteciler Ergin Çevik ve İdris Özyol’a yapılan çirkin saldırıları verdiği soru önergesi ile Meclis gündemine taşıdı. CHP’li Zeybek yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi;

“ 20 Mayıs 2019 tarihinde gazeteci Ergin Çevik’e saldıran kişiler kimlerdir? Saldırıyı azmettirenler kimlerdir? Gazeteci Ergin Çevik’e saldıran kişiler hakkında emniyet ve adli makamlar tarafından hangi işlemler yapılmıştır?

15 Mayıs 2019 tarihinde gazeteci İdris Özyol’a saldıran kişilere yönelik Emniyet Kuvvetleri ve adli makamlar tarafından hangi işlemler yapılmıştır? Saldırıyı azmettirenler kimlerdir?

2002-2019 yılları arasında şiddete maruz kalan gazeteci ve medya çalışanı sayısı nedir?”

Soru önergesine dair yaptığı yazılı açıklamada CHP’li Zeybek şu ifadeleri kullandı.

“Ankara’da gazeteci Yavuz Selim Demirağ’ın uğradığı saldırı, Antalya’nın tecrübeli gazetecilerinden İdris Özyol geçtiğimiz hafta çalıştığı gazetenin çıkışında saldırıya uğradı. Gazetecilere yönelik son çirkin saldırı ise yine Antalya’da geçtiğimiz gün gazeteci Ergin Çevik’e yönelikti. Çevik’e düzenlenen saldırı gazetecilere yönelik yaşanan şiddet sarmalının ne yazık ki son örneğidir.

Ergin Çevik ve İdris Özyol’a yapılan son saldırı göstermiştir ki basın özgürlüğü artık tehlikededir. Gazetecilere yapılan saldırıların failleri zaman kaybedilmeden adalete hesap vermelidir. Her vatandaş bu saldırıyı yapanların yanına kar kalmadığını görmelidir, bu saldırıları yapanların “nasıl olsa serbest bırakacaklar” düşüncesi yıkılmalı, yargıya güven tekrar tesis edilmelidir.    

GAZETECİLERE SALDIRILAR ORGANİZE Mİ?

Ülkemizde gazetecilere ve siyasilere yapılan saldırıların artık münferit olaylar değil, organize bir saldırı olduğu bilinmelidir, yaşanan saldırılar siyasal iktidarın yarattığı kutuplaştırma siyasetinin bir sonucudur. Hukukun üstünlüğünü hiçe sayarak, şiddeti meşrulaştıranlara rağmen basın özgürlüğünü savunacağız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.