Rafet Zeybek Mehmetçik Heyecanla Teklifi Bekliyor

Politika 21.06.2019 - 00:23, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2222+ kez okundu.
 

Rafet Zeybek Mehmetçik Heyecanla Teklifi Bekliyor

CHP Antalya Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Rafet Zeybek TBMM gündemine gelen Askeralma Kanun Teklifi üzerine Genel Kurul’da konuştu. CHP’li Zeybek konuşmasında şu ifadeleri kullandı;
Tarih boyunca fedakârlığı, disiplini, vatanseverliğiyle birçok zorlu mücadelelerden geçen Mehmetçiklerimizi doğrudan ilgilendiren bir kanun teklifini görüşüyoruz. Teklifin olumlu bulduğumuz ve katkı sunduğumuz tarafları olmasına rağmen, eleştirdiğimiz tarafları da var. Komisyon aşamasından itibaren eleştirilerle sürece olumlu katkılarda bulunduk. Demokrasinin gereklerinden biri de hiç şüphesiz uzlaşma kültürüdür. Bizler bu uzlaşma kültürüne devam ettiğimiz sürece toplumsal uzlaşmanın da önünü açmış olacağız. Mehmetçiklerimizin büyük bir kısmı heyecanla, umutla, hatta sevinçle bu teklifin yasalaşmasını bekliyor. Biz, bu teklifin yasalaşması ve Mehmetçiklerimizin bir an önce ailelerine kavuşmaları için elimizden gelen gayreti gösterdik, göstermeye devam ediyoruz. “Gariban Mehmet Ustanın Oğlu Değil, Patron Mehmet Bey'in Oğluna Bedelli” Yasa tekliflerinde gördüğümüz yanlışların, olumsuzlukların, eksikliklerin düzeltilebilmesi için öneriler getiriyoruz, eleştirilerimizi yapıyoruz. Bedelli Askerlikte kota uygulanmış olmasına rağmen 30 bin Türk lirasından fazla öngörülen bedel, maalesef, bizim bugünkü ekonomik koşullarımızda toplumda bir eşitsizlik doğurmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanı "Gariban Mehmet ustanın oğlu da bedelli yapabilecek." demişti. Bu ekonomik şartlarda gariban Mehmet ustanın oğlu asla bedelli yapamayacak ama patron Mehmet Bey'in oğlu bedelli askerlikten yararlanacaktır. Bir şekilde o toplumsal eşitliği sağlamak için bir düzenlemenin yapılmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Teklifin ilk halinde yer alan partili bir Cumhurbaşkanına çok fazla yetki verilmesi keyfî uygulamalara yol açabilir. Genel Kurul’da bu yetkilerin uzlaşma ile düzeltileceğine inanıyoruz. “TSK Siyasete Alet Edilmemeli” Türk Silahlı Kuvvetlerinde siyaset, cemaat ve mafya özentilerine fırsat verilmemelidir. Bunu sağlayamazsak asıl beka sorununu o zaman yaşamak zorunda kalacağımız kesindir.
CHP Antalya Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Rafet Zeybek TBMM gündemine gelen Askeralma Kanun Teklifi üzerine Genel Kurul’da konuştu. CHP’li Zeybek konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

Tarih boyunca fedakârlığı, disiplini, vatanseverliğiyle birçok zorlu mücadelelerden geçen Mehmetçiklerimizi doğrudan ilgilendiren bir kanun teklifini görüşüyoruz. Teklifin olumlu bulduğumuz ve katkı sunduğumuz tarafları olmasına rağmen, eleştirdiğimiz tarafları da var.
Komisyon aşamasından itibaren eleştirilerle sürece olumlu katkılarda bulunduk. Demokrasinin gereklerinden biri de hiç şüphesiz uzlaşma kültürüdür. Bizler bu uzlaşma kültürüne devam ettiğimiz sürece toplumsal uzlaşmanın da önünü açmış olacağız.

Mehmetçiklerimizin büyük bir kısmı heyecanla, umutla, hatta sevinçle bu teklifin yasalaşmasını bekliyor. Biz, bu teklifin yasalaşması ve Mehmetçiklerimizin bir an önce ailelerine kavuşmaları için elimizden gelen gayreti gösterdik, göstermeye devam ediyoruz.

“Gariban Mehmet Ustanın Oğlu Değil, Patron Mehmet Bey'in Oğluna Bedelli”

Yasa tekliflerinde gördüğümüz yanlışların, olumsuzlukların, eksikliklerin düzeltilebilmesi için öneriler getiriyoruz, eleştirilerimizi yapıyoruz.
Bedelli Askerlikte kota uygulanmış olmasına rağmen 30 bin Türk lirasından fazla öngörülen bedel, maalesef, bizim bugünkü ekonomik koşullarımızda toplumda bir eşitsizlik doğurmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanı "Gariban Mehmet ustanın oğlu da bedelli yapabilecek." demişti. Bu ekonomik şartlarda gariban Mehmet ustanın oğlu asla bedelli yapamayacak ama patron Mehmet Bey'in oğlu bedelli askerlikten yararlanacaktır. Bir şekilde o toplumsal eşitliği sağlamak için bir düzenlemenin yapılmasına ihtiyaç duyulmaktadır.

Teklifin ilk halinde yer alan partili bir Cumhurbaşkanına çok fazla yetki verilmesi keyfî uygulamalara yol açabilir. Genel Kurul’da bu yetkilerin uzlaşma ile düzeltileceğine inanıyoruz.

“TSK Siyasete Alet Edilmemeli”

Türk Silahlı Kuvvetlerinde siyaset, cemaat ve mafya özentilerine fırsat verilmemelidir. Bunu sağlayamazsak asıl beka sorununu o zaman yaşamak zorunda kalacağımız kesindir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.