Ramazan Etkinliklerinde Ukraynalılar Türkçe İlahiler Söyledi

Kültür-Sanat 11.05.2019 - 20:47, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2962+ kez okundu.
 

Ramazan Etkinliklerinde Ukraynalılar Türkçe İlahiler Söyledi

Antalya Büyükşehir Belediyesi etkinliklerinde sahneye çıkan Ukrayna Kültür Sanat Derneği Halk Korosu (Bereginya) seslendirdiği Türkçe ilahileri ve ezgilerle Antalyalıları mest etti.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel Ramazan etkinlikleri her akşam farklı etkinliklerle devam ediyor. İftar sonrası Karaalioğlu Parkı’ndaki Ramazan etkinliklerine akın eden Antalyalılar hem keyifli bir akşam geçiriyor hem de düzenlenen çeşitli eğitim programlarıyla bilgileniyor. Dün akşam Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü eğitimci polisleri Antalyalılara çeşitli başlıklar altında uygulamalı eğitim verdi. TRAFİK EĞİTİMİ VERİLDİ  “Ölümle Tokalaşma” diyerek seyir halindeyken cep telefonu kullanmanın zararlarına dikkat çeken eğitimci trafik polisleri, emniyet kemeri kullanımın önemini uygulamalı olarak anlattı. Trafik polisleri ayrıca 2019 yılının yaya öncelikli trafik yılı olduğunu hatırlatarak sürücülerden yaya önceliğine uyulması yönünde dikkatli olmalarını istedi. UKRAYNALILAR’DAN TÜRKÇE İLAHİLER Gerçekleşen Uygulamalı trafik eğitiminin ardından sahneye Ukrayna Kültür Sanat Derneği'nin Ukraynalı kadınlardan oluşan Bereginya Korosu çıktı. Koronun Türkçe olarak seslendirdiği “Demedim mi, Sordum Sarı Çiçeğe ve Şu Cennetin Irmakları” ilahileri Antalyalılardan büyük alkış aldı. Şef Olesya Mercan’ın yönetimindeki koro 'Çanakkale Türküsü', 'Yemen Türküsü', 'Tuna Nehri', 'Hey 15'li' türkülerini de başarıyla seslendirdi. Büyük beğeni toplayan Koro seslendirdiği türküler ve ilahilerle Antalyalılara duygusal anlar yaşattı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi etkinliklerinde sahneye çıkan Ukrayna Kültür Sanat Derneği Halk Korosu (Bereginya) seslendirdiği Türkçe ilahileri ve ezgilerle Antalyalıları mest etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel Ramazan etkinlikleri her akşam farklı etkinliklerle devam ediyor. İftar sonrası Karaalioğlu Parkı’ndaki Ramazan etkinliklerine akın eden Antalyalılar hem keyifli bir akşam geçiriyor hem de düzenlenen çeşitli eğitim programlarıyla bilgileniyor. Dün akşam Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü eğitimci polisleri Antalyalılara çeşitli başlıklar altında uygulamalı eğitim verdi.

TRAFİK EĞİTİMİ VERİLDİ

 “Ölümle Tokalaşma” diyerek seyir halindeyken cep telefonu kullanmanın zararlarına dikkat çeken eğitimci trafik polisleri, emniyet kemeri kullanımın önemini uygulamalı olarak anlattı. Trafik polisleri ayrıca 2019 yılının yaya öncelikli trafik yılı olduğunu hatırlatarak sürücülerden yaya önceliğine uyulması yönünde dikkatli olmalarını istedi.

UKRAYNALILAR’DAN TÜRKÇE İLAHİLER

Gerçekleşen Uygulamalı trafik eğitiminin ardından sahneye Ukrayna Kültür Sanat Derneği'nin Ukraynalı kadınlardan oluşan Bereginya Korosu çıktı. Koronun Türkçe olarak seslendirdiği “Demedim mi, Sordum Sarı Çiçeğe ve Şu Cennetin Irmakları” ilahileri Antalyalılardan büyük alkış aldı. Şef Olesya Mercan’ın yönetimindeki koro 'Çanakkale Türküsü', 'Yemen Türküsü', 'Tuna Nehri', 'Hey 15'li' türkülerini de başarıyla seslendirdi. Büyük beğeni toplayan Koro seslendirdiği türküler ve ilahilerle Antalyalılara duygusal anlar yaşattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.