Rauf Denktaş Köprüsü Büyük Beğeni Topluyor

Belediyeler 13.04.2022 - 21:53, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1996+ kez okundu.
 

Rauf Denktaş Köprüsü Büyük Beğeni Topluyor

Manavgat Belediyesi’nce eski ve köhne yapısından kurtarılarak yenilenen Rauf Denktaş Köprüsü, Manavgat halkının ilgi odağı oldu
Manavgat Belediyesi’nce eski ve köhne yapısından kurtarılarak yenilenen Rauf Denktaş Köprüsü, Manavgat halkının ilgi odağı oldu Manavgat Belediyesi tarafından yapılan düzenlemeyle daha işlevsel ve modern hale getirilen Rauf Denktaş Müze Köprüsü, Manavgat halkının büyük beğenisini topladı. Manavgat’ın eşsiz ırmak manzarasını, yeniden kent halkıyla buluşturan Manavgat Belediyesi’nin köprü yenileme projesi, izleyen ve kullananlardan tam not aldı. Rauf Denktaş Köprüsü düzenlemesi kapsamında ilk olarak eski köhne barakalarda faaliyet sürdüren eğlence mekanları yıkılarak, ailelerin gönül rahatlığı ile yürüyebilecekleri bir tasarım hazırlandı. ESKİ BARAKALAR YIKILDI Yıkılan barakaların yerine seyir terasları, dinlenme alanları, engelli asansörü yapılarak, peyzaj düzenlemeleri de gerçekleştirdi. Manavgat Belediyesi’nce üretilen banklar ve dinlenme alanlarının yanısıra yapılan aydınlatmayla eski köprü yeniden çekici hale getirildi. Manavgat’ın köklü tarihini aktarmak amacıyla Manavgat Kent Müzesi’nden getirilerek cam fanuslar içerisinde sergilenen eserler ise ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Rauf Denktaş Köprüsü, yenilenen haliyle, özellikle akşam saatlerinde yürüyüşe çıkan yerli ve yabancı ziyaretçilerin, nefes alma noktası haline geldi. SÖZEN; YENİ NEFES ALANI KAZANDIRDIK Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen,  Rauf Denktaş Müze Köprüsü’nü modern bir proje ile kente yeniden kazandırdıklarını belirterek tüm vatandaşları köprüyü ziyaret etmeye davet etti. Başkan Şükrü Sözen, “ Eskimiş köhne yapısı ve kullanışsız olması nedeniyle atıl durumda olan Rauf Denktaş Köprüsü’nü kent halkımızın verim alabileceği şekilde yeniden tasarladık. Yenilenen ve daha işlevsel haliyle hizmet veren köprümüz, halkımızın adeta buluşma noktası haline geldi. Tüm halkımızı, Rauf Denktaş Müze Köprüsü’nü ziyaret etmeye ve aileleriyle birlikte keyifli vakit geçirmeye davet ediyorum. Yeni nefes alanımızın ziyaretçiler tarafından beğeni alması ise bizlere büyük bir şevk ve mutluluk verdi. Projede emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kentimize kimlik kazandıran çalışmaları gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Manavgat’ımıza ve halkımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Manavgat Belediyesi’nce eski ve köhne yapısından kurtarılarak yenilenen Rauf Denktaş Köprüsü, Manavgat halkının ilgi odağı oldu

Manavgat Belediyesi’nce eski ve köhne yapısından kurtarılarak yenilenen Rauf Denktaş Köprüsü, Manavgat halkının ilgi odağı oldu

Manavgat Belediyesi tarafından yapılan düzenlemeyle daha işlevsel ve modern hale getirilen Rauf Denktaş Müze Köprüsü, Manavgat halkının büyük beğenisini topladı. Manavgat’ın eşsiz ırmak manzarasını, yeniden kent halkıyla buluşturan Manavgat Belediyesi’nin köprü yenileme projesi, izleyen ve kullananlardan tam not aldı. Rauf Denktaş Köprüsü düzenlemesi kapsamında ilk olarak eski köhne barakalarda faaliyet sürdüren eğlence mekanları yıkılarak, ailelerin gönül rahatlığı ile yürüyebilecekleri bir tasarım hazırlandı.

ESKİ BARAKALAR YIKILDI

Yıkılan barakaların yerine seyir terasları, dinlenme alanları, engelli asansörü yapılarak, peyzaj düzenlemeleri de gerçekleştirdi. Manavgat Belediyesi’nce üretilen banklar ve dinlenme alanlarının yanısıra yapılan aydınlatmayla eski köprü yeniden çekici hale getirildi. Manavgat’ın köklü tarihini aktarmak amacıyla Manavgat Kent Müzesi’nden getirilerek cam fanuslar içerisinde sergilenen eserler ise ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Rauf Denktaş Köprüsü, yenilenen haliyle, özellikle akşam saatlerinde yürüyüşe çıkan yerli ve yabancı ziyaretçilerin, nefes alma noktası haline geldi.

SÖZEN; YENİ NEFES ALANI KAZANDIRDIK

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen,  Rauf Denktaş Müze Köprüsü’nü modern bir proje ile kente yeniden kazandırdıklarını belirterek tüm vatandaşları köprüyü ziyaret etmeye davet etti. Başkan Şükrü Sözen, “ Eskimiş köhne yapısı ve kullanışsız olması nedeniyle atıl durumda olan Rauf Denktaş Köprüsü’nü kent halkımızın verim alabileceği şekilde yeniden tasarladık. Yenilenen ve daha işlevsel haliyle hizmet veren köprümüz, halkımızın adeta buluşma noktası haline geldi. Tüm halkımızı, Rauf Denktaş Müze Köprüsü’nü ziyaret etmeye ve aileleriyle birlikte keyifli vakit geçirmeye davet ediyorum. Yeni nefes alanımızın ziyaretçiler tarafından beğeni alması ise bizlere büyük bir şevk ve mutluluk verdi. Projede emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kentimize kimlik kazandıran çalışmaları gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Manavgat’ımıza ve halkımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.