Sahaf Çarşısı Açılışa Hazır

Gündem 24.05.2021 - 20:51, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2932+ kez okundu.
 

Sahaf Çarşısı Açılışa Hazır

Başkan Hakan Tütüncü’nün, sözünü verdiği sahaf çarşısının yapımı tamamlandı. Dokuma Sanat Sokağı’nda inşa edilen ve 21 ahşap dükkândan oluşan sahaf çarşısı yakın bir tarihte kapılarını açıyor.
Başkan Hakan Tütüncü’nün, sözünü verdiği sahaf çarşısının yapımı tamamlandı. Dokuma Sanat Sokağı’nda inşa edilen ve 21 ahşap dükkândan oluşan sahaf çarşısı yakın bir tarihte kapılarını açıyor. Kepez Belediyesi, ‘şehrin en zengin kütüphanesi’ sloganıyla hizmete açtığı Cemil Meriç(CM) Kütüphanesi’nden sonra bir kültür tesisini daha şehirle buluşturuyor. Kültür ve sanat adası haline gelen Dokuma Park’a, Cemil Meriç Kütüphanesi, çocuklara yönelik tren kütüphaneden sonra sahaf çarşısı da kazandırıldı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, geçen yıl ikincisini düzenledikleri Sahaf Festivali’nde sözünü verdiği çarşının yapımı tamamlandı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce sahaf çarşısı, Dokuma Sanat Sokağı’nda, el emeği çarşısının yanında kuruldu. Eski-yeni kitapların, dergilerin, gazetelerin, plakların satılacağı sahaf çarşısı, 8 metrekare ile 12 metrekare büyüklüğünde 21 adet ahşap dükkândan oluşuyor. Dokuma’da Beyazıt Sahaflar Çarşısı havası İstanbul Fatih'te bulunan Beyazıt Sahaflar Çarşısı’nı da çağrıştıracak olan DokumaPark’taki sahaf çarşısı, kitap meraklıların uğrak yerlerinden biri olacak. Sahaf çarşısı projesi, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) ile Antalya Fotoğrafçılar Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Esnaf Odası desteğiyle gerçekleştirildi. Tütüncü’den sahaf esnafına çarşı  Başkan Hakan Tütüncü de, sahaf çarşısı ile üzerinde hatıraların olduğu eski kitapları, gazeteleri, dergileri ve plakları şehirle buluşturacaklarını söyledi. Geçen yıl ikincisini düzenledikleri Sahaf Festivali’nde, çarşıyı yapma sözü verdiğini anımsatan Tütüncü, “Antalya'nın en güzel sahaf çarşısı, kültür ve sanat adası haline getirdiğimiz DokumaPark’ta olacak, demiştik ve oldu.  21 dükkândan oluşan sahaf çarşımızın yapımını tamamladık. Yakın bir tarihte çarşımızı şehirle buluşturacağız.  Çarşımızı, Antalyalı sahaf esnaflarımızın kullanımına tahsis edeceğiz. Cemil Meriç Kütüphanesi ve çocuklara yönelik tren kütüphanenin yanına yaptığımız sahaf çarşısı, kitaplarının satıldığı bir yer olarak Dokuma’nın, şehrin yeni bir öğrenme, okuma, düşünme, inceleme ve o kitapların içerisindeki duygudan duyguya savrulma yeri olacak.” ifadesini kullandı.
Başkan Hakan Tütüncü’nün, sözünü verdiği sahaf çarşısının yapımı tamamlandı. Dokuma Sanat Sokağı’nda inşa edilen ve 21 ahşap dükkândan oluşan sahaf çarşısı yakın bir tarihte kapılarını açıyor.

Başkan Hakan Tütüncü’nün, sözünü verdiği sahaf çarşısının yapımı tamamlandı. Dokuma Sanat Sokağı’nda inşa edilen ve 21 ahşap dükkândan oluşan sahaf çarşısı yakın bir tarihte kapılarını açıyor.

Kepez Belediyesi, ‘şehrin en zengin kütüphanesi’ sloganıyla hizmete açtığı Cemil Meriç(CM) Kütüphanesi’nden sonra bir kültür tesisini daha şehirle buluşturuyor.
Kültür ve sanat adası haline gelen Dokuma Park’a, Cemil Meriç Kütüphanesi, çocuklara yönelik tren kütüphaneden sonra sahaf çarşısı da kazandırıldı.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, geçen yıl ikincisini düzenledikleri Sahaf Festivali’nde sözünü verdiği çarşının yapımı tamamlandı.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce sahaf çarşısı, Dokuma Sanat Sokağı’nda, el emeği çarşısının yanında kuruldu. Eski-yeni kitapların, dergilerin, gazetelerin, plakların satılacağı sahaf çarşısı, 8 metrekare ile 12 metrekare büyüklüğünde 21 adet ahşap dükkândan oluşuyor.

Dokuma’da Beyazıt Sahaflar Çarşısı havası
İstanbul Fatih'te bulunan Beyazıt Sahaflar Çarşısı’nı da çağrıştıracak olan DokumaPark’taki sahaf çarşısı, kitap meraklıların uğrak yerlerinden biri olacak.
Sahaf çarşısı projesi, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) ile Antalya Fotoğrafçılar Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Esnaf Odası desteğiyle gerçekleştirildi.

Tütüncü’den sahaf esnafına çarşı
 Başkan Hakan Tütüncü de, sahaf çarşısı ile üzerinde hatıraların olduğu eski kitapları, gazeteleri, dergileri ve plakları şehirle buluşturacaklarını söyledi. Geçen yıl ikincisini düzenledikleri Sahaf Festivali’nde, çarşıyı yapma sözü verdiğini anımsatan Tütüncü, “Antalya'nın en güzel sahaf çarşısı, kültür ve sanat adası haline getirdiğimiz DokumaPark’ta olacak, demiştik ve oldu.  21 dükkândan oluşan sahaf çarşımızın yapımını tamamladık. Yakın bir tarihte çarşımızı şehirle buluşturacağız.  Çarşımızı, Antalyalı sahaf esnaflarımızın kullanımına tahsis edeceğiz. Cemil Meriç Kütüphanesi ve çocuklara yönelik tren kütüphanenin yanına yaptığımız sahaf çarşısı, kitaplarının satıldığı bir yer olarak Dokuma’nın, şehrin yeni bir öğrenme, okuma, düşünme, inceleme ve o kitapların içerisindeki duygudan duyguya savrulma yeri olacak.” ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.