Şahin, “Hayvanlar Bize Allah’ın Emaneti”

Gündem 16.06.2020 - 20:28, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2859+ kez okundu.
 

Şahin, “Hayvanlar Bize Allah’ın Emaneti”

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin Kısa adı PAKODER olan Pati Koruma Derneği’nin Başkanı Ebru Paraf ve kısa adı KUHAYDER olan Kurşunlu Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği’nin Başkanı Sabahattin Ergülen ile belediyenin Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti. Belediye tarafından yaptırılan beslenme ve su odağı kaplarına mama ve su bırakan Halil Şahin sokak hayvanlarına sahip çıkılması için gereken çalışmaların yapıldığını kaydetti. Ziyarette belediyenin sokak hayvanları için yaptığı çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Pati Koruma Derneği Başkanı Ebru Paraf; “Birçok belediye sokak hayvanlarına hizmetten kaçarken böyle bir pandemi döneminde sokak hayvanlarına sahip çıkan Halil Şahin’e çok teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımız da besleme odaklarını gördüklerinde lütfen kapları temizleyip, mama bıraksınlar. Belediyenin rehabilitasyon merkezinin kapıları sürekli açık, herkes istediği zaman ziyaret edebilir. Bu merkezin yapılmasında, sokak hayvanlarının beslenmesinde, bakımının yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Pandemi döneminde Aksu Belediyesi sokak hayvanlarının tüm ihtiyaçlarını karşıladı, el birliği ile çalışılınca ortaya çok güzel işler çıkıyor.” dedi. Kurşunlu Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği’nin Başkanı Sabahattin Ergülen ise, “Dernek olarak yıllardır Aksu’da sokaktaki hayvanları korumaya çalıştık. Sokaklara atılmış evcil hayvan olmasın istiyoruz. Artık insanlar daha bilinçli. Belediyemizin de katkılarıyla el ele koşturuyoruz, rehabilitasyon merkezimizde hayvanların bakımını yapabiliyoruz. Şimdi biz sahiplendirme bölgesi yapmalıyız. İnsanlar gelip sahiplenirse güzel olur. Daha çok destek bekliyoruz.” şeklinde konuştu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Sokak hayvanlarına sahip çıkmak belediyelerin asli görevlerinden. Gönüllülerimizin, derneklerimizin sayesinde bu işi belirli bir noktaya getirdik. Bu hayvanlar Allah’ın bize emaneti. Herkes üzerine düşen görevi yapmalı. Belediye olarak biz elimizden gelen imkanlarla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Belediyeler sokak hayvanlarını toplayıp oradan oraya aktararak bir yere varılamaz, herkes hayvanlara sahip çıkmalı. Bu işi çözmeli.” dedi.

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin Kısa adı PAKODER olan Pati Koruma Derneği’nin Başkanı Ebru Paraf ve kısa adı KUHAYDER olan Kurşunlu Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği’nin Başkanı Sabahattin Ergülen ile belediyenin Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti. Belediye tarafından yaptırılan beslenme ve su odağı kaplarına mama ve su bırakan Halil Şahin sokak hayvanlarına sahip çıkılması için gereken çalışmaların yapıldığını kaydetti.

Ziyarette belediyenin sokak hayvanları için yaptığı çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Pati Koruma Derneği Başkanı Ebru Paraf; “Birçok belediye sokak hayvanlarına hizmetten kaçarken böyle bir pandemi döneminde sokak hayvanlarına sahip çıkan Halil Şahin’e çok teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımız da besleme odaklarını gördüklerinde lütfen kapları temizleyip, mama bıraksınlar. Belediyenin rehabilitasyon merkezinin kapıları sürekli açık, herkes istediği zaman ziyaret edebilir. Bu merkezin yapılmasında, sokak hayvanlarının beslenmesinde, bakımının yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Pandemi döneminde Aksu Belediyesi sokak hayvanlarının tüm ihtiyaçlarını karşıladı, el birliği ile çalışılınca ortaya çok güzel işler çıkıyor.” dedi.

Kurşunlu Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği’nin Başkanı Sabahattin Ergülen ise, “Dernek olarak yıllardır Aksu’da sokaktaki hayvanları korumaya çalıştık. Sokaklara atılmış evcil hayvan olmasın istiyoruz. Artık insanlar daha bilinçli. Belediyemizin de katkılarıyla el ele koşturuyoruz, rehabilitasyon merkezimizde hayvanların bakımını yapabiliyoruz. Şimdi biz sahiplendirme bölgesi yapmalıyız. İnsanlar gelip sahiplenirse güzel olur. Daha çok destek bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Sokak hayvanlarına sahip çıkmak belediyelerin asli görevlerinden. Gönüllülerimizin, derneklerimizin sayesinde bu işi belirli bir noktaya getirdik. Bu hayvanlar Allah’ın bize emaneti. Herkes üzerine düşen görevi yapmalı. Belediye olarak biz elimizden gelen imkanlarla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Belediyeler sokak hayvanlarını toplayıp oradan oraya aktararak bir yere varılamaz, herkes hayvanlara sahip çıkmalı. Bu işi çözmeli.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.