Salgın Döneminde LGS Şoku

20.06.2020 - 21:42, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2537+ kez okundu.
 

Salgın Döneminde LGS Şoku

Geçtiğimiz hafta ÖSYM tarafından 14.06.2020 tarihinde yapılan sınavda görülen aksaklıkları sendikamız ortaya koymuş, daha sonra yapılacak olan diğer sınavlarda alınabilecek önlemlerle ilgili olarak uyarmıştık.  20.06.2020 tarihinde yapılan LGS (Liselere Geçiş Sistemi) Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK’un açıklamalarının tam ters olarak kargaşa içerisinde yapılmıştır. Corona Salgını sürecinin öğrencilerimizin geleceğini belirleyecek olan sınavlar döneminin ikinci sınavı olan LGS de adeta salgının artmasının önü açılmıştır.   Bu sınavın uygulanmasında tarafımıza gelen bilgilere göre; sınav merkezinde girişte öğrenci ve görevlilerin ateş ölçümleri yapılmamıştır. Öğrenci, veli ve güvenlik görevlilerinin sosyal mesafeye uymadıkları ve yeterince de uyarılmadıkları görülmüştür. Sınav salonlarında Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK’un söyleminin aksine sınıflar yirmişer kişiden oluşmuş ve sosyal mesafeye uyulmamıştır. Diğer bir deyişle salgın öncesi yapılan sınav ile bu sınav arasında hiçbir fark ortaya konmamıştır. Ünlü bir siyasetçinin söylediği gibi Laf ile peynir gemisi yürümüyor. Çok önemli bir tespitte cevap kağıtlarının konulduğu zarflar sıradan zarf olarak hazırlanmış ve cevap kağıtları güvenli bir şekilde saklanamamıştır. Yarı açık ve yırtık olarak toplanmıştır. En önemli kısmı da budur. Daha önceki yıllarda şaibeli sınav sonuçları gençlerimiz ve velilerimizin uzun yıllar kafalarında soru işareti olarak kalmıştı. Umarım bu güvenlik açığından dolayı aynı şaibeler oluşmaz. Yapılan bu dönemin ikinci sınavında da ciddi önlemlerin alınmadığı ve sorumsuzluğun devam ettiği görülmüştür. Önümüzdeki hafta yapılacak olan YKS de gerekli tedbirlerin alınması yönünde tüm yetkilileri uyarmak sendikacılık anlayışımızın sorumluluğudur. Fatin Iltar, Eğitim İş Antalya Şube Yönetim Kurulu Adına                                                                                                      

Geçtiğimiz hafta ÖSYM tarafından 14.06.2020 tarihinde yapılan sınavda görülen aksaklıkları sendikamız ortaya koymuş, daha sonra yapılacak olan diğer sınavlarda alınabilecek önlemlerle ilgili olarak uyarmıştık. 

20.06.2020 tarihinde yapılan LGS (Liselere Geçiş Sistemi) Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK’un açıklamalarının tam ters olarak kargaşa içerisinde yapılmıştır. Corona Salgını sürecinin öğrencilerimizin geleceğini belirleyecek olan sınavlar döneminin ikinci sınavı olan LGS de adeta salgının artmasının önü açılmıştır.  

Bu sınavın uygulanmasında tarafımıza gelen bilgilere göre; sınav merkezinde girişte öğrenci ve görevlilerin ateş ölçümleri yapılmamıştır. Öğrenci, veli ve güvenlik görevlilerinin sosyal mesafeye uymadıkları ve yeterince de uyarılmadıkları görülmüştür. Sınav salonlarında Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK’un söyleminin aksine sınıflar yirmişer kişiden oluşmuş ve sosyal mesafeye uyulmamıştır. Diğer bir deyişle salgın öncesi yapılan sınav ile bu sınav arasında hiçbir fark ortaya konmamıştır. Ünlü bir siyasetçinin söylediği gibi Laf ile peynir gemisi yürümüyor.

Çok önemli bir tespitte cevap kağıtlarının konulduğu zarflar sıradan zarf olarak hazırlanmış ve cevap kağıtları güvenli bir şekilde saklanamamıştır. Yarı açık ve yırtık olarak toplanmıştır. En önemli kısmı da budur. Daha önceki yıllarda şaibeli sınav sonuçları gençlerimiz ve velilerimizin uzun yıllar kafalarında soru işareti olarak kalmıştı. Umarım bu güvenlik açığından dolayı aynı şaibeler oluşmaz.

Yapılan bu dönemin ikinci sınavında da ciddi önlemlerin alınmadığı ve sorumsuzluğun devam ettiği görülmüştür.

Önümüzdeki hafta yapılacak olan YKS de gerekli tedbirlerin alınması yönünde tüm yetkilileri uyarmak sendikacılık anlayışımızın sorumluluğudur.

Fatin Iltar, Eğitim İş Antalya Şube Yönetim Kurulu Adına                                                                                                      

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.