Serik Acısu Çayı’nda Islah Çalışmaları Devam Ediyor

Asayiş 17.05.2019 - 00:46, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2592+ kez okundu.
 

Serik Acısu Çayı’nda Islah Çalışmaları Devam Ediyor

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Antalya ili ve ilçelerine yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Antalya ilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. Antalya turizm alanında ülkemizin en önemli illerinden biri olarak adını duyurmuş olsa da tarım alanında da başı çeken illerden biridir. Bu anlamda su yapıları Antalya için son derece önemlidir. Antalya’yı Taşkınlardan Koruyoruz… Antalya ili ve ilçelerinin tarım alanlarının ve yerleşim yerlerinin taşkın zararlarından korunması maksadıyla tamamlanan 92 adet dere ıslahı ile; Antalya şehir merkezi, 143 yerleşim yeri ve 176.835 dekar araziyi taşkın zararlarından korunduğunu açıklayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ‘ DSİ, yaptığı makinalı çalışmalarla hem derelerdeki taşkın riskini azaltmakta, hem de Antalya'nın mavi bayraklı plajlarının korunmasında öncü rol oynamaktadır. Tarımın ve turizmin gözbebeği Antalya’da mavi bayraklı plajların korunması ve sürdürülebilirliği için başlatılan turizm dereleri ıslahı kapsamında Serik ilçesi Acısu deresinde Belek Turizm Yatırımcıları Birliği, Serik Belediyesi ve DSİ işbirliği ile karada ve suda çalışabilen amfibik makinalarla yapılan temizlik çalışmalarının devam ettiğini belirterek, DSİ tarafından ilk defa uygulanan projede kullanılan tamamen sığ suda yüzebilen ve yumuşak zemin yapısında kullanılabilir olması için düşük zemin basıncıyla tasarlanmış ekskavatörlerle 360 derecelik alanda çalışma yapılabilmektedir. Islah çalışmalarında 1 adet WaterMaster su ekskavatörü, 1 adet amfibik ekskavatör, 2 adet mavna, 1 adet long ranch (uzun kollu) ekskavatör, 4 adet kamyon, 2 adet dragline ,1 adet paletli yükleyici ve 1 adet greyder kullanılmaktadır. ‘dedi.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Antalya ili ve ilçelerine yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Antalya ilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Antalya turizm alanında ülkemizin en önemli illerinden biri olarak adını duyurmuş olsa da tarım alanında da başı çeken illerden biridir. Bu anlamda su yapıları Antalya için son derece önemlidir.

Antalya’yı Taşkınlardan Koruyoruz…

Antalya ili ve ilçelerinin tarım alanlarının ve yerleşim yerlerinin taşkın zararlarından korunması maksadıyla tamamlanan 92 adet dere ıslahı ile; Antalya şehir merkezi, 143 yerleşim yeri ve 176.835 dekar araziyi taşkın zararlarından korunduğunu açıklayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ‘ DSİ, yaptığı makinalı çalışmalarla hem derelerdeki taşkın riskini azaltmakta, hem de Antalya'nın mavi bayraklı plajlarının korunmasında öncü rol oynamaktadır.

Tarımın ve turizmin gözbebeği Antalya’da mavi bayraklı plajların korunması ve sürdürülebilirliği için başlatılan turizm dereleri ıslahı kapsamında Serik ilçesi Acısu deresinde Belek Turizm Yatırımcıları Birliği, Serik Belediyesi ve DSİ işbirliği ile karada ve suda çalışabilen amfibik makinalarla yapılan temizlik çalışmalarının devam ettiğini belirterek, DSİ tarafından ilk defa uygulanan projede kullanılan tamamen sığ suda yüzebilen ve yumuşak zemin yapısında kullanılabilir olması için düşük zemin basıncıyla tasarlanmış ekskavatörlerle 360 derecelik alanda çalışma yapılabilmektedir.

Islah çalışmalarında 1 adet WaterMaster su ekskavatörü, 1 adet amfibik ekskavatör, 2 adet mavna, 1 adet long ranch (uzun kollu) ekskavatör, 4 adet kamyon, 2 adet dragline ,1 adet paletli yükleyici ve 1 adet greyder kullanılmaktadır. ‘dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.