Side’de Tarihin İçine Özgür Adımlar

Belediyeler 25.08.2020 - 21:58, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2549+ kez okundu.
 

Side’de Tarihin İçine Özgür Adımlar

Manavgat Belediyesi, binlerce yıllık Antik Side’nin yayalaştırılması çalışmasını tamamladı.
Manavgat Belediyesi, binlerce yıllık Antik Side’nin yayalaştırılması çalışmasını tamamladı. Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in aldığı radikal kararlarla da antik yol, araç giriş çıkışına da kapatılarak, yerli ve yabancı turistlerin tarihi izleyerek özgürce yolda yürüyebilmesi sağlandı. Yapılan işler, açık hava müzesi niteliğindeki Side’de “Tarihi adımlar” olarak nitelendirildi. ANTİK SİDE YAYALAŞTI Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, dünya turizminin gözbebeği Side’de,  Kentsel Tasarım Projesi’nin 3. Etabı olan, Side giriş yolunu yayalaştırma çalışmalarını tamamladı. Manavgat Belediyesi, Antalya Valiliği YİKOB (Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı), Side Müze Müdürlüğü ve Side Kazı Başkanlığı işbirliği ile yürütülen projede, Antik Side giriş yolu, doğal diyabez taş, traverten ve bej mermer taşları ile döşendi. Manavgat Belediyesi, yoldaki çalışmalarını, aydınlatmalar ve nar ağaçları dikerek tamamladı. Çalışmalar kapsamında Manavgat Belediyesi’ne ait Zabıta Müdürlüğü kontrol noktası da, girişteki otopark kısmına alınarak bölgeye yeniden bir çeki-düzen verilmiş oldu.
Manavgat Belediyesi, binlerce yıllık Antik Side’nin yayalaştırılması çalışmasını tamamladı.

Manavgat Belediyesi, binlerce yıllık Antik Side’nin yayalaştırılması çalışmasını tamamladı. Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in aldığı radikal kararlarla da antik yol, araç giriş çıkışına da kapatılarak, yerli ve yabancı turistlerin tarihi izleyerek özgürce yolda yürüyebilmesi sağlandı. Yapılan işler, açık hava müzesi niteliğindeki Side’de “Tarihi adımlar” olarak nitelendirildi.

ANTİK SİDE YAYALAŞTI

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, dünya turizminin gözbebeği Side’de,  Kentsel Tasarım Projesi’nin 3. Etabı olan, Side giriş yolunu yayalaştırma çalışmalarını tamamladı. Manavgat Belediyesi, Antalya Valiliği YİKOB (Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı), Side Müze Müdürlüğü ve Side Kazı Başkanlığı işbirliği ile yürütülen projede, Antik Side giriş yolu, doğal diyabez taş, traverten ve bej mermer taşları ile döşendi. Manavgat Belediyesi, yoldaki çalışmalarını, aydınlatmalar ve nar ağaçları dikerek tamamladı. Çalışmalar kapsamında Manavgat Belediyesi’ne ait Zabıta Müdürlüğü kontrol noktası da, girişteki otopark kısmına alınarak bölgeye yeniden bir çeki-düzen verilmiş oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.