Sokağa Çıkma Yasağında Bile Doyuruyorlar

Asayiş 15.05.2020 - 21:25, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2834+ kez okundu.
 

Sokağa Çıkma Yasağında Bile Doyuruyorlar

Sokak hayvanlarının hayatı hep zordur. Yemek bulmak zor, susuzluk zor, itilip kakılmak zor. Ama en kötüsü aç kalmalarıdır. Hayatta kalmak için beslenmeleri şarttır. Pandemi günlerinde 65 yaş üstü birçok beslemeci evlerine kapanınca bir sürü sokak hayvanı da sahipsiz kaldı. Bu durum birçok gönüllü ve sivil toplum örgütünü harekete geçirdi. Onlardan biri de Yaşam Hakkına Saygı Derneği (YHS). YHS uzun yıllardır çok aktif olarak çalışan bir dernek. Bir sürü örnek projeye imza atmışlar. 1 kap su, 1 kap mama kampanyasını Türkiye'de ilk başlatan ekip olmalarının yanı sıra dünyanın tek hayvanlar partisi olan Hollanda Hayvanlar Partisi ile işbirliği yapmışlar. Partinin Deniz Gerçeği (Sea, the truth) ve Et Gerçeği (Meat, the truth) belgesellerini Türkçe çevirisi, seslendirmelerini yaptırıp Türkiye gösterimlerini yapmışlar. Türkiye'nin ilk imza kampanyası sitesini açmışlar. "Sessiz kalma, suça ortak olma" sloganıyla 400'den fazla hayvana şiddet, yaşam hakkı ihlali olayında 500.000'den fazla imza toplamışlar. Onlarca "ilk"e imza atmışlar. Bir yandan da bir sürü hayvana sahip çıkıyorlar, besleme yapıyorlar, tedavi ettiriyorlar. Derneğin himayesinde şu anda yüze yakın köpek var. Birçoğu felçli, sakat, 3 bacaklı, yaşlı ya da hasta olan bu hayvanlara sahip çıkıyorlar. İyileşenlere yuva arıyorlar. Beslemeleri özellikle pandemide daha da arttırdılar. Dernek Başkanı Özgün Öztürk ve üyeler Mert Ertunç ile Elif Erkaya her sokağa çıkma yasağında çok geniş bir alanda besleme yapıyorlar. Mert Ertunç, derneğe seminer ve standuplarıyla da sürekli destek veren bir isim. Son 1 yıldır, pandemiye kadar her ay gerçekleştirdiği seminer ve standuplarla herkesin kendi mesleği, bilgi ve birikimi çerçevesinde destek olabileceğinin mesajını veriyor. Geçen sene 25 Mayıs'ta ilk standup'ıyla tanışmış dernekle, o günden beri en büyük destekçilerinden biri olmuş. Elif Erkaya ise nefis vintage eşyalar satan The Stuff Vintage dükkanının sahibi. Onlar da pandemi öncesi yaptıkları Garage Sale etkinlikleriyle derneği desteklemiş. Her iki isim de meslekleri çerçevesinde destek olamasalar da halen fiziksel olarak derneğe destekler. Dernek Başkanı Özgün Öztürk "Bizim yaptığımızı aslında herkes yapabilir. Kapımızın önüne koyacağımız 1 kap su, 1 kap mama ile onlarca hayata dokunabiliriz. Sıcaklar başlıyor. Su konması çok önemli. Pandeminin bize çaresizliği, kısıtlanmayı, yalnızlığı ve farkında olmadığımız birçok şeyi fark ettirmiş olmalı." dedi.  

Sokak hayvanlarının hayatı hep zordur. Yemek bulmak zor, susuzluk zor, itilip kakılmak zor. Ama en kötüsü aç kalmalarıdır. Hayatta kalmak için beslenmeleri şarttır. Pandemi günlerinde 65 yaş üstü birçok beslemeci evlerine kapanınca bir sürü sokak hayvanı da sahipsiz kaldı. Bu durum birçok gönüllü ve sivil toplum örgütünü harekete geçirdi. Onlardan biri de Yaşam Hakkına Saygı Derneği (YHS).

YHS uzun yıllardır çok aktif olarak çalışan bir dernek. Bir sürü örnek projeye imza atmışlar. 1 kap su, 1 kap mama kampanyasını Türkiye'de ilk başlatan ekip olmalarının yanı sıra dünyanın tek hayvanlar partisi olan Hollanda Hayvanlar Partisi ile işbirliği yapmışlar. Partinin Deniz Gerçeği (Sea, the truth) ve Et Gerçeği (Meat, the truth) belgesellerini Türkçe çevirisi, seslendirmelerini yaptırıp Türkiye gösterimlerini yapmışlar. Türkiye'nin ilk imza kampanyası sitesini açmışlar. "Sessiz kalma, suça ortak olma" sloganıyla 400'den fazla hayvana şiddet, yaşam hakkı ihlali olayında 500.000'den fazla imza toplamışlar. Onlarca "ilk"e imza atmışlar.

Bir yandan da bir sürü hayvana sahip çıkıyorlar, besleme yapıyorlar, tedavi ettiriyorlar. Derneğin himayesinde şu anda yüze yakın köpek var. Birçoğu felçli, sakat, 3 bacaklı, yaşlı ya da hasta olan bu hayvanlara sahip çıkıyorlar. İyileşenlere yuva arıyorlar. Beslemeleri özellikle pandemide daha da arttırdılar. Dernek Başkanı Özgün Öztürk ve üyeler Mert Ertunç ile Elif Erkaya her sokağa çıkma yasağında çok geniş bir alanda besleme yapıyorlar.

Mert Ertunç, derneğe seminer ve standuplarıyla da sürekli destek veren bir isim. Son 1 yıldır, pandemiye kadar her ay gerçekleştirdiği seminer ve standuplarla herkesin kendi mesleği, bilgi ve birikimi çerçevesinde destek olabileceğinin mesajını veriyor. Geçen sene 25 Mayıs'ta ilk standup'ıyla tanışmış dernekle, o günden beri en büyük destekçilerinden biri olmuş.
Elif Erkaya ise nefis vintage eşyalar satan The Stuff Vintage dükkanının sahibi. Onlar da pandemi öncesi yaptıkları Garage Sale etkinlikleriyle derneği desteklemiş.

Her iki isim de meslekleri çerçevesinde destek olamasalar da halen fiziksel olarak derneğe destekler.
Dernek Başkanı Özgün Öztürk "Bizim yaptığımızı aslında herkes yapabilir. Kapımızın önüne koyacağımız 1 kap su, 1 kap mama ile onlarca hayata dokunabiliriz. Sıcaklar başlıyor. Su konması çok önemli. Pandeminin bize çaresizliği, kısıtlanmayı, yalnızlığı ve farkında olmadığımız birçok şeyi fark ettirmiş olmalı." dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.