Son Gün 28 Şubat

Ekonomi 21.02.2019 - 21:44, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1509+ kez okundu.
 

Son Gün 28 Şubat

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Antalya (MÜSİAD) Şubesi, üyelerine “Sosyal Güvenlik Mevzuat Uygulamaları ve Güncel İstihdam Teşvikleri” konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi.
İş dünyasını ilgilendiren güncel gelişmeler hakkında üyelerini bilgilendirmeyi amaç edinen MÜSİAD Antalya Şubesi tarafından düzenlenen toplantıya,  Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nejat Deniz ve Antalya Çalışma Ve İş Kurumu İl Müdürü Veli Tekkanat konuşmacı olarak katıldı. Sosyal Güvenlik Kurumuna yapılandırılan borcunu ödemeyenler için, 28 Şubat tarihine kadar ödeme imkânı getirildiğine ve yapılandırma hakkının devam etmesinin sağladığı sayısız faydaya değinen Deniz, “Taksit ya da peşin ödeme tercihinde bulunduğu halde daha önce süresinde ödeme imkânı bulamayan sigortalı ve işverenlerin yapılandırmanın bozulmasına sebep olan taksit ya da peşin ödeme tutarlarını geç ödeme zammı ile birlikte 28 Şubat'a kadar ödemeleri halinde yapılandırma hakları devam edecektir. “ dedi. “Teşvik Uygulamaları İle Kayıt Dışı İstihdamı Azaltıyoruz” İşyerleri için en uygun teşviki bulmakta zorlananlara her zaman topyekûn yardımcı olduklarını ve olmaya devam edeceklerini dile getiren Deniz,  uygulanan teşviklerle hem işverenlerin daha fazla işçiyi sigortalama yoluna gittiğini hem de dezavantajlı bazı kesimlere de istihdam olanağı sağlandığının altını çizdi. Deniz uygulanan teşviklerin işverenlere sadece maddi kazanç sağlamadığını aynı zamanda kayıt dışı istihdamı da azalttığını sözlerine ekledi. Toplantıda Antalya Çalışma Ve İşkurumu İl Müdürü Tekkanat da, İŞKUR’un işverenlere sağladığı en önemli destek türlerinden biri olan İş Başı Eğitim Programı ve bu programa ilişkin başvuru şartları ile işverenlere verilen diğer kolaylıklar hakkında bilgilendirmede bulundu. MÜSİAD Antalya Şubesi hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşma yapan MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Boğaçhan Göksu ise SGK ve İŞKUR mevzuat uygulamalarının işverenler açısından önemine işaret ederek, işverenlerin faaliyet alanları ile ilgili tespitlerde bulundu. MÜSİAD’ta düzenlenen toplantı, Deniz ve Tekkanat’ın katılımcıların sorularını yanıtlaması ile son buldu.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Antalya (MÜSİAD) Şubesi, üyelerine “Sosyal Güvenlik Mevzuat Uygulamaları ve Güncel İstihdam Teşvikleri” konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi.

İş dünyasını ilgilendiren güncel gelişmeler hakkında üyelerini bilgilendirmeyi amaç edinen MÜSİAD Antalya Şubesi tarafından düzenlenen toplantıya,  Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nejat Deniz ve Antalya Çalışma Ve İş Kurumu İl Müdürü Veli Tekkanat konuşmacı olarak katıldı.

Sosyal Güvenlik Kurumuna yapılandırılan borcunu ödemeyenler için, 28 Şubat tarihine kadar ödeme imkânı getirildiğine ve yapılandırma hakkının devam etmesinin sağladığı sayısız faydaya değinen Deniz, “Taksit ya da peşin ödeme tercihinde bulunduğu halde daha önce süresinde ödeme imkânı bulamayan sigortalı ve işverenlerin yapılandırmanın bozulmasına sebep olan taksit ya da peşin ödeme tutarlarını geç ödeme zammı ile birlikte 28 Şubat'a kadar ödemeleri halinde yapılandırma hakları devam edecektir. “ dedi.

“Teşvik Uygulamaları İle Kayıt Dışı İstihdamı Azaltıyoruz”

İşyerleri için en uygun teşviki bulmakta zorlananlara her zaman topyekûn yardımcı olduklarını ve olmaya devam edeceklerini dile getiren Deniz,  uygulanan teşviklerle hem işverenlerin daha fazla işçiyi sigortalama yoluna gittiğini hem de dezavantajlı bazı kesimlere de istihdam olanağı sağlandığının altını çizdi. Deniz uygulanan teşviklerin işverenlere sadece maddi kazanç sağlamadığını aynı zamanda kayıt dışı istihdamı da azalttığını sözlerine ekledi.

Toplantıda Antalya Çalışma Ve İşkurumu İl Müdürü Tekkanat da, İŞKUR’un işverenlere sağladığı en önemli destek türlerinden biri olan İş Başı Eğitim Programı ve bu programa ilişkin başvuru şartları ile işverenlere verilen diğer kolaylıklar hakkında bilgilendirmede bulundu.

MÜSİAD Antalya Şubesi hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşma yapan MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Boğaçhan Göksu ise SGK ve İŞKUR mevzuat uygulamalarının işverenler açısından önemine işaret ederek, işverenlerin faaliyet alanları ile ilgili tespitlerde bulundu.

MÜSİAD’ta düzenlenen toplantı, Deniz ve Tekkanat’ın katılımcıların sorularını yanıtlaması ile son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.