Sosyal Paylaşım Sitelerinde Yayınlanan Görüntüler ile İlgili Basın Açıklaması

Asayiş 29.08.2020 - 20:59, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2895+ kez okundu.
 

Sosyal Paylaşım Sitelerinde Yayınlanan Görüntüler ile İlgili Basın Açıklaması

Sosyal paylaşım sitelerinde; “motosiklet ile akrobatik hareket yaparak trafik güvenirliğini tehlikeye düşüren” motosiklet sürücüsünün görüntüleri incelenmiştir. Yapılan inceleme sonucu motosikletin (İ.B.) isimli şahsın sevk ve idaresindeki motosiklet olduğu tespit edilmiş olup, sürücü şahıs hakkında; Karayolları Trafik kanunu’nun 23. (Plakanın farklı okunmasını sağlanacak şekilde değişiklik yapma), 36. (Sürücü belgesiz araç kullanma), 47. (Trafik güvenliği ve düzeni ile ilgili yükümlülüklere uymama) ve 78. (Kask takmamak) maddeleri gereğince toplam (3.137) TL idari para cezası uygulanmıştır. Ayrıca (İ.B.) isimli şahıs hakkında, Türk Ceza Kanunu’nun (179/2 maddesinde yer alan, “…. Araçlarını kişilerin hayat, sağlık veya mal varlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare eden kişi, iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.” Hükmüne istinaden hakkında adli işlem başlatılmıştır.

Sosyal paylaşım sitelerinde; “motosiklet ile akrobatik hareket yaparak trafik güvenirliğini tehlikeye düşüren” motosiklet sürücüsünün görüntüleri incelenmiştir.

Yapılan inceleme sonucu motosikletin (İ.B.) isimli şahsın sevk ve idaresindeki motosiklet olduğu tespit edilmiş olup, sürücü şahıs hakkında; Karayolları Trafik kanunu’nun 23. (Plakanın farklı okunmasını sağlanacak şekilde değişiklik yapma), 36. (Sürücü belgesiz araç kullanma), 47. (Trafik güvenliği ve düzeni ile ilgili yükümlülüklere uymama) ve 78. (Kask takmamak) maddeleri gereğince toplam (3.137) TL idari para cezası uygulanmıştır.

Ayrıca (İ.B.) isimli şahıs hakkında, Türk Ceza Kanunu’nun (179/2 maddesinde yer alan, “…. Araçlarını kişilerin hayat, sağlık veya mal varlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare eden kişi, iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.” Hükmüne istinaden hakkında adli işlem başlatılmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.