Sözleşmelilik Çalışanları Tehdit Ediyor

29.12.2020 - 18:18, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2533+ kez okundu.
 

Sözleşmelilik Çalışanları Tehdit Ediyor

Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, sözleşmeli istihdamdaki çeşitliliğin kamuyu, sözleşmeliliğin ise çalışanları tehdit ettiğini söyledi.
Kamuda sözleşmeli sancısı Miran: “İstihdam çeşitliliği kamuyu tehdit ediyor” Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, sözleşmeli istihdamdaki çeşitliliğin kamuyu, sözleşmeliliğin ise çalışanları tehdit ettiğini söyledi. Sorun yumağını büyüttü Sendika olarak kamuda sözleşmeli personel istihdamının 2 yıl önce gerçekleştirdikleri ‘Kamuda Sözleşmeliliğe Son’ şurası ile masaya yatırıldığını, bu konuda rapor hazırlayıp ilgili makamlarla paylaşımda bulunduklarını belirten Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, o günden bugüne sözleşmeli sözleşmeli istihdama devam edilmesi ve sözleşmeli sayısının her geçen gün daha da artmasının sorun yumağını büyüttüğünü hatırlattı. Miran, “Bu sürdürülebilir bir istihdam politikası değildir. Kamu bir bütün olarak ele alınmalı, daha fazla zaman geçmeden bu konu ele alınmalıdır. İstihdam tek tip, atamalar kadrolu olmalı, mevzuat tekleşmelidir.” Sözleşmeli istihdamdaki çeşitlilik kamuyu, sözleşmeli çalışma da çalışanları tehdit ediyor” dedi. Özlük haklarında farklılıklar var Yaşanan sıkıntıyı anlatan ve bu sıkıntının eğitim alanında daha çok yaşandığını anlatan Miran, aynı kurumda, aynı unvanda, aynı odada çalışan personel üçe ayrıldığını ve aralarında özlük olarak da farklar bulunduğunu aktardı. Miran sözlerini şöyle sürdürdü: “ Kadrolu-süresiz sözleşmeli ve süreli sözleşmeli diye aynı işi yapan ama ayrı ayrı istihdam edilen kamu personelinin yaşadığı duyguyu tahmin etmek zor değil. Kamuda sözleşmeli istihdam biçimi 40’ı aştı ve kadrolu-sözleşmeli istihdama özlük açısından bakıldığında fark 20’ye ulaşmış durumda. Bu sürdürülebilir bir istihdam politikası değildir. Memnuniyetsiz kamu personeli oluşturmanın ülkeye de çalışana da bir faydası yok” Kamu bir bütün olarak ele alınmalı KİT’lerde görev yapan 74 bin 341 sözleşmeli personel dikkate alınmazsa sözleşmeli personel sayısının toplamda 434 bin 449’a, 233 sayılı KHK kapsamındaki personel hariç Süreli ve Süresiz Sözleşmeli Personel toplamının 384 bin 749’a çıktığını kaydeden Miran, “Eğitim-Sağlık-Diyanet olmak üzere üç alanda 48 bin 386 süresiz sözleşmeli, 195 bin 225 süreli (3+1) sözleşmeli olmak üzere, bu üç alanda toplam 243 bin 611 sözleşmeli bulunduğunu belirtti.
Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, sözleşmeli istihdamdaki çeşitliliğin kamuyu, sözleşmeliliğin ise çalışanları tehdit ettiğini söyledi.

Kamuda sözleşmeli sancısı

Miran: “İstihdam çeşitliliği kamuyu tehdit ediyor”

Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, sözleşmeli istihdamdaki çeşitliliğin kamuyu, sözleşmeliliğin ise çalışanları tehdit ettiğini söyledi.

Sorun yumağını büyüttü

Sendika olarak kamuda sözleşmeli personel istihdamının 2 yıl önce gerçekleştirdikleri ‘Kamuda Sözleşmeliliğe Son’ şurası ile masaya yatırıldığını, bu konuda rapor hazırlayıp ilgili makamlarla paylaşımda bulunduklarını belirten Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, o günden bugüne sözleşmeli sözleşmeli istihdama devam edilmesi ve sözleşmeli sayısının her geçen gün daha da artmasının sorun yumağını büyüttüğünü hatırlattı. Miran, “Bu sürdürülebilir bir istihdam politikası değildir. Kamu bir bütün olarak ele alınmalı, daha fazla zaman geçmeden bu konu ele alınmalıdır. İstihdam tek tip, atamalar kadrolu olmalı, mevzuat tekleşmelidir.” Sözleşmeli istihdamdaki çeşitlilik kamuyu, sözleşmeli çalışma da çalışanları tehdit ediyor” dedi.

Özlük haklarında farklılıklar var

Yaşanan sıkıntıyı anlatan ve bu sıkıntının eğitim alanında daha çok yaşandığını anlatan Miran, aynı kurumda, aynı unvanda, aynı odada çalışan personel üçe ayrıldığını ve aralarında özlük olarak da farklar bulunduğunu aktardı. Miran sözlerini şöyle sürdürdü: “ Kadrolu-süresiz sözleşmeli ve süreli sözleşmeli diye aynı işi yapan ama ayrı ayrı istihdam edilen kamu personelinin yaşadığı duyguyu tahmin etmek zor değil. Kamuda sözleşmeli istihdam biçimi 40’ı aştı ve kadrolu-sözleşmeli istihdama özlük açısından bakıldığında fark 20’ye ulaşmış durumda. Bu sürdürülebilir bir istihdam politikası değildir. Memnuniyetsiz kamu personeli oluşturmanın ülkeye de çalışana da bir faydası yok”

Kamu bir bütün olarak ele alınmalı

KİT’lerde görev yapan 74 bin 341 sözleşmeli personel dikkate alınmazsa sözleşmeli personel sayısının toplamda 434 bin 449’a, 233 sayılı KHK kapsamındaki personel hariç Süreli ve Süresiz Sözleşmeli Personel toplamının 384 bin 749’a çıktığını kaydeden Miran, “Eğitim-Sağlık-Diyanet olmak üzere üç alanda 48 bin 386 süresiz sözleşmeli, 195 bin 225 süreli (3+1) sözleşmeli olmak üzere, bu üç alanda toplam 243 bin 611 sözleşmeli bulunduğunu belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.