Suna’yla Başladı

Kültür-Sanat 17.01.2022 - 19:48, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2186+ kez okundu.
 

Suna’yla Başladı

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nce gerçekleştirilen Sinema Günleri, Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde, Türk sinemasının ‘Sultan’ı, Türkan Şoray’ın rol aldığı son film ‘Suna’nın gösterimiyle başladı.
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nce gerçekleştirilen Sinema Günleri, Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde, Türk sinemasının ‘Sultan’ı, Türkan Şoray’ın rol aldığı son film ‘Suna’nın gösterimiyle başladı. Geçmiş yıllarda ‘1 Film 1 Konuk’ etkinliğiyle Nar, Eylül Fırtınası, Sır Çocuklar, Gurbet Kuşları, Sis ve Gece gibi ödüllü filmleri Antalyalı sinemaseverlerle buluşturan Muratpaşa Belediyesi, yeni yılda Muratpaşa Sinema Günleri serisine başladı. Pandemi nedeniyle gösterim imkânı bulamayan Türk sinemasının son dönem filmlerini ücretsiz olarak sinemaseverle buluşturmayı hedefleyen Muratpaşa Belediyesi, ilk olarak Türk sinemasının ‘Sultan’ı, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ‘En iyi kadın oyuncu’ ödülünün ilk sahibi Türkan Şoray’ın rol aldığı son film ‘Suna’nın gösterimini yaptı. Sanatçıyla aynı adı taşıyan kültür merkezinde gerçekleşen gösterimin ardından Tuncer Çetinkaya moderatörlüğünde filmin senaristi ve yönetmeni Engin Ayça ve oyuncu Gülsen Tuncer’in katılımıyla söyleşi gerçekleştirildi. Ayça, Türkan Şoray’la film yapmanın herkesin düşlerinde olduğunu söylerken oyuncu Tuncer ise Türkiye’nin yaşadığı askeri darbelerin birçok insanının hayatını heder ettiğini belirtti ve “Bunun sorgulanması gerekiyordu. Bu film onun hikâyesi. Bu bir görevdi yapılmalıydı” dedi. Söyleşinin ardından Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, günün anısına Ayça ve Tuncer’e teşekkür çiçeği takdim etti. Muratpaşa Belediyesi’nin 15 günde bir gerçekleştireceği Sinema Günleri’nde, geçen yıl ulusal ve uluslararası birçok festivalden ödülle dönen Çatlak, Gölgeler İçinde ve Okul Tıraşı gibi filmlerle devam edecek.
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nce gerçekleştirilen Sinema Günleri, Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde, Türk sinemasının ‘Sultan’ı, Türkan Şoray’ın rol aldığı son film ‘Suna’nın gösterimiyle başladı.

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nce gerçekleştirilen Sinema Günleri, Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde, Türk sinemasının ‘Sultan’ı, Türkan Şoray’ın rol aldığı son film ‘Suna’nın gösterimiyle başladı.

Geçmiş yıllarda ‘1 Film 1 Konuk’ etkinliğiyle Nar, Eylül Fırtınası, Sır Çocuklar, Gurbet Kuşları, Sis ve Gece gibi ödüllü filmleri Antalyalı sinemaseverlerle buluşturan Muratpaşa Belediyesi, yeni yılda Muratpaşa Sinema Günleri serisine başladı.

Pandemi nedeniyle gösterim imkânı bulamayan Türk sinemasının son dönem filmlerini ücretsiz olarak sinemaseverle buluşturmayı hedefleyen Muratpaşa Belediyesi, ilk olarak Türk sinemasının ‘Sultan’ı, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ‘En iyi kadın oyuncu’ ödülünün ilk sahibi Türkan Şoray’ın rol aldığı son film ‘Suna’nın gösterimini yaptı.

Sanatçıyla aynı adı taşıyan kültür merkezinde gerçekleşen gösterimin ardından Tuncer Çetinkaya moderatörlüğünde filmin senaristi ve yönetmeni Engin Ayça ve oyuncu Gülsen Tuncer’in katılımıyla söyleşi gerçekleştirildi. Ayça, Türkan Şoray’la film yapmanın herkesin düşlerinde olduğunu söylerken oyuncu Tuncer ise Türkiye’nin yaşadığı askeri darbelerin birçok insanının hayatını heder ettiğini belirtti ve “Bunun sorgulanması gerekiyordu. Bu film onun hikâyesi. Bu bir görevdi yapılmalıydı” dedi. Söyleşinin ardından Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, günün anısına Ayça ve Tuncer’e teşekkür çiçeği takdim etti.

Muratpaşa Belediyesi’nin 15 günde bir gerçekleştireceği Sinema Günleri’nde, geçen yıl ulusal ve uluslararası birçok festivalden ödülle dönen Çatlak, Gölgeler İçinde ve Okul Tıraşı gibi filmlerle devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.