Tarım Arazilerinin Çiftçilerimize Kiralanması

Politika 09.04.2022 - 12:50, Güncelleme: 22.11.2022 - 03:43 2447+ kez okundu.
 

Tarım Arazilerinin Çiftçilerimize Kiralanması

Ekonomiye yönelik düzenlemeleri de içinde barındıran yasa teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.
2B ARAZİLERİNDE SÜREYİ KAÇIRAN VATANDAŞIMIZA EK SÜRE Ekonomiye yönelik düzenlemeleri de içinde barındıran yasa teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Ak Parti Antalya Milletvekili ve TBMM Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Başkanı Atay Uslu, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşan kanun hakkında açıklamalarda bulundu. Milletvekili Atay Uslu açıklamasında şunları söyledi: “Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifini TBMM Genel Kurulu’nda kabul ederek yasalaştırdık. Ülkemiz ve Milletimiz için hayırlı olsun. Vatandaşımızın, çiftçimizin, turizm sektörünün ve yatırımcılarımızın çalışmalarını destekleyici yasal düzenleme çalışmalarımız devam ediyor. MİLETİN YÖN VERDİĞİ AK PARTİ Sahadan derlediğimiz vatandaşlarımızı taleplerine çözümler üretiyoruz. Ak Parti milletin yön verdiği bir partidir. Başka siyasal oluşumlar gibi millete yön vermeye çalışan bir parti değildir.  Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Milletin yön verdiği Ak Parti Milletimizin desteği ile 20 yıldır kazanıyor, Milletimiz kazanıyor, Türkiye kazanıyor. Muhalefet milletin tercihini anlamak yerine milletin anlamadığını varsayarak hareket ettiği için hep kaybediyor, kaybetmeye mahkum.  MUHTARLARIMIZA MAAŞ MÜJDESİ Yapılan bu düzenlemeyle muhtar maaşları asgari ücret seviyesi olan olan 4 bin 250 liraya çıkarıldı. İmalat sanayi ve turizmde yatırım teşvik sahibi mükelleflerin vergi müstesnası 2025'e kadar uzatılacak. 2B ARAZİ SATIŞLARINDA PROBLEM YAŞAYANLARA EK SÜRE Yine bu kanun ile birlikte, 2B arazileri üzerinde bulunan taşınmazlar ile hazineye ait tarım arazilerine ilişkin süresi içerisinde başvuru yapmayanların başvuru ve ödeme süresi 31 Aralık 2022'ye kadar uzatıldı. Ayrıca hazineye ait tarım arazileri 10 yıla kadar kiralanabilecek. Orman vasfını yitirmiş 2B arazileri hak sahiplerine satılabilecek. Çiftçilerimizin mallarına karşı aldıkları borçların geri ödenmesini kolaylaştırmak için de faiz düzenlemesi gerçekleştirilecek. TAŞIMALI EĞİTİM KAPSAMINDA ÖĞRENCİ TAŞIYAN SERVİSÇİ ESNAFIMIZA EK ÖDEME Kanun İle Taşımalı Eğitim kapsamında Öğrenci taşıma ve Öğrencilere yemek hizmetleri için ek ödeme, fiyat farkı ödeme düzenlemesi de getiriliyor. Bu husus servisçi esnafımızın beklediği bir düzenlemeydi. Kanun hayırlı olsun. Tüm Milletimize Hayırlı olsun.”
Ekonomiye yönelik düzenlemeleri de içinde barındıran yasa teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

2B ARAZİLERİNDE SÜREYİ KAÇIRAN VATANDAŞIMIZA EK SÜRE

Ekonomiye yönelik düzenlemeleri de içinde barındıran yasa teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Ak Parti Antalya Milletvekili ve TBMM Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Başkanı Atay Uslu, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşan kanun hakkında açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Atay Uslu açıklamasında şunları söyledi: “Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifini TBMM Genel Kurulu’nda kabul ederek yasalaştırdık. Ülkemiz ve Milletimiz için hayırlı olsun.

Vatandaşımızın, çiftçimizin, turizm sektörünün ve yatırımcılarımızın çalışmalarını destekleyici yasal düzenleme çalışmalarımız devam ediyor.

MİLETİN YÖN VERDİĞİ AK PARTİ

Sahadan derlediğimiz vatandaşlarımızı taleplerine çözümler üretiyoruz. Ak Parti milletin yön verdiği bir partidir. Başka siyasal oluşumlar gibi millete yön vermeye çalışan bir parti değildir.  Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Milletin yön verdiği Ak Parti Milletimizin desteği ile 20 yıldır kazanıyor, Milletimiz kazanıyor, Türkiye kazanıyor. Muhalefet milletin tercihini anlamak yerine milletin anlamadığını varsayarak hareket ettiği için hep kaybediyor, kaybetmeye mahkum. 

MUHTARLARIMIZA MAAŞ MÜJDESİ

Yapılan bu düzenlemeyle muhtar maaşları asgari ücret seviyesi olan olan 4 bin 250 liraya çıkarıldı. İmalat sanayi ve turizmde yatırım teşvik sahibi mükelleflerin vergi müstesnası 2025'e kadar uzatılacak.

2B ARAZİ SATIŞLARINDA PROBLEM YAŞAYANLARA EK SÜRE

Yine bu kanun ile birlikte, 2B arazileri üzerinde bulunan taşınmazlar ile hazineye ait tarım arazilerine ilişkin süresi içerisinde başvuru yapmayanların başvuru ve ödeme süresi 31 Aralık 2022'ye kadar uzatıldı.

Ayrıca hazineye ait tarım arazileri 10 yıla kadar kiralanabilecek. Orman vasfını yitirmiş 2B arazileri hak sahiplerine satılabilecek.

Çiftçilerimizin mallarına karşı aldıkları borçların geri ödenmesini kolaylaştırmak için de faiz düzenlemesi gerçekleştirilecek.

TAŞIMALI EĞİTİM KAPSAMINDA ÖĞRENCİ TAŞIYAN SERVİSÇİ ESNAFIMIZA EK ÖDEME

Kanun İle Taşımalı Eğitim kapsamında Öğrenci taşıma ve Öğrencilere yemek hizmetleri için ek ödeme, fiyat farkı ödeme düzenlemesi de getiriliyor. Bu husus servisçi esnafımızın beklediği bir düzenlemeydi.

Kanun hayırlı olsun.

Tüm Milletimize Hayırlı olsun.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.