Tayfur: Bağımsızlık Ve Özgürlük Türk Milleti'nin Karakteridir

Politika 29.08.2020 - 21:14, Güncelleme: 22.11.2022 - 03:43 1907+ kez okundu.
 

Tayfur: Bağımsızlık Ve Özgürlük Türk Milleti'nin Karakteridir

İYİ Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve milli bayramlarda yasak getirilmesine rağmen Türk Milleti’nin değerlerine her zaman sahip çıktığına dikkat çekerek, “Bağımsızlık ve özgürlük, ulusumuza tarih boyunca yol gösteren ve bugün çağdaş dünyanın evrensel değerlerini benimseyen, gelişen ve kalkınan bir ülke durumuna gelmemizde belirleyici rol oynayan en önemli ülküdür” dedi. Kurtuluş Savaşı’nın tarihte yeniden ve daha güçlü bir biçimde Türk Milleti’nin yer almasını sağladığını ifade eden İYİ Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur, milletin bağımsızlığına ve özgürlüğüne olan tutkusunu simgeleyen eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı sergilediğini söyledi. Başkan Tayfur, “Birinci Dünya Savaşı'nın ardından, Mondros Ateşkesi ve Sevr Antlaşması hükümlerince yurdumuzun işgal edilmek istenmesi üzerine, Türk Ulusu Büyük Atatürk önderliğinde, yurt topraklarının kurtarılması amacıyla Kurtuluş Savaşı'nı başlatmıştır. Yüce Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla ilk adımı atılan Ulusal Kurtuluş Hareketi, Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Savaşı ile ereğine ulaşmış ve zaferle sonuçlanmıştır. Ülkenin içinde bulunduğu tüm güç koşullara karşın, Ulusumuzun, Büyük Atatürk yönetimindeki Kahraman Ordumuzla kenetlenerek kazandığı, Kurtuluş Savaşı'nın sonucunu tüm dünyaya duyuran 30 Ağustos Zaferi, her zaman gururla andığımız kıvanç verici bir zaferdir” diye konuştu. 30 Ağustos Zaferi dönem noktasıdır  30 Ağustos Zaferi’nin, tarihimizin akışını değiştiren, Ulusumuzun geleceğe yönelişini etkileyen çok önemli bir dönüm noktası olduğunu söyleyen Başkan Tayfur, Kurtuluş Savaşı'nın başarıyla sonuçlanmasıyla birlikte, bağımsız, demokratik ve lâik Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması ve gerçekleştirilen büyük devrimler, Ulusumuzun çağdaşlık seçimini ortaya koyan ilkeli, ileri görüşlü ve kararlı adımları oluşturmaktadır. En değerli varlığımız olan Cumhuriyet, yeni kurulan bir devletin, ulusal bağımsızlığını yeniden kazanabilmek için giriştiği eşsiz bir savaşın sonucunda elde ettiği büyük bir kazanımdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve ulusuyla bölünmez bütünlüğünün, Atatürk ilke ve devrimlerinin korunup kollanmasında hepimize önemli sorumluluklar düşmektedir. Büyük Önder'in, öngördüğü çağdaş uygarlık düzeyine erişebilmek için, Cumhuriyet'in bizlere sunduğu demokrasi kültürünü yaşam biçimi olarak benimsemeli, hukuk devleti, insan hakları ve demokratikleşme alanlarındaki eksikliklerimizi hızla gidermeliyiz. Bu konudaki başarımız, aydınlık yarınların kurulabilmesi, yurttaşlarımıza daha iyi olanakların sunulabilmesinin de yolunu açacaktır. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Ulusumuza eşsiz zaferler kazandıran, başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve O'nun silâh arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizle gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum. Zafer Bayramı'nı en içten duygularla kutluyor, Kahraman Ordumuza ve yurttaşlarımıza esenlikler diliyorum" şeklinde konuştu.

İYİ Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve milli bayramlarda yasak getirilmesine rağmen Türk Milleti’nin değerlerine her zaman sahip çıktığına dikkat çekerek, “Bağımsızlık ve özgürlük, ulusumuza tarih boyunca yol gösteren ve bugün çağdaş dünyanın evrensel değerlerini benimseyen, gelişen ve kalkınan bir ülke durumuna gelmemizde belirleyici rol oynayan en önemli ülküdür” dedi.

Kurtuluş Savaşı’nın tarihte yeniden ve daha güçlü bir biçimde Türk Milleti’nin yer almasını sağladığını ifade eden İYİ Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur, milletin bağımsızlığına ve özgürlüğüne olan tutkusunu simgeleyen eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı sergilediğini söyledi.

Başkan Tayfur, “Birinci Dünya Savaşı'nın ardından, Mondros Ateşkesi ve Sevr Antlaşması hükümlerince yurdumuzun işgal edilmek istenmesi üzerine, Türk Ulusu Büyük Atatürk önderliğinde, yurt topraklarının kurtarılması amacıyla Kurtuluş Savaşı'nı başlatmıştır.

Yüce Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla ilk adımı atılan Ulusal Kurtuluş Hareketi, Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Savaşı ile ereğine ulaşmış ve zaferle sonuçlanmıştır.

Ülkenin içinde bulunduğu tüm güç koşullara karşın, Ulusumuzun, Büyük Atatürk yönetimindeki Kahraman Ordumuzla kenetlenerek kazandığı, Kurtuluş Savaşı'nın sonucunu tüm dünyaya duyuran 30 Ağustos Zaferi, her zaman gururla andığımız kıvanç verici bir zaferdir” diye konuştu.

30 Ağustos Zaferi dönem noktasıdır

 30 Ağustos Zaferi’nin, tarihimizin akışını değiştiren, Ulusumuzun geleceğe yönelişini etkileyen çok önemli bir dönüm noktası olduğunu söyleyen Başkan Tayfur, Kurtuluş Savaşı'nın başarıyla sonuçlanmasıyla birlikte, bağımsız, demokratik ve lâik Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması ve gerçekleştirilen büyük devrimler, Ulusumuzun çağdaşlık seçimini ortaya koyan ilkeli, ileri görüşlü ve kararlı adımları oluşturmaktadır.

En değerli varlığımız olan Cumhuriyet, yeni kurulan bir devletin, ulusal bağımsızlığını yeniden kazanabilmek için giriştiği eşsiz bir savaşın sonucunda elde ettiği büyük bir kazanımdır.

Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve ulusuyla bölünmez bütünlüğünün, Atatürk ilke ve devrimlerinin korunup kollanmasında hepimize önemli sorumluluklar düşmektedir.

Büyük Önder'in, öngördüğü çağdaş uygarlık düzeyine erişebilmek için, Cumhuriyet'in bizlere sunduğu demokrasi kültürünü yaşam biçimi olarak benimsemeli, hukuk devleti, insan hakları ve demokratikleşme alanlarındaki eksikliklerimizi hızla gidermeliyiz.

Bu konudaki başarımız, aydınlık yarınların kurulabilmesi, yurttaşlarımıza daha iyi olanakların sunulabilmesinin de yolunu açacaktır.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Ulusumuza eşsiz zaferler kazandıran, başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve O'nun silâh arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizle gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum.

Zafer Bayramı'nı en içten duygularla kutluyor, Kahraman Ordumuza ve yurttaşlarımıza esenlikler diliyorum" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.