TDP’de Üyeler Sarıgül Dedi

Politika 20.09.2021 - 20:10, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1935+ kez okundu.
 

TDP’de Üyeler Sarıgül Dedi

Türkiye Değişim Partisi’nin (TDP) tüzüğü gereği genel başkanı belirlemek üzere parti teşkilatlarında temayül yoklaması yapıldı. Antalya’da da kayıtlı tüm üyeler genel başkanlık için Mustafa Sarıgül’ü seçti
Türkiye Değişim Partisi’nin (TDP) tüzüğü gereği genel başkanı belirlemek üzere parti teşkilatlarında temayül yoklaması yapıldı. Antalya’da da kayıtlı tüm üyeler genel başkanlık için Mustafa Sarıgül’ü seçti Türkiye Değişim Partisi’nin kurucu Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, 26 Eylül’de Ankara’da yapılacak birinci olağan kurultayda genel başkanlığa adaylığını açıklarken, dün ülke genelinde tüm teşkilatlarda genel başkan adayını belirlemek için temayül yoklaması yapıldı. Parti tüzüğü uyarında genel başkanlığa aday olunabilmesi için tüm üyeler nezdinde temayül yoklaması yapılması zorunluluğu TDP Antalya İl Teşkilatı’nda da yerine getirildi. Dün parti il binasında yapılan temayül yoklaması öncesi bir konuşma yapan TDP Antalya İl Başkanı Arman Karadağ, 20 Aralık 2020’de ‘Değişim Şart’ diyerek yola çıkan TDP’nin ilk değişikliği kendi bünyesinde yaptığına dikkat çekerek, “Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Genel başkanımızı partimize kayıtlı tüm üyeler seçiyor. Özellikle belirtmek isterim ki, bu sıradan bir eğilim yoklaması değildir. Tüzüğümüzün 37/4 maddesi uygulanmakta ve partimizin genel başkanı partiye kayıtlı tüm üyelerimizin onayı ile aday olabilmektedir” dedi. PARTİLERE ÇAĞRIDA BULUNDU Demokrasinin ve adaletin olmadığı bir yerde huzurun ve başarının olmayacağı bilinciyle delege ağalığına son verildiğine vurgu yapan Karadağ şöyle devam etti; “Seçime girmeye hak kazanacağımız ÇARE ve DEĞİŞİM kurultayımıza günler kala partimize kayıtlı binlerce üyemiz il başkanlıklarımızda kurulan sandıklarda genel başkan adayımızı seçerek demokrasinin olmazsa olmazını gerçekleştiriyor. Buradan tüm siyasi partilere çağrıda bulunuyoruz. Demokrasinin gereğini yerine getirin ve sizlere gönül vermiş tüm partililerinize seçme hakkı tanıyın. Aksi demokrasi değil bir dayatma olmaktadır. Toplumun iradesini delege değil üye temsil etmektedir. Biz Türkiye Değişim Partisi olarak çıktığımız bu yolda demokrasiyi, adaleti ve eşitliği her zaman sağlayacağımıza söz veriyoruz.”  Konuşmanın ardından, TDP Antalya İl bünyesinde kayıtlı tüm üyeler sandığa gitti. Yapılan oylamada tüm üyeler genel başkanlık için Mustafa Sarıgül isminde birleşti.
Türkiye Değişim Partisi’nin (TDP) tüzüğü gereği genel başkanı belirlemek üzere parti teşkilatlarında temayül yoklaması yapıldı. Antalya’da da kayıtlı tüm üyeler genel başkanlık için Mustafa Sarıgül’ü seçti

Türkiye Değişim Partisi’nin (TDP) tüzüğü gereği genel başkanı belirlemek üzere parti teşkilatlarında temayül yoklaması yapıldı. Antalya’da da kayıtlı tüm üyeler genel başkanlık için Mustafa Sarıgül’ü seçti

Türkiye Değişim Partisi’nin kurucu Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, 26 Eylül’de Ankara’da yapılacak birinci olağan kurultayda genel başkanlığa adaylığını açıklarken, dün ülke genelinde tüm teşkilatlarda genel başkan adayını belirlemek için temayül yoklaması yapıldı. Parti tüzüğü uyarında genel başkanlığa aday olunabilmesi için tüm üyeler nezdinde temayül yoklaması yapılması zorunluluğu TDP Antalya İl Teşkilatı’nda da yerine getirildi. Dün parti il binasında yapılan temayül yoklaması öncesi bir konuşma yapan TDP Antalya İl Başkanı Arman Karadağ, 20 Aralık 2020’de ‘Değişim Şart’ diyerek yola çıkan TDP’nin ilk değişikliği kendi bünyesinde yaptığına dikkat çekerek, “Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Genel başkanımızı partimize kayıtlı tüm üyeler seçiyor. Özellikle belirtmek isterim ki, bu sıradan bir eğilim yoklaması değildir. Tüzüğümüzün 37/4 maddesi uygulanmakta ve partimizin genel başkanı partiye kayıtlı tüm üyelerimizin onayı ile aday olabilmektedir” dedi.

PARTİLERE ÇAĞRIDA BULUNDU

Demokrasinin ve adaletin olmadığı bir yerde huzurun ve başarının olmayacağı bilinciyle delege ağalığına son verildiğine vurgu yapan Karadağ şöyle devam etti; “Seçime girmeye hak kazanacağımız ÇARE ve DEĞİŞİM kurultayımıza günler kala partimize kayıtlı binlerce üyemiz il başkanlıklarımızda kurulan sandıklarda genel başkan adayımızı seçerek demokrasinin olmazsa olmazını gerçekleştiriyor. Buradan tüm siyasi partilere çağrıda bulunuyoruz. Demokrasinin gereğini yerine getirin ve sizlere gönül vermiş tüm partililerinize seçme hakkı tanıyın. Aksi demokrasi değil bir dayatma olmaktadır. Toplumun iradesini delege değil üye temsil etmektedir. Biz Türkiye Değişim Partisi olarak çıktığımız bu yolda demokrasiyi, adaleti ve eşitliği her zaman sağlayacağımıza söz veriyoruz.”  Konuşmanın ardından, TDP Antalya İl bünyesinde kayıtlı tüm üyeler sandığa gitti. Yapılan oylamada tüm üyeler genel başkanlık için Mustafa Sarıgül isminde birleşti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.