Tedbirler Alınarak Semt Pazarları Açılmalı

Politika 03.05.2021 - 20:26, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1945+ kez okundu.
 

Tedbirler Alınarak Semt Pazarları Açılmalı

Antayla sebze meyve halinde üretici ve tüccarları ziyaret eden CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, tam kapanma sürecinin henüz başında olunmasına rağmen yaşanan çok fazla sorun olduğuna değindi.
Antayla sebze meyve halinde üretici ve tüccarları ziyaret eden CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, tam kapanma sürecinin henüz başında olunmasına rağmen yaşanan çok fazla sorun olduğuna değindi. Başkan Cengiz, “Tedbirler alınarak semt pazarları açılmalı” dedi Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, Milletvekili Cavit Arı ve İl Yöneticileri ile birlikte Antalya Sebze-Meyve Toptancı Halinde üreticileri, komisyoncuları ve diğer hal esnafını ziyaret etti. 17 günlük tam kapanma sürecine oldukça zorlu bir başlangıç yapan sebze-meyve üreticilerini ve hal tüccarlarının durumlarını sorgulamak üzere hale intikal eden CHP heyeti esnafın ve üreticinin sorunlarını dinledi. Hal ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, “Ürününü dış pazarda satamayan üretici ve tüccarlar, tam kapanma dolayısıyla iç pazardaki müşterilerini de kaybetti. Sadece marketlerde ve fahiş fiyatlarla satışa sunulan sebze-meyveyi, vatandaş da ekonomik sıkıntılar nedeniyle tüketemiyor. Haliyle tonlarca sebze-meyve üreticinin zararına dahi satamadığı noktada telef oluyor. Bugün semtinde pazar kurulan vatandaşların pazaryeri kurulmuştur ümidiyle pazara gidip, kapalı olduğunu gördüklerinde hayal kırıklığı ile geriye döndüklerine şahit olduk. Son yılların ve özellikle pandemi döneminin en mağdur kesimlerinden biri olan çiftçi, üretici kesiminin; AKP hükümetinin yürütemediği dış ilişkileri, plansız tarım politikaları ve ekonomiyi yerle yeksan edişi ile birlikte tabiri caiz ise harap olduğunu görmekteyiz. Üreticinin yanı sıra yine aynı sebeplerden ötürü son derece mağdur olan hal komisyoncuları ve tüccarların da oldukça zorlandığını söylemek mümkün. Vatandaş ise pazardan dahi gönül rahatlığı ile alışveriş yapamıyor, üç kuruş ile mutfak masrafını karşılamaya çalışıyor” şeklinde konuştu. “Üretici De Vatandaş Da Mağdur” Açıklamasının devamında CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, “Plansızlığın, çifte standartın, düşüncesizliğin hat safhada olduğu SARAY cephesi halkına o kadar uzak ki; vatandaşın yaşadığı sıkıntıyı bırakın öngörmeyi vatandaş haykırıyorken bile görmemeye devam ediyor. Hem üretici, hem tüccar, hem de vatandaş daha fazla mağdur olmasın diye pazar yerleri; tedbirlere uyularak, tıpkı marketler ve sınırlandırılarak faaliyet gösteren diğer iş yerleri gibi kendi gününde ve kendi semtlerinde faaliyete geçirilmelidir. Aksi takdirde tam kapanma sürecinin bitimine daha 14 gün varken baş gösteren bu sıkıntılar, sürecin sonlarına doğru içerisinden çıkılmaz bir hal alabilir” ifadelerine yer verdi.
Antayla sebze meyve halinde üretici ve tüccarları ziyaret eden CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, tam kapanma sürecinin henüz başında olunmasına rağmen yaşanan çok fazla sorun olduğuna değindi.

Antayla sebze meyve halinde üretici ve tüccarları ziyaret eden CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, tam kapanma sürecinin henüz başında olunmasına rağmen yaşanan çok fazla sorun olduğuna değindi. Başkan Cengiz, “Tedbirler alınarak semt pazarları açılmalı” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, Milletvekili Cavit Arı ve İl Yöneticileri ile birlikte Antalya Sebze-Meyve Toptancı Halinde üreticileri, komisyoncuları ve diğer hal esnafını ziyaret etti. 17 günlük tam kapanma sürecine oldukça zorlu bir başlangıç yapan sebze-meyve üreticilerini ve hal tüccarlarının durumlarını sorgulamak üzere hale intikal eden CHP heyeti esnafın ve üreticinin sorunlarını dinledi. Hal ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, “Ürününü dış pazarda satamayan üretici ve tüccarlar, tam kapanma dolayısıyla iç pazardaki müşterilerini de kaybetti. Sadece marketlerde ve fahiş fiyatlarla satışa sunulan sebze-meyveyi, vatandaş da ekonomik sıkıntılar nedeniyle tüketemiyor. Haliyle tonlarca sebze-meyve üreticinin zararına dahi satamadığı noktada telef oluyor. Bugün semtinde pazar kurulan vatandaşların pazaryeri kurulmuştur ümidiyle pazara gidip, kapalı olduğunu gördüklerinde hayal kırıklığı ile geriye döndüklerine şahit olduk. Son yılların ve özellikle pandemi döneminin en mağdur kesimlerinden biri olan çiftçi, üretici kesiminin; AKP hükümetinin yürütemediği dış ilişkileri, plansız tarım politikaları ve ekonomiyi yerle yeksan edişi ile birlikte tabiri caiz ise harap olduğunu görmekteyiz. Üreticinin yanı sıra yine aynı sebeplerden ötürü son derece mağdur olan hal komisyoncuları ve tüccarların da oldukça zorlandığını söylemek mümkün. Vatandaş ise pazardan dahi gönül rahatlığı ile alışveriş yapamıyor, üç kuruş ile mutfak masrafını karşılamaya çalışıyor” şeklinde konuştu.

“Üretici De Vatandaş Da Mağdur”

Açıklamasının devamında CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, “Plansızlığın, çifte standartın, düşüncesizliğin hat safhada olduğu SARAY cephesi halkına o kadar uzak ki; vatandaşın yaşadığı sıkıntıyı bırakın öngörmeyi vatandaş haykırıyorken bile görmemeye devam ediyor. Hem üretici, hem tüccar, hem de vatandaş daha fazla mağdur olmasın diye pazar yerleri; tedbirlere uyularak, tıpkı marketler ve sınırlandırılarak faaliyet gösteren diğer iş yerleri gibi kendi gününde ve kendi semtlerinde faaliyete geçirilmelidir. Aksi takdirde tam kapanma sürecinin bitimine daha 14 gün varken baş gösteren bu sıkıntılar, sürecin sonlarına doğru içerisinden çıkılmaz bir hal alabilir” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.