Terör Örgütü Propagandası Yapma Suçundan 3 Tutuklama

Asayiş 17.10.2019 - 20:00, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2714+ kez okundu.
 

Terör Örgütü Propagandası Yapma Suçundan 3 Tutuklama

Türk Silahlı Kuvvetlerimizce ülkemizin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla Suriye’de bulunan terör unsurlarına yönelik başlatılan “Barış Pınarı Harekâtı” ile ilgili olarak, sosyal medyada yapılan bir kısım paylaşımlar nedeniyle ilgili kişiler hakkında TCK 216. (Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama) ve TCK 301. (Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama) maddeleri ile 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu 7/2.maddesi (Terör Örgütü Propagandası Yapma) kapsamında kalan suçlardan Cumhuriyet Başsavcılığımızca 43 şüpheli hakkında soruşturma başlatılmıştır. Bu kapsamda, bu güne kadar gözaltına alınan 11 şüpheliden; Alanya ilçemizde 2 şüpheli tutuklanmış, Manavgat ilçemizde 1 şüpheli tutuklanmış ve 2 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilmiş, Antalya ilimiz merkezinde ise 2 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilmiş olup, 4 şüpheli ise Savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştır. Diğer 32 şüpheli hakkında ise adli tahkikat sürecine devam edilmektedir.

Türk Silahlı Kuvvetlerimizce ülkemizin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla Suriye’de bulunan terör unsurlarına yönelik başlatılan “Barış Pınarı Harekâtı” ile ilgili olarak, sosyal medyada yapılan bir kısım paylaşımlar nedeniyle ilgili kişiler hakkında TCK 216. (Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama) ve TCK 301. (Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama) maddeleri ile 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu 7/2.maddesi (Terör Örgütü Propagandası Yapma) kapsamında kalan suçlardan Cumhuriyet Başsavcılığımızca 43 şüpheli hakkında soruşturma başlatılmıştır.

Bu kapsamda, bu güne kadar gözaltına alınan 11 şüpheliden; Alanya ilçemizde 2 şüpheli tutuklanmış, Manavgat ilçemizde 1 şüpheli tutuklanmış ve 2 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilmiş, Antalya ilimiz merkezinde ise 2 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilmiş olup, 4 şüpheli ise Savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştır.

Diğer 32 şüpheli hakkında ise adli tahkikat sürecine devam edilmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.