Toplumları Değiştirip Geliştirecek Olan Öğretmenlerimizdir

Asayiş 24.11.2020 - 19:54, Güncelleme: 22.11.2022 - 03:43 2267+ kez okundu.
 

Toplumları Değiştirip Geliştirecek Olan Öğretmenlerimizdir

Vali Ersin Yazıcı, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törene katıldı.
Vali Ersin Yazıcı, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törene katıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen törene, Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra Garnizon Komutanı Piyade Albay Erdal Köse, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu, Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, il protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Koronavirüs tedbirlerinin ön planda olduğu tören, İstiklal Marşı ve Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’un mesajının okunmasıyla başladı. Terör örgütü tarafından şehit edilen Antalyalı Öğretmenler Ali Boşgelmez, Abdullah Kara, Metin Kaynar ve Mustafa Küçük ‘ün anıldığı programda konuşan Vali Ersin Yazıcı; “24 Kasım öğretmenler gününde burada siz değerli öğretmen arkadaşlarımla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Öncelikle başta şehit olan öğretmenlerimiz olmak üzere vefat eden öğretmenlerimizi Allah’tan rahmetle ve minnetle yâd ediyor, emekli olan öğretmenlerimize de sağlık, mutluluk ve huzur içinde bir yaşam diliyorum.” şeklinde konuştu. Gelecek Gençlerin, Gençler İse Öğretmenlerin Eseridir Ülkemizin, ancak eğitim hizmetlerindeki kaliteyle ve öğretmenlerimizin fedakârca ürettiği bilgilerle gelişeceğini ifade eden Vali Yazıcı; “Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle; ‘Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir.’ Toplumları değiştirebilen, değiştirip dönüştürecek olan birkaç kişi vardır. Bunlardan bir tanesi liderlerdir. Bir diğer grup ise siz değerli öğretmenlerimizsiniz. 28 yıllık meslek hayatımda, Anadolu’da bir köyümüzdeki bir kasabamızdaki Mehmet öğretmenin, Ayşe öğretmenin o köyü, o kasabayı nasıl değiştirdiğine dair anıları gururla dinledim. İnanıyorum ki Türk öğretmenleri, gençlerimizin geleceğe hazırlanmasında, kendilerine inanmaları yeterlidir.” diye konuştu. Büyük ve Güçlü Türkiye Yolunda En Büyük Görev Öğretmenlerimizin Öğretmenlerimizin görev yaptıkları bölgelerde gençlerimizi geleceğe hazırlayan kutsal bir görevi ifa ettiklerini belirten Vali Yazıcı; “Tüm öğretmen arkadaşlarımın bu ülkeye faydalı, insani değerlere ve milli değerlere sahip gençler yetiştirerek, büyük ve güçlü Türkiye yolunda ilerleyeceğimize inanıyorum. Bu güzel ve kutlu yolculukta burada bulunan diğer yönetici arkadaşlarımın da size destek olacağının sözünü veriyorum. Bu kutsal öğretmenlik vazifesinde bahtınız açık olsun. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nüz kutlu olsun.” ifadelerini kullandı. Vali Yazıcı, konuşmasının ardından emekli öğretmenlere hizmet belgesi takdim etti. Program mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin “Öğretmen Andı” okuması, şiir ve halk oyunlarıyla son buldu.
Vali Ersin Yazıcı, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törene katıldı.

Vali Ersin Yazıcı, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törene katıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen törene, Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra Garnizon Komutanı Piyade Albay Erdal Köse, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu, Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, il protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Koronavirüs tedbirlerinin ön planda olduğu tören, İstiklal Marşı ve Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’un mesajının okunmasıyla başladı. Terör örgütü tarafından şehit edilen Antalyalı Öğretmenler Ali Boşgelmez, Abdullah Kara, Metin Kaynar ve Mustafa Küçük ‘ün anıldığı programda konuşan Vali Ersin Yazıcı; “24 Kasım öğretmenler gününde burada siz değerli öğretmen arkadaşlarımla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Öncelikle başta şehit olan öğretmenlerimiz olmak üzere vefat eden öğretmenlerimizi Allah’tan rahmetle ve minnetle yâd ediyor, emekli olan öğretmenlerimize de sağlık, mutluluk ve huzur içinde bir yaşam diliyorum.” şeklinde konuştu.

Gelecek Gençlerin, Gençler İse Öğretmenlerin Eseridir
Ülkemizin, ancak eğitim hizmetlerindeki kaliteyle ve öğretmenlerimizin fedakârca ürettiği bilgilerle gelişeceğini ifade eden Vali Yazıcı; “Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle; ‘Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir.’ Toplumları değiştirebilen, değiştirip dönüştürecek olan birkaç kişi vardır. Bunlardan bir tanesi liderlerdir. Bir diğer grup ise siz değerli öğretmenlerimizsiniz. 28 yıllık meslek hayatımda, Anadolu’da bir köyümüzdeki bir kasabamızdaki Mehmet öğretmenin, Ayşe öğretmenin o köyü, o kasabayı nasıl değiştirdiğine dair anıları gururla dinledim. İnanıyorum ki Türk öğretmenleri, gençlerimizin geleceğe hazırlanmasında, kendilerine inanmaları yeterlidir.” diye konuştu.

Büyük ve Güçlü Türkiye Yolunda En Büyük Görev Öğretmenlerimizin
Öğretmenlerimizin görev yaptıkları bölgelerde gençlerimizi geleceğe hazırlayan kutsal bir görevi ifa ettiklerini belirten Vali Yazıcı; “Tüm öğretmen arkadaşlarımın bu ülkeye faydalı, insani değerlere ve milli değerlere sahip gençler yetiştirerek, büyük ve güçlü Türkiye yolunda ilerleyeceğimize inanıyorum. Bu güzel ve kutlu yolculukta burada bulunan diğer yönetici arkadaşlarımın da size destek olacağının sözünü veriyorum. Bu kutsal öğretmenlik vazifesinde bahtınız açık olsun. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nüz kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Vali Yazıcı, konuşmasının ardından emekli öğretmenlere hizmet belgesi takdim etti. Program mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin “Öğretmen Andı” okuması, şiir ve halk oyunlarıyla son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.