Tren Kütüphane Gar’ına Kavuşuyor

Gündem 16.01.2022 - 20:32, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2195+ kez okundu.
 

Tren Kütüphane Gar’ına Kavuşuyor

Kepez Belediyesi, 2023 yılı sonuna ilçeye 16 kütüphane kazandıracak. Kütüphane çalışmalarının hızla devam ettiği Kepez’de, tren kütüphanenin hemen yanı başına gar konseptinde Dr. Burhanettin Onat Çocuk Kütüphanesi inşa ediliyor.
Kepez Belediyesi, 2023 yılı sonuna ilçeye 16 kütüphane kazandıracak. Kütüphane çalışmalarının hızla devam ettiği Kepez’de, tren kütüphanenin hemen yanı başına gar konseptinde Dr. Burhanettin Onat Çocuk Kütüphanesi inşa ediliyor. Yapım çalışmalarında sona gelinen kütüphaneyi inceleyen Başkan Tütüncü, “Çocuklarımıza böylesi güzel ortamlarda okuma sevgisi aşılayacağız” dedi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yapım çalışmalarında sona gelinen DokumaPark’taki Dr. Burhanettin Onat Çocuk Kütüphanesini inceledi. Bürokratlarıyla beraber gün boyu sürdürdüğü arazi gezisine tren garı konseptinde tasarlanan Dr. Burhanettin Onat Çocuk Kütüphanesini de ekledi. Başkan Tütüncü, sona gelinen çalışmaları inceleyerek, Başkan Yardımcısı Sabahat Adanır’dan bilgi aldı.  16 Temmuz 2021’de temeli atılarak yapımına başlanan kütüphanenin duvarları örüldü, betonarme yapısı tamamlanarak, çatısı kapatıldı.  Kitap kapasitesi ve çeşitliliği açısından da Antalya’nın en zengin çocuk kütüphanesi olacak şekilde kitap envanteri hazırlanan kütüphane,  hemen yanı başında bulunan siyah ve kırmızı renkli buharlı kara trene de, istasyon konsepti ile uyum sağlayacak.  DOKUMAPARK’A ÇOK YAKIŞACAK İncelemelerde sırasında bir açıklama yapan Başkan Tütüncü, “Antalya’da ray yok, tren yok. Antalya’nın çocukları treni bilmiyordu. Biz raydan önce treni Antalya’ya getirdik ve Dokumapark’a koyduk. Haydarpaşa’da hurdaya ayrılmış vagonu da güzel bir çocuk kütüphanesi haline getirdik ve adına da ‘Tren Kütüphane’ dedik. Şimdi güzel bir istasyon tasarladık. Çocuklarımıza böylesi güzel ortamlarda okuma sevgisi aşılayacağız. Ve bu istasyonumuza da Kurtuluş Savaşı’nda cepheden cepheye askerimize şifa taşıyan, savaş bittiğinde asrın vebası vereme karşı elinde çantasıyla Antalya’yı köy köy gezerek, nice çocukları hayata bağlayan, onlara şifa götüren Dr. Burhanettin Onat’ın adıyla taçlandırdık” dedi. Yapım çalışmalarında sona gelinen Antalya’nın en zengin çocuk kütüphanesi Dr. Burhanettin Onat Çocuk Kütüphanesi’nin 23 Nisan 2022’de açılması planlanıyor.
Kepez Belediyesi, 2023 yılı sonuna ilçeye 16 kütüphane kazandıracak. Kütüphane çalışmalarının hızla devam ettiği Kepez’de, tren kütüphanenin hemen yanı başına gar konseptinde Dr. Burhanettin Onat Çocuk Kütüphanesi inşa ediliyor.

Kepez Belediyesi, 2023 yılı sonuna ilçeye 16 kütüphane kazandıracak. Kütüphane çalışmalarının hızla devam ettiği Kepez’de, tren kütüphanenin hemen yanı başına gar konseptinde Dr. Burhanettin Onat Çocuk Kütüphanesi inşa ediliyor. Yapım çalışmalarında sona gelinen kütüphaneyi inceleyen Başkan Tütüncü, “Çocuklarımıza böylesi güzel ortamlarda okuma sevgisi aşılayacağız” dedi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yapım çalışmalarında sona gelinen DokumaPark’taki Dr. Burhanettin Onat Çocuk Kütüphanesini inceledi. Bürokratlarıyla beraber gün boyu sürdürdüğü arazi gezisine tren garı konseptinde tasarlanan Dr. Burhanettin Onat Çocuk Kütüphanesini de ekledi. Başkan Tütüncü, sona gelinen çalışmaları inceleyerek, Başkan Yardımcısı Sabahat Adanır’dan bilgi aldı.  16 Temmuz 2021’de temeli atılarak yapımına başlanan kütüphanenin duvarları örüldü, betonarme yapısı tamamlanarak, çatısı kapatıldı.  Kitap kapasitesi ve çeşitliliği açısından da Antalya’nın en zengin çocuk kütüphanesi olacak şekilde kitap envanteri hazırlanan kütüphane,  hemen yanı başında bulunan siyah ve kırmızı renkli buharlı kara trene de, istasyon konsepti ile uyum sağlayacak. 

DOKUMAPARK’A ÇOK YAKIŞACAK

İncelemelerde sırasında bir açıklama yapan Başkan Tütüncü, “Antalya’da ray yok, tren yok. Antalya’nın çocukları treni bilmiyordu. Biz raydan önce treni Antalya’ya getirdik ve Dokumapark’a koyduk. Haydarpaşa’da hurdaya ayrılmış vagonu da güzel bir çocuk kütüphanesi haline getirdik ve adına da ‘Tren Kütüphane’ dedik. Şimdi güzel bir istasyon tasarladık. Çocuklarımıza böylesi güzel ortamlarda okuma sevgisi aşılayacağız. Ve bu istasyonumuza da Kurtuluş Savaşı’nda cepheden cepheye askerimize şifa taşıyan, savaş bittiğinde asrın vebası vereme karşı elinde çantasıyla Antalya’yı köy köy gezerek, nice çocukları hayata bağlayan, onlara şifa götüren Dr. Burhanettin Onat’ın adıyla taçlandırdık” dedi.

Yapım çalışmalarında sona gelinen Antalya’nın en zengin çocuk kütüphanesi Dr. Burhanettin Onat Çocuk Kütüphanesi’nin 23 Nisan 2022’de açılması planlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.