Tuba Vural Çokal Personel Alınma Şekline Tepki Gösterdi

Politika 17.05.2019 - 21:38, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2461+ kez okundu.
 

Tuba Vural Çokal Personel Alınma Şekline Tepki Gösterdi

Dr. Çokal, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından sözleşmeli sağlık personeli alımlarının sözlü mülakat ile yapılacağını açıklamasının ardından Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya konuyla alakalı soru önergesi verdi. Dr. Çokal, sağlık alanından gelen ve bir doktor olarak sağlıkta mülakata hayır dedi. Aynı zamanda TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyon üyesi olan Dr. Çokal, sağlık alanında mülakat ile alımların sonucunda liyakat ölçüleri gözetilmediği zaman insan hayatında bir tehdit oluşturabileceğini söyleyerek sert dille eleştirdi. Dr. Çokal, başka bakanlıklarda KPSS’de yüksek puanlar alarak elenen kişileri ve düşük puanlarla mülakat ile kadroya yerleştirmelerini örnek vererek aynı hususun Sağlık Bakanlığında yaşanması bir nevi insan hayatı ile oynanması demektir dedi. Çünkü Sağlık alanında KPSS’den düşük puan alan bir kişi eğitim ve öğretimini eksik almıştır dedi. Bu kişileri yandaş kadrolaşma yapmak için mülakat ile işe alım yapmanın aziz Türk milletinin sağlığı ile oynamak anlamına gelmektedir dedi. Aynı zamanda mülakat ile alanında yetersiz kişilerin alımlarının yapılması sağlık sisteminin de çöküşüne zemin hazırlamak olacağını belirtti.

Dr. Çokal, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından sözleşmeli sağlık personeli alımlarının sözlü mülakat ile yapılacağını açıklamasının ardından Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya konuyla alakalı soru önergesi verdi.

Dr. Çokal, sağlık alanından gelen ve bir doktor olarak sağlıkta mülakata hayır dedi. Aynı zamanda TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyon üyesi olan Dr. Çokal, sağlık alanında mülakat ile alımların sonucunda liyakat ölçüleri gözetilmediği zaman insan hayatında bir tehdit oluşturabileceğini söyleyerek sert dille eleştirdi.

Dr. Çokal, başka bakanlıklarda KPSS’de yüksek puanlar alarak elenen kişileri ve düşük puanlarla mülakat ile kadroya yerleştirmelerini örnek vererek aynı hususun Sağlık Bakanlığında yaşanması bir nevi insan hayatı ile oynanması demektir dedi. Çünkü Sağlık alanında KPSS’den düşük puan alan bir kişi eğitim ve öğretimini eksik almıştır dedi. Bu kişileri yandaş kadrolaşma yapmak için mülakat ile işe alım yapmanın aziz Türk milletinin sağlığı ile oynamak anlamına gelmektedir dedi. Aynı zamanda mülakat ile alanında yetersiz kişilerin alımlarının yapılması sağlık sisteminin de çöküşüne zemin hazırlamak olacağını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.