Turizmciler Çözüm İstiyor

Ekonomi 06.07.2020 - 20:26, Güncelleme: 22.11.2022 - 03:43 2784+ kez okundu.
 

Turizmciler Çözüm İstiyor

Turizmin kalbinin attığı Antalya'da en önemli sorunların başında gelen 'inşaat gürültüsüne turizmciler sert bir şekilde tepki gösterdi.
Turizmin kalbinin attığı Antalya'da en önemli sorunların başında gelen 'inşaat gürültüsüne turizmciler sert bir şekilde tepki gösterdi. Antalya’da turizm otelcileri ve turizm esnafının en çok şikayet ettiği konuların başında gelen inşaatlardan kaynaklı gürültü ve görüntü kirliliği her geçen gün büyüyerek devam ediyor. Hem Türkiye turizminin hem de Türkiye’deki turizmcilerin büyük sıkıntı ve zorluk yaşadıkları pandemi süreci içerisinde, devlet büyüklerinin turistlerin ülkemize gelmeleri için harcadıkları çabaları takdirle karşılayan turizmciler, tatil sezonu başlamasına rağmen çeşitli bölgelerde yapımı devam eden inşaat çalışmalarının denetlenmesini ve durdurulmasını istiyor. Yeni normalleşme süreciyle beraber sahil kesimlerinde turizm hareketliliği artmaya devam ediyor. Tatilcilerin bu yıl da en fazla rağbet gösterdiği yerlerden olan Manvagat-Alanya arasındaki sahillerde yapılan yeni otel inşaat çalışmaları mevcut otellerde kalan turistlerin tepkinse yol açıyor. Özellikle gündüz erken saatlerinde turistlerin en çok dinlendiği saatlerde yüksek sesle kullanılan inşaat makinelerinin kullanımı turistleri çileden çıkarıyor. Günün hemen her saatinde bu sese muhatap olmak zorunda kalan turistlerin tepisini dile getiren Akdeniz Turizm Yatırımcıları ve Otelciler Birliği Başkanı Mehmet Yörü, "Zor şartlar altında toparlanan turizm sezonunda ülkemize katma değer sağlamak isterken şehrin birçok farklı noktasındaki inşaat terörü bizlerin yakasını bırakmıyor. Otellerde kalacak, dinlenecek turist hem sesten hem de görüntü kirliliğinden rahatsız oluyor ve çözüm bulunmasını istiyoruz.”dedi. Turizm esnafının en çok sıkıntı yaşadığı konulardan olan inşaatlardan biri de Manavgat-Alanya arasında yer alıyor.
Turizmin kalbinin attığı Antalya'da en önemli sorunların başında gelen 'inşaat gürültüsüne turizmciler sert bir şekilde tepki gösterdi.

Turizmin kalbinin attığı Antalya'da en önemli sorunların başında gelen 'inşaat gürültüsüne turizmciler sert bir şekilde tepki gösterdi.

Antalya’da turizm otelcileri ve turizm esnafının en çok şikayet ettiği konuların başında gelen inşaatlardan kaynaklı gürültü ve görüntü kirliliği her geçen gün büyüyerek devam ediyor.

Hem Türkiye turizminin hem de Türkiye’deki turizmcilerin büyük sıkıntı ve zorluk yaşadıkları pandemi süreci içerisinde, devlet büyüklerinin turistlerin ülkemize gelmeleri için harcadıkları çabaları takdirle karşılayan turizmciler, tatil sezonu başlamasına rağmen çeşitli bölgelerde yapımı devam eden inşaat çalışmalarının denetlenmesini ve durdurulmasını istiyor.

Yeni normalleşme süreciyle beraber sahil kesimlerinde turizm hareketliliği artmaya devam ediyor. Tatilcilerin bu yıl da en fazla rağbet gösterdiği yerlerden olan Manvagat-Alanya arasındaki sahillerde yapılan yeni otel inşaat çalışmaları mevcut otellerde kalan turistlerin tepkinse yol açıyor.

Özellikle gündüz erken saatlerinde turistlerin en çok dinlendiği saatlerde yüksek sesle kullanılan inşaat makinelerinin kullanımı turistleri çileden çıkarıyor.

Günün hemen her saatinde bu sese muhatap olmak zorunda kalan turistlerin tepisini dile getiren Akdeniz Turizm Yatırımcıları ve Otelciler Birliği Başkanı Mehmet Yörü, "Zor şartlar altında toparlanan turizm sezonunda ülkemize katma değer sağlamak isterken şehrin birçok farklı noktasındaki inşaat terörü bizlerin yakasını bırakmıyor. Otellerde kalacak, dinlenecek turist hem sesten hem de görüntü kirliliğinden rahatsız oluyor ve çözüm bulunmasını istiyoruz.”dedi.

Turizm esnafının en çok sıkıntı yaşadığı konulardan olan inşaatlardan biri de Manavgat-Alanya arasında yer alıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.