Türk Dünyası, Burdur'un Aziziye Yayla Şenliğine Renk Kattı

Asayiş 16.07.2019 - 23:15, Güncelleme: 22.11.2022 - 03:42 2670+ kez okundu.
 

Türk Dünyası, Burdur'un Aziziye Yayla Şenliğine Renk Kattı

Aziziye Yaylası Elma Çukur mevkiinde Burdur Yörük İl Beyi Mehmet Cadıl tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Aziziye Kültür Sanat ve Yayla Şenliğinin bu yıl 19'ncisi gerçekleştirildi. Davetliler ve protokol, şenlik alanına girişte davul-zurna eşliğinde karşılandı. Düzenlenen yayla şenliğine Irak Türkmenleri, Kırgızlar ve Azerbaycanlılar da katılarak şenliğe ayrı bir renk kattı. Şenlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı.  Protokol konuşmaları, geleneksel poşu bağlama töreninin ardından, sanatçılar konser verdi. Halk oyunları gösterisinde bulundular. Aziziye Yaylası'nın serin havasında yüzlerce Yörük Türkmen’in buluşmasına sahne olan etkinlik büyük bir coşku içinde geçti. Kurulan çadırlarda yörelerine ait türküleri söyleyen ve yöresel oyunlarını oynayan Yörük Türkmenler, renkli görüntüler ortaya koydu. Şenlikte Yörük kıl çadırı kuruldu. Protokol mensubu konuklar kıl çadırda ağırlandı.  Burdur Valisi Hasan Şıldak, şenlikte yaptığı konuşmada, yörük kültürünü yaşatan ve özünü kaybetmeden izlerini geleceğe taşıyan Burdur halkına şenlik havasında bu kültürü, geleneği yaşattığı için teşekkür etti. Birliği, bütünlüğü böyle günlerde pekiştirmek olduğunu söyledi.

Aziziye Yaylası Elma Çukur mevkiinde Burdur Yörük İl Beyi Mehmet Cadıl tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Aziziye Kültür Sanat ve Yayla Şenliğinin bu yıl 19'ncisi gerçekleştirildi. Davetliler ve protokol, şenlik alanına girişte davul-zurna eşliğinde karşılandı. Düzenlenen yayla şenliğine Irak Türkmenleri, Kırgızlar ve Azerbaycanlılar da katılarak şenliğe ayrı bir renk kattı. Şenlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. 

Protokol konuşmaları, geleneksel poşu bağlama töreninin ardından, sanatçılar konser verdi. Halk oyunları gösterisinde bulundular. Aziziye Yaylası'nın serin havasında yüzlerce Yörük Türkmen’in buluşmasına sahne olan etkinlik büyük bir coşku içinde geçti. Kurulan çadırlarda yörelerine ait türküleri söyleyen ve yöresel oyunlarını oynayan Yörük Türkmenler, renkli görüntüler ortaya koydu. Şenlikte Yörük kıl çadırı kuruldu. Protokol mensubu konuklar kıl çadırda ağırlandı. 

Burdur Valisi Hasan Şıldak, şenlikte yaptığı konuşmada, yörük kültürünü yaşatan ve özünü kaybetmeden izlerini geleceğe taşıyan Burdur halkına şenlik havasında bu kültürü, geleneği yaşattığı için teşekkür etti. Birliği, bütünlüğü böyle günlerde pekiştirmek olduğunu söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.