Türkan Şanlı Sağlıkta Şiddet Sona Ersin

Sağlık 09.05.2019 - 17:07, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2724+ kez okundu.
 

Türkan Şanlı Sağlıkta Şiddet Sona Ersin

Gün geçmiyor ki sağlıkta şiddetle alakalı yeni bir habere, bir olaya denk gelmeyelim. Saldırganlar şiddet uyguladığında, hastaneyi birbirine kattığında sağlık hizmetlerine daha kolay ve hızlı ulaşabileceği gibi tuhaf bir anlayışa sahip olmuştur. Onkoloji servisinde tedavi görmekte olan bir hastanın refakatçileri tarafından,  görevini iyi yapamadığı iddiasıyla hemşire meslektaşımıza sözel ve fiziksel şiddet uygulanmıştır. Uygulanan sözel ve fiziksel şiddet karşısında mesleğinin ilk yıllarında bu kabul edilemez davranış, hemşire arkadaşımızın büyük travma yaşamasına neden olmuştur. Sağlıkta şiddet ve linç sağlık çalışanlarının hizmet üretmesine engel olacak bir seviyeye gelmiştir. Acil çözümler bulunması gereklidir. Zira bugüne kadar yapılan düzenlemelerin bir faydası olmadığı görülmüştür. Sağlıkta şiddetin, durmak bir yana artarak devam etmesindeki en önemli neden etkin ve caydırıcı tedbirlerin hayata geçmemesidir. Örneğin tutuklu yargılama sadece kâğıt üstünde kalmaktadır. Tutuklama; uygulamada hayata geçmeyince, şiddet uygulayan elini kolunu sallaya sallaya gezdikçe sağlık çalışanlarına şiddet artarak devam etmektedir. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlara, sağlık kurumlarında ortalığı birbirine katanlara bu işin sonunun tutuklu yargılanmak olduğunun idrakine varmaları sağlanmalıdır. Devletin ceza sistemi ve uygulayıcıları bunu hissettirmelidir. Yaşanan bu üzücü olayda, hastane yönetimi ve onkoloji bilim dalı tarafından gösterilen hassasiyet ve uygulamalarla meslektaşımıza verdikleri destek için teşekkür ederiz. Hemşire arkadaşımıza yapılan saldırı hepimize yapılmış sayılır. Hepimiz İREMİZ. İREM E kalkan eller kırılsın.

Gün geçmiyor ki sağlıkta şiddetle alakalı yeni bir habere, bir olaya denk gelmeyelim. Saldırganlar şiddet uyguladığında, hastaneyi birbirine kattığında sağlık hizmetlerine daha kolay ve hızlı ulaşabileceği gibi tuhaf bir anlayışa sahip olmuştur. Onkoloji servisinde tedavi görmekte olan bir hastanın refakatçileri tarafından,  görevini iyi yapamadığı iddiasıyla hemşire meslektaşımıza sözel ve fiziksel şiddet uygulanmıştır. Uygulanan sözel ve fiziksel şiddet karşısında mesleğinin ilk yıllarında bu kabul edilemez davranış, hemşire arkadaşımızın büyük travma yaşamasına neden olmuştur.

Sağlıkta şiddet ve linç sağlık çalışanlarının hizmet üretmesine engel olacak bir seviyeye gelmiştir. Acil çözümler bulunması gereklidir. Zira bugüne kadar yapılan düzenlemelerin bir faydası olmadığı görülmüştür.

Sağlıkta şiddetin, durmak bir yana artarak devam etmesindeki en önemli neden etkin ve caydırıcı tedbirlerin hayata geçmemesidir.

Örneğin tutuklu yargılama sadece kâğıt üstünde kalmaktadır. Tutuklama; uygulamada hayata geçmeyince, şiddet uygulayan elini kolunu sallaya sallaya gezdikçe sağlık çalışanlarına şiddet artarak devam etmektedir.

Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlara, sağlık kurumlarında ortalığı birbirine katanlara bu işin sonunun tutuklu yargılanmak olduğunun idrakine varmaları sağlanmalıdır.

Devletin ceza sistemi ve uygulayıcıları bunu hissettirmelidir.

Yaşanan bu üzücü olayda, hastane yönetimi ve onkoloji bilim dalı tarafından gösterilen hassasiyet ve uygulamalarla meslektaşımıza verdikleri destek için teşekkür ederiz.

Hemşire arkadaşımıza yapılan saldırı hepimize yapılmış sayılır. Hepimiz İREMİZ. İREM E kalkan eller kırılsın.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.