Türkiye Acilen Üretim Ekonomisini Önceliklendirmeli

Politika 31.05.2019 - 22:49, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1895+ kez okundu.
 

Türkiye Acilen Üretim Ekonomisini Önceliklendirmeli

Damat Dengelenme Diyor Ama Ekonomiyi Devirdiler
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, ranta dayalı üretim politikalarının Türkiye’yi üretimden hızla uzaklaştırdığını belirterek, acilen ekonominin yeniden önceliklendirilmesini istedi. TÜİK’in 2019 yılı 1’inci çeyreğine ilişkin büyüme verilerini değerlendiren Budak, “Damat ‘dengelenme sürecinin pozitif yansımaları sürüyor’ dese de balansı bozulan ekonomi devrilmiş durumda” diye konuştu. Yazılı açıklama yapan CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Türkiye ekonomisinde yılın ilk çeyreğinde yaşanan yüzde 2.6’lık daralmanın, önümüzdeki dönemlere yönelik iyimser beklentileri de ortadan kaldırdığını söyledi. Budak, şunları söyledi: “Siyasi iktidar demokrasi, hukuk ve insan haklarını hiçe sayarak ülkeyi yönetmeye çalışıyor. Ancak ülkeyi yönetemedikleri gibi ekonomiyi de yönetemiyorlar. Devletin resmi verilerine göre ilk çeyrekte ekonomimiz yüzde 2.6 daraldı. Üstelik GSMH’nın niteliği de giderek bozuluyor. Bir dönem çok önem verdikleri inşaat sektörü yüzde 10.9 küçülürken, sanayide yüzde 3.7, imalatta yüzde 3.9 küçülme yaşandı. Veriler rant odaklı politikaların iflas ettiğini açıkça ortaya koyuyor. Bu süreçte yatırımlarda yüzde 13’lik azalış yanı sıra hanehalklarının tüketimindeki yüzde 4.7’lik daralma çarkların durduğunu gösteriyor. Bütün bu gelişmeler yaşanırken, ekonominin başında olan damat, “Dengelenme sürecinin pozitif yansımaları sürüyor” diyerek milletin aklıyla adeta alay ediyor. Ekonomi yönetimine buradan çağırıda bulunuyorum. Gelin yeniden üretim ekonomisine yönelelim. Üretime küsen sanayiciyi yeniden ekonomiye kazandıralım. Hanehalklarının harcanabilir gelirlerini artırarak, borçluluk oranlarını düşürelim. Bu önerilerimizi hayata geçirmek çok zor değil”
Damat Dengelenme Diyor Ama Ekonomiyi Devirdiler

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, ranta dayalı üretim politikalarının Türkiye’yi üretimden hızla uzaklaştırdığını belirterek, acilen ekonominin yeniden önceliklendirilmesini istedi. TÜİK’in 2019 yılı 1’inci çeyreğine ilişkin büyüme verilerini değerlendiren Budak, “Damat ‘dengelenme sürecinin pozitif yansımaları sürüyor’ dese de balansı bozulan ekonomi devrilmiş durumda” diye konuştu.

Yazılı açıklama yapan CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Türkiye ekonomisinde yılın ilk çeyreğinde yaşanan yüzde 2.6’lık daralmanın, önümüzdeki dönemlere yönelik iyimser beklentileri de ortadan kaldırdığını söyledi.

Budak, şunları söyledi:

“Siyasi iktidar demokrasi, hukuk ve insan haklarını hiçe sayarak ülkeyi yönetmeye çalışıyor. Ancak ülkeyi yönetemedikleri gibi ekonomiyi de yönetemiyorlar. Devletin resmi verilerine göre ilk çeyrekte ekonomimiz yüzde 2.6 daraldı. Üstelik GSMH’nın niteliği de giderek bozuluyor. Bir dönem çok önem verdikleri inşaat sektörü yüzde 10.9 küçülürken, sanayide yüzde 3.7, imalatta yüzde 3.9 küçülme yaşandı. Veriler rant odaklı politikaların iflas ettiğini açıkça ortaya koyuyor. Bu süreçte yatırımlarda yüzde 13’lik azalış yanı sıra hanehalklarının tüketimindeki yüzde 4.7’lik daralma çarkların durduğunu gösteriyor.

Bütün bu gelişmeler yaşanırken, ekonominin başında olan damat, “Dengelenme sürecinin pozitif yansımaları sürüyor” diyerek milletin aklıyla adeta alay ediyor. Ekonomi yönetimine buradan çağırıda bulunuyorum. Gelin yeniden üretim ekonomisine yönelelim. Üretime küsen sanayiciyi yeniden ekonomiye kazandıralım. Hanehalklarının harcanabilir gelirlerini artırarak, borçluluk oranlarını düşürelim. Bu önerilerimizi hayata geçirmek çok zor değil”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.