Türkiye Değişim Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Canan Ceylan Antalya Basınıyla Bir Araya Geldi

Politika 02.04.2021 - 20:55, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 3237+ kez okundu.
 

Türkiye Değişim Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Canan Ceylan Antalya Basınıyla Bir Araya Geldi

Antalya Basınıyla kahvaltıda bir araya gelen Türkiye Değişim Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Canan Ceylan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.
Antalya Basınıyla kahvaltıda bir araya gelen Türkiye Değişim Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Canan Ceylan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. Kadın Kolları Genel Başkanı Ceylan, “Antalya’da İktidara Hazırlık Merkezi’mizi açarak değişimi başlattık ve yolumuza devam ediyoruz. Kadınlar ve gençler öncülerimiz olacaklar, bunu Genel Başkanımız da her daim dile getiriyor. Antalya’nın öneminin farkındayız ve partimizi ilimizde daha etkili bir hale getireceğiz. Değişim Kadınları Genel Başkanı Canan Ceylan, Mustafa Sarıgül’ün Antalya’ya ziyaretlerinin süreceğini açıklayarak, ‘Değişimi başlatmak için ilk durağımızda Antalya’yı seçtik” dedi. Türkiye Değişim Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Onurcan Yazıcı toplantı esnasında yaptığı açıklamada, “Bu devletin ‘Hukuk devleti’ kimliğine de zarar vermekte. Hal böyleyken bu öngörünün olmadığı ortamda; devletin 3 büyük erki olan yasama, yürütme ve yargı organlarının bağımsız olmadığı ortamda gençler de ciddi olarak zarar görmekte. Bu gibi girişimler toplumda güvensizlik duygusu yaratmakta ve Türkiye’yi hukuk devleti olmaktan çıkartmaktadır. Bu noktada sadece bu yasa gündeminde değil; gerek İstanbul Sözleşmesi’nin uygulamadan çıkartılmasında, gerek diğer yasal uygulamaların çıkartılmasında hukuksuzluklar had safhaya ulaşmış durumda. Türkiye’de hukukun en başa yazılmasını, eşitliğin sağlanmasını talep ediyoruz. Baroların bölünmesi süreci hukuki bir süreç değildir. Bugün 80 baro var. 80 baro ve Türkiye Barolar Birliği baroların bölünmesi yönünde talepte bulunmamıştır. Ancak siyasal iktidar baroları da siyasallaştırmak için bir bölünme sürecini başlatmıştır. Baroların bölünmesi üstten gelen bir dayatma olup kesinlikle yanlış bir adımdır. Kaldı ki Meclis’te bu sürecin tartışıldığı zamanda hiçbir Baro başkanı fikri alınmak üzere salona sokulmamıştır. Bu dahi yapılan uygulamanın ne kadar yanlış olduğunu göstermektedir. Yasa geçtiğinden bu yana 1 yıl olacak. Bunca zaman geçmesine karşın örneğin Ankara’da ikinci bir baro kurulmak için yeterli sayıya ulaşılamadı. Bu dahi baroların bölünmesinin avukatların isteği olmadığını kanıtlamış oldu. Yargı bağımsız ve tarafsız olmalı. Devletin de milletin de geleceği buna bağlıdır” dedi. Basın Toplantısı esnasında Türkiye Değişim Partisi Antalya İl Başkanı Arman Karadağ, Türkiye Değişim Partisi Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Saliha Seyirci, Türkiye Değişim Partisi Konyaaltı İlçe Başkanı Gökmen Evcimen ve Türkiye Değişim Partisi yöneticileri katıldı.
Antalya Basınıyla kahvaltıda bir araya gelen Türkiye Değişim Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Canan Ceylan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

Antalya Basınıyla kahvaltıda bir araya gelen Türkiye Değişim Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Canan Ceylan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

Kadın Kolları Genel Başkanı Ceylan, “Antalya’da İktidara Hazırlık Merkezi’mizi açarak değişimi başlattık ve yolumuza devam ediyoruz. Kadınlar ve gençler öncülerimiz olacaklar, bunu Genel Başkanımız da her daim dile getiriyor. Antalya’nın öneminin farkındayız ve partimizi ilimizde daha etkili bir hale getireceğiz.

Değişim Kadınları Genel Başkanı Canan Ceylan, Mustafa Sarıgül’ün Antalya’ya ziyaretlerinin süreceğini açıklayarak, ‘Değişimi başlatmak için ilk durağımızda Antalya’yı seçtik” dedi.

Türkiye Değişim Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Onurcan Yazıcı toplantı esnasında yaptığı açıklamada, “Bu devletin ‘Hukuk devleti’ kimliğine de zarar vermekte. Hal böyleyken bu öngörünün olmadığı ortamda; devletin 3 büyük erki olan yasama, yürütme ve yargı organlarının bağımsız olmadığı ortamda gençler de ciddi olarak zarar görmekte. Bu gibi girişimler toplumda güvensizlik duygusu yaratmakta ve Türkiye’yi hukuk devleti olmaktan çıkartmaktadır.

Bu noktada sadece bu yasa gündeminde değil; gerek İstanbul Sözleşmesi’nin uygulamadan çıkartılmasında, gerek diğer yasal uygulamaların çıkartılmasında hukuksuzluklar had safhaya ulaşmış durumda. Türkiye’de hukukun en başa yazılmasını, eşitliğin sağlanmasını talep ediyoruz. Baroların bölünmesi süreci hukuki bir süreç değildir. Bugün 80 baro var. 80 baro ve Türkiye Barolar Birliği baroların bölünmesi yönünde talepte bulunmamıştır. Ancak siyasal iktidar baroları da siyasallaştırmak için bir bölünme sürecini başlatmıştır.

Baroların bölünmesi üstten gelen bir dayatma olup kesinlikle yanlış bir adımdır. Kaldı ki Meclis’te bu sürecin tartışıldığı zamanda hiçbir Baro başkanı fikri alınmak üzere salona sokulmamıştır. Bu dahi yapılan uygulamanın ne kadar yanlış olduğunu göstermektedir.

Yasa geçtiğinden bu yana 1 yıl olacak. Bunca zaman geçmesine karşın örneğin Ankara’da ikinci bir baro kurulmak için yeterli sayıya ulaşılamadı. Bu dahi baroların bölünmesinin avukatların isteği olmadığını kanıtlamış oldu. Yargı bağımsız ve tarafsız olmalı. Devletin de milletin de geleceği buna bağlıdır” dedi.

Basın Toplantısı esnasında Türkiye Değişim Partisi Antalya İl Başkanı Arman Karadağ, Türkiye Değişim Partisi Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Saliha Seyirci, Türkiye Değişim Partisi Konyaaltı İlçe Başkanı Gökmen Evcimen ve Türkiye Değişim Partisi yöneticileri katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.