Tuta Absoluta'ya Feromon Tuzak Kuruldu

Asayiş 21.06.2019 - 23:17, Güncelleme: 22.11.2022 - 03:42 2470+ kez okundu.
 

Tuta Absoluta'ya Feromon Tuzak Kuruldu

Antalya’da tarım zararlıları ile entegre mücadele kapsamında Tuta Absoluta ( Domates Güvesi) zararlısına karşı feromon tuzaklarla mücadele ediliyor.
Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılana açıklamada “Tarımdaki verimin korunması için zararlılarla mücadelenin, ürün kalitesinin ve güvenilirliğinin sağlanması noktasında ise entegre mücadele vazgeçilmez bir unsurdur. Antalya sebze üretiminde büyük bir potansiyele sahiptir. Domates üretiminde de Türkiye’de zirvede yer almaktadır. Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak bitki zararlıları ile entegre mücadeleye çok önem veriyoruz. Bu kapsamda Domates zararlıları ile Bitki Sağlığı Uygulama Programı doğrultusunda kesintisiz mücadele ediyoruz. Domates güvesine karşı alınacak tedbirler ve etkili zirai mücadele yöntemleri konusunda İl Müdürlüğümüzce sezon boyunca düzenlenen çiftçi toplantılarında entegre mücadele yöntemlerinin anlatıyoruz. Antalya’da ötrüaltı üretim alanlarında hijyen tedbirlerinin ve böcek tülü kullanımının domates güvesi mücadelesindeki önemi ile biyolojik/biyoteknik mücadelenin nasıl yapılacağını üreticilerimize uygulamalı eğitimlerle gösteriyoruz. Teknik personelimizin düzenli olarak yaptığı üretici ziyaretleri ile domates bitkisinin yaprak ve meyvesine zarar vererek verimi düşüren “Tuta Absoluta”ya karşı üreticilerimize teknik destek veriyoruz. Seralarda ve açık alanlarda kurduğumuz feromon tuzaklar ile zararlı popülasyonunu kontrol altına alarak üründe meydana gelebilecek verim kayıplarını önüne geçiyoruz. “ Denildi.
Antalya’da tarım zararlıları ile entegre mücadele kapsamında Tuta Absoluta ( Domates Güvesi) zararlısına karşı feromon tuzaklarla mücadele ediliyor.

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılana açıklamada “Tarımdaki verimin korunması için zararlılarla mücadelenin, ürün kalitesinin ve güvenilirliğinin sağlanması noktasında ise entegre mücadele vazgeçilmez bir unsurdur. Antalya sebze üretiminde büyük bir potansiyele sahiptir. Domates üretiminde de Türkiye’de zirvede yer almaktadır.

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak bitki zararlıları ile entegre mücadeleye çok önem veriyoruz. Bu kapsamda Domates zararlıları ile Bitki Sağlığı Uygulama Programı doğrultusunda kesintisiz mücadele ediyoruz. Domates güvesine karşı alınacak tedbirler ve etkili zirai mücadele yöntemleri konusunda İl Müdürlüğümüzce sezon boyunca düzenlenen çiftçi toplantılarında entegre mücadele yöntemlerinin anlatıyoruz. Antalya’da ötrüaltı üretim alanlarında hijyen tedbirlerinin ve böcek tülü kullanımının domates güvesi mücadelesindeki önemi ile biyolojik/biyoteknik mücadelenin nasıl yapılacağını üreticilerimize uygulamalı eğitimlerle gösteriyoruz. Teknik personelimizin düzenli olarak yaptığı üretici ziyaretleri ile domates bitkisinin yaprak ve meyvesine zarar vererek verimi düşüren “Tuta Absoluta”ya karşı üreticilerimize teknik destek veriyoruz. Seralarda ve açık alanlarda kurduğumuz feromon tuzaklar ile zararlı popülasyonunu kontrol altına alarak üründe meydana gelebilecek verim kayıplarını önüne geçiyoruz. “ Denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.