Tütüncü, Alevi Kardeşlerimiz Bizim Zenginliğimiz

Gündem 19.03.2019 - 16:04, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2287+ kez okundu.
 

Tütüncü, Alevi Kardeşlerimiz Bizim Zenginliğimiz

Alevi-Tahtacı Gecesinde konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Alevilerin Antalya’nın bir zenginliği olduğunu vurguladı
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde düzenlenen Alevi- Tahtacı Gecesi’ne katıldı. Semah gösterisi ve konserlerin yer aldığı etkinlikte konuşan Başkan Tütüncü, Alevilerle aynı şehirde yaşamanın, aynı ortamı teneffüs etmenin mutluluğu içinde geleceğe yürüdüklerini söyledi. Önemli olanın, farklılıkları zenginlik olarak görmek olduğunun altını çizen Tütüncü, “Hepimiz kardeşçe, tüm farklılıklarımızı zenginlikleştirerek güzel bir toplum olacağız. Birbirimizin güzelliklerini gördükçe, yaşadığımız ortam daha da güzel olacak. Yıllarca aynı coğrafyayı paylaşmış, bu toprakları yurt edinmiş Alevi ve Sünniler aslında kardeştirler. Birbirlerimizin gönüllerini hoş edecek yolları aramak, birbirimizin güzelliği içinde zenginleşmek, önemli hususiyetler. Kültürel olarak ne kadar zengin olduğumuzu görüyorum. Birlikte beraberce daha çok güzel işler yapacağız. Şehrin kültür iklimini beraberce zenginleştireceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da tüm imkanlarımız Alevi kardeşlerimizin emrindedir.” dedi. Tütüncü’nün minik hayranı Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, konuşma yaparken 5 yaşındaki Sevinç adlı kız çocuğu sahneye çıkmak  istedi. Tütüncü’nün sahneye davet ettiği minik Sevinç, “Hakan abi, Hakan amca, hepimizi seviyorsun. Okullarımıza geliyorsun. Her gün bizi sevindiriyorsun. Artık duygularım Hakan amcaya gidiyor. Çünkü seni çok seviyorum” dedi. Küçük kızın sözleri üzerine çok duygulanan Başkan Tütüncü, Kepez’deki okullara sık sık ziyarette bulunduğunu hatırlatarak, çocuklardan oluşan bir fan kulübünün de olduğunu söyledi Çocuklar arşın küpeleridir Çocukları çok sevdiğini dile getiren ve konuşmasına örneklerle devam eden Başkan Tütüncü, “Hazreti Hasan ve Hüseyin efendilerimiz, Peygamberimizin gözünün nuru olan iki torunudur. Onlara dönerek, “onlar arşın iki yanağına asılmış küpelerdir” diyor. Peygamberimizin bu mesajı sadece kendi torunları için değil, yeryüzünün tüm çocukları içindi. Benim inancımda tüm çocuklar arşın iki yanağına asılmış küpedir. Onlar var olsunlar. Onları çok seviyorum. Bütün çocuklara kocaman alkış” diye konuştu. Etkinliğin düzenlemesine katkı koyan AK Parti Kepez Belediyesi Meclis Üyesi Adayı Eşref Ural da sazıyla gönüllere dokundu. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, gecenin solistleri Tayfun Tunç ve Güzel Şah Dede’ye katılımlarından dolayı teşekkür çiçeği takdim etti.
Alevi-Tahtacı Gecesinde konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Alevilerin Antalya’nın bir zenginliği olduğunu vurguladı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde düzenlenen Alevi- Tahtacı Gecesi’ne katıldı. Semah gösterisi ve konserlerin yer aldığı etkinlikte konuşan Başkan Tütüncü, Alevilerle aynı şehirde yaşamanın, aynı ortamı teneffüs etmenin mutluluğu içinde geleceğe yürüdüklerini söyledi. Önemli olanın, farklılıkları zenginlik olarak görmek olduğunun altını çizen Tütüncü, “Hepimiz kardeşçe, tüm farklılıklarımızı zenginlikleştirerek güzel bir toplum olacağız. Birbirimizin güzelliklerini gördükçe, yaşadığımız ortam daha da güzel olacak. Yıllarca aynı coğrafyayı paylaşmış, bu toprakları yurt edinmiş Alevi ve Sünniler aslında kardeştirler. Birbirlerimizin gönüllerini hoş edecek yolları aramak, birbirimizin güzelliği içinde zenginleşmek, önemli hususiyetler. Kültürel olarak ne kadar zengin olduğumuzu görüyorum. Birlikte beraberce daha çok güzel işler yapacağız. Şehrin kültür iklimini beraberce zenginleştireceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da tüm imkanlarımız Alevi kardeşlerimizin emrindedir.” dedi.

Tütüncü’nün minik hayranı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, konuşma yaparken 5 yaşındaki Sevinç adlı kız çocuğu sahneye çıkmak  istedi. Tütüncü’nün sahneye davet ettiği minik Sevinç, “Hakan abi, Hakan amca, hepimizi seviyorsun. Okullarımıza geliyorsun. Her gün bizi sevindiriyorsun. Artık duygularım Hakan amcaya gidiyor. Çünkü seni çok seviyorum” dedi. Küçük kızın sözleri üzerine çok duygulanan Başkan Tütüncü, Kepez’deki okullara sık sık ziyarette bulunduğunu hatırlatarak, çocuklardan oluşan bir fan kulübünün de olduğunu söyledi

Çocuklar arşın küpeleridir

Çocukları çok sevdiğini dile getiren ve konuşmasına örneklerle devam eden Başkan Tütüncü, “Hazreti Hasan ve Hüseyin efendilerimiz, Peygamberimizin gözünün nuru olan iki torunudur. Onlara dönerek, “onlar arşın iki yanağına asılmış küpelerdir” diyor. Peygamberimizin bu mesajı sadece kendi torunları için değil, yeryüzünün tüm çocukları içindi. Benim inancımda tüm çocuklar arşın iki yanağına asılmış küpedir. Onlar var olsunlar. Onları çok seviyorum. Bütün çocuklara kocaman alkış” diye konuştu. Etkinliğin düzenlemesine katkı koyan AK Parti Kepez Belediyesi Meclis Üyesi Adayı Eşref Ural da sazıyla gönüllere dokundu. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, gecenin solistleri Tayfun Tunç ve Güzel Şah Dede’ye katılımlarından dolayı teşekkür çiçeği takdim etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.